'İnme'de ilk 6 saate dikkat!
'İnme'de ilk 6 saate dikkat! Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir, inme bulgularının ortaya çıkmasının ardından ilk 6 saatte uygulanacak olan beyin damarı açıcı tedavisi ile hastanın yüzde 80 ile yüzde 90 oranında başkasına bağımlı kalmayarak, kendi işlerini yapabilecek şekilde iyileşebileceğini söyledi.
2.11.2019 Sağlık
Türkiye’de her yıl 40 bin kişi bu hastalıktan ölüyor
Türkiye’de her yıl 40 bin kişi bu hastalıktan ölüyor Dahiliye Uzmanı Dr. Fatma Başıbüyük, 29 Ekim Dünya İnme Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada özellikle 55 yaşın üzerindeki herkesin daha dikkatli ve duyarlı olmasını istedi.
29.10.2019 Sağlık
İnmeyle ölenlerin sayısı kazalarda hayatını kaybedenlerin iki katı!
İnmeyle ölenlerin sayısı kazalarda hayatını kaybedenlerin iki katı! Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, 29 Ekim Dünya İnme Günü dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, inme belirtilerinin kişiden kişiye değişiklik gösterdiğini söyledi.
29.10.2019 Sağlık
İnme en ölümcül üçüncü hastalık
İnme en ölümcül üçüncü hastalık BEYİNDER Başkanı Prof. Dr. Uludüz, "İnme, nöroloji anlamında en ürktüğümüz hastalık. Neden? Çünkü dünyada yılda 17 milyon kişi inme geçiriyor ve bunlardan 6 milyonu hayatını kaybediyor." dedi.
28.10.2019 Sağlık