Gazete Vatan Logo

IŞİD tecavüzden önce...

IŞİD’in seks kölesi olarak pazarladığı kadınlar ve kız çocuklarıyla konuşan NYT, örgütün cinsel saldırılarını meşrulaştırmak için kullandığı teolojiyi ve seks ticaretinin arkasındaki muazzam örgütlülüğü yazdı.

IŞİD tecavüzden önce...

New York Times, aylarca "seks kölesi" olarak IŞİD’in elinde tuttuğu Ezidi kadınlarla gerçekleştirdiği röportajında çarpıcı verilere ulaştı.

Habere göre, IŞİD’in Irak Kürdistanı’nda bulunan Sincar dağına gerçekleştirdiği operasyonun tek amacı Ezidi kadın ve kız çocuklarını birer seks kölesi haline getirmekti.

Örgütün bu amaçla Ezidileri hedef alma nedeninin, topluluğun Hıristiyan ve Yahudi toplumuyla kıyaslandığında çok tanrılı bir inanca sahip olması ve daha ziyade sözel bir inanç geleneğine sahip olduğu düşünülüyor.

IŞİD’in Yahudi ve Hıristiyan’ları “inançlı” topluluklar olarak kabul ettiği, Ezidileri ise “kafir” olarak gördüğü ve topluluğa uyguladığı cinsel şiddeti bu düşünceyle meşrulaştırdığı sanılıyor.

Gazetenin konuştuğu 15 yaşındaki bir Yezidi kız çocuğu, kendisine aylarca tecavüz eden 20’li yaşlardaki IŞİD militanının saldırıya başlamadan önce ve sonra dua ettiğini anlattı.

Yezidi kız defalarca militana kendisine yaptığının doğru olmadığını anlatmaya çalıştığını, ancak adamın kendisine “bu bir ibadet şekli. Sana tecavüz ederek Allah’a yaklaşıyorum” dediğini aktardı.

Haberin Devamı

IŞİD’in kölelik kurumunu hakimiyeti altındaki bölgelerde geri getirdiğini ilan etmesinin ardından, seks köleliğini kurumsallaştırdığı ve bunu teolojik girdilerle desteklediği biliniyor.

Örgütün Sincar dağına saldırısının ardından toplanan Yezidi kadın ve kız çocuklarının seks kölesi olarak satılması için oluşturulan depolar, görücü odaları ve ulaştırma ağı oldukça muazzam bir organizasyon.

12 yaşındaki kızına tecavüz eden bir Suudi IŞİD'linin, kızının vücudunu "yok ettiğini" söyleyen bir anne, kızın enfeksiyon kaptığını ve IŞİD'linin kendisine gelip sürekli olarak kızının neden böyle koktuğunu sorduğunu anlattı.

Anne, kızının "daha küçük bir kız" olduğunu söylemesine rağmen, IŞİD'linin "Hayır, o küçük bir kız değil, seks kölesi. Ve nasıl seks yapılacağını biliyor. Onunla seks yapmam Allah'ı sevindiriyor" dediğini söyledi.