Hiperaktif

Hiperaktif

Son dakika Hiperaktif haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hiperaktif ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hiperaktif haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hiperaktif

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hiperaktif gelişmeleri de dahil olmak üzere 223 hiperaktif haberi bulunmuştur. Tüm hiperaktif haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tek gözü maviye dönüşen çocuk hayaline kavuştu
Tek gözü maviye dönüşen çocuk hayaline kavuştu Adana’da bir aylıkken tek gözü maviye dönüşen, doğuştan işitme engeli ve hiperaktif 10 yaşındaki Emir Yıkılmaz’ın zarar gören biyonik kulaklığının masrafı yardımseverler tarafından karşılanınca, çocuk tekrar duymaya başladı.
10.12.2022 Yaşam
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati CNN Türk'te açıkladı: Asgari ücret ve memur maaşlarının artışı enflasyon altında olmayacak
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati CNN Türk'te açıkladı: Asgari ücret ve memur maaşlarının artışı enflasyon altında olmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati CNN Türk'te, Türkiye'nin ekonomideki yol haritası, enflasyon, asgari ücret ve memur maaşlarındaki artışla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Sert frene basmıyoruz, artış hızının azalması lazım" diyen Bakan Nebati, "Aralık ayında enflasyonun baz etkisiyle azalmasını göreceğiz" ifadelerini kullandı. Bakan Nebati, asgari ücret ve memur maaşlarının artışıyla ilgili olarak ise "Enflasyon altında artış olmayacak" dedi.
7.10.2022 Ekonomi
Boğazına kiraz kaçan 8 yaşındaki Muhammed hayatını kaybetti
Boğazına kiraz kaçan 8 yaşındaki Muhammed hayatını kaybetti İstanbul Sultanbeyli’de soluk borusuna kiraz kaçan 8 yaşındaki Muhammed Taha Şahin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.  
20.06.2022 Yaşam
Almeda Abazi: Her şeyi elde ettim
Almeda Abazi: Her şeyi elde ettim Tolgahan Sayışman ile mutlu bir evliliği olan Almeda Abazi, memleketi Arnavutluk’ta yayınlanan Bordo Kids adlı dergi için çocuklarıyla birlikte objektif karşısına geçti.
5.06.2022 Magazin
Kredi başvurularıyla ilgili flaş açıklama! Bunu yapan yanar
Kredi başvurularıyla ilgili flaş açıklama! Bunu yapan yanar Kredi başvurularıyla ilgili son dakika açıklaması. 2021 itibariyle bireysel ve ticari kredi taleplerine olan başvuru sayısının önemli ölçüde arttığına dikkat çeken kredi danışmanlık şirketi CEO’su Alper Özata, “Bankalar tarafından konut, taşıt, sağlık ve ihtiyaç gibi farklı konularda gerçekleşen başvurular sonucunda milyarca liralık kredi kullanımı sunuldu. Kredi taleplerinde başvuru süreçleri kolay görülse de süreç içerisinde büyük önem taşıyor. Yanlış yapılan başvurular kredi talebinin reddedilmesine ve kişilerin kredi notunun düşmesine sebep oluyor” dedi.
14.12.2021 Ekonomi
Umut Akyürek kızının tedavi gördüğünü açıkladı
Umut Akyürek kızının tedavi gördüğünü açıkladı Sanatçı Umut Akyürek, kızı hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme yerleşti. 2. Sayfa adlı programa konuk olan Akyürek, Kızının hiperaktivite tedavisi görmeye başladığını belirtti.
10.11.2021 Ana Sayfa
'Çocuklarda hiperaktivite'ye ilişkin açıklama
'Çocuklarda hiperaktivite'ye ilişkin açıklama Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Leyla Ezgi Tüğen, "Çocuklarda pandemi döneminde başlayan enerji patlamalarını hiperaktiviteyle karıştırmayın. Hiperaktivitede yaşıtlarına göre belirgin haraketlilik, çok konuşma, dikkatini toparlamakta zorluk, unutkanlık, dağınıklık, sabırsızlık gibi belirtiler arasında sayılabilir." ifadelerini kullandı.
