İhlas Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İhlas Suresi okumanın yararları ve faziletleri neler?
İhlas Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İhlas Suresi okumanın yararları ve faziletleri neler? Mekke döneminde inmiştir. 4 âyettir. İhlâs, samimi olmak, dine içtenlikle bağlanmak demektir. Allah’a bu sûrede anlatıldığı şekilde inanan, tevhit inancını tam anlamıyla benimsemiş ihlâslı bir mü’min olacağı için sûre bu adla anılmaktadır. Peki, İhlas Suresi okumanın yararları ve faziletleri neler? İhlas suresi anlamı ne? İşte İhlas Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
12.03.2023 Dini Bilgiler
Kafirun Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Kafirun Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Kafirun Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Kafirun Suresi okumanın yararları ve faziletleri Kafirun Suresi, Kur'an-ı Kerimdeki 109. suredir. Kafirun suresi iniş sırasına göre ise 18. suredir. Mekke döneminde inmiştir. 6 âyettir. “Kâfirûn”, inkârcılar demektir. İlk âyeti kâfirlere hitapla başladığı için bu adı almıştır. Sûreye Mukaşkışe ismi de verilir. Bu kelime, “bazı bulaşıcı hastalıkları tedavi etme” anlamındaki “kaşkaşe” kökünden türemiş olup burada “şirk ve nifaktan uzaklaştıran” anlamındadır. Peki, Kafirun Suresi anlamı ne? Kafirun ne zaman okunur? Kafirun Suresi okumanın fazileti nedir? Kafirun duası ne için okunur? Kafirun Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Salat'ı Tefriciye Duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Salat'ı Tefriciye Duası okumanın yararları ve faziletleri
Salat'ı Tefriciye Duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Salat'ı Tefriciye Duası okumanın yararları ve faziletleri Salât-ı münciye”, “Salât-ı tefrîciye” duaları, Hz. Peygamberden (s.a.s.) nakledilen dualardan değildir. Bunlar, Kur’an-ı Kerim’in, Hz. Peygambere (s.a.s.) salât-ü selâm getirmeyi emreden âyetine istinaden asr-ı saâdetten çok sonraları tanzim edilmiş salât-ü selâm türü dualardır. Salavât, Hz. Peygamber (s.a.s.) için okunan ve Allah’ın rahmet ve selâmının onun üzerine olması dileğini ifade eden dualara denir. Salavât duaları genellikle “Allahümme salli...” lafızlarıyla başlar. Söz konusu duaların da bu lafızlarla başladığı ve bu dualarda Hz. Peygambere salât-ü selam getirerek dünyevî ve uhrevî birtakım hacetlerin arz edildiği bilinmektedir. Peki, Salat'ı Tefriciye Duası okumanın yararları ve faziletleri neler? İşte Salat'ı Tefriciye Duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
16.04.2022 Ramazan