23.08.2021 Sağlık
FOMO sendromuyla baş etmek teknolojiden uzaklaşmakla mümkün
FOMO sendromuyla baş etmek teknolojiden uzaklaşmakla mümkün Uzman Psikolog Merve Ilıcan, güncel bilgilerden haberdar olmama korkusu olarak bilinen FOMO sendromuna ilişkin, "Araştırmalara göre FOMO ile bağımlılık kriterleri uyuşmakta. Teknolojinin hayatın merkezinden uzaklaştırılması, internet ve cep telefonu ile geçirilen vaktin kademeli olarak azaltılması FOMO sendromuyla baş etmek için oldukça önemli" dedi.
18.08.2021 Sağlık
Mehmet Ali Erbil en büyük pişmanlığını açıkladı! 'Nefise ile...'
Mehmet Ali Erbil en büyük pişmanlığını açıkladı! 'Nefise ile...' Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil, büyük aşk yaşayıp evliliğin eşiğinden döndüğü Nefise Karatay ile ilgili çok konuşulacak bir itirafta bulundu. Erbil, 'Nefise ile birlikte çektirdiğimiz o çıplak fotoğraflardan dolayı kendimi suçlu hissediyorum. Çok büyük pişmanlık yaşadım. Nefise çok iyi bir insan' diye konuştu.
10.05.2021 Magazin
Çocuk ve ergenlerdeki depresyon artacak
Çocuk ve ergenlerdeki depresyon artacak Pandemide çocuk ve ergenlerin olumsuz etkilendiğini belirten Doç. Dr. Canan Tanıdır, özellikle ergenlerde depresyon sıklığında çok fazla artış olduğunu ve tam kapanma döneminde çocuk ve ergenlerde görülen bu durumun daha da yoğunlaşacağını söyledi.
29.04.2021 Sağlık
Uzaktan eğitim sayesinde ortay çıktı!
Uzaktan eğitim sayesinde ortay çıktı! İlköğretim çağı çocuklarının yüzde 3 ila 5’inde ortaya çıkan ve özellikle erkeklerde daha sık karşılaşılan ‘Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu’nun uzaktan eğitimle tanısının kolaylaştığını dile getiren Çocuk ve Ergen Psikiyatrı Doç. Dr. Neslim GüvendeğerDoksat, ailelere uyarılarda bulundu. Doksat, “Çocuk ekran başına oturmak istemiyorsa bu ciddi bir alarmdır. Aileler hızla yardım arayışına geçebilirler” dedi.
28.02.2021 Sağlık
Seyircinin iddiaları stüdyodaki herkesi dondurdu!
Seyircinin iddiaları stüdyodaki herkesi dondurdu! Müge Anlı'nın programında işlenen 9 yaşındaki Şiar Kılıç'ın ölümü ile ilgili ortaya atılan iddilara stüdyoyu karıştırdı. Programa bağlanan bir izleyici anne Gülizar Amanet'in çocuklarına şiddet uyguladğını ve para karşılığı ilişkiye girdiğini iddia etti.
23.07.2020 Gündem
İran kedisinin özellikleri nelerdir?
İran kedisinin özellikleri nelerdir? İran kedisi, tatlı bir ifadeye ve yumuşak, yuvarlak çizgilere sahip, yoğun kemikli, dengeli bir kedidir. Peki İran kedisinin özellikleri nelerdir? İşte detaylar...
5.03.2020 Yaşam
Engelli öğrenciye öğretmenden darp! Soruşturma başlatıldı
Engelli öğrenciye öğretmenden darp! Soruşturma başlatıldı Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara’da engelli birinci sınıf öğrencisinin öğretmeni tarafından darp edildiği iddialarına ilişkin soruşturma başlattı.
20.12.2019 Gündem
ABD'yi ayağa kaldıran olay!
ABD'yi ayağa kaldıran olay! ABD'de bir okulda çocukların cezalandırılması için hücre yapılması ve burada 7 yaşındaki bir çocuğa uygulanan şiddetin görüntüleri ülkeyi ayağa kaldırdı. Olayla ilgili soruşturma başlatılması sonrası, çocuğa şiddet uygulayan görevli intihar etti.
14.12.2019 Gündem
Her hareketli çocuk hiperaktif midir?
Her hareketli çocuk hiperaktif midir? Psikolog Müjde Yahşi, hiperaktif çocuklar hakkında bilgi verdi.
12.12.2019 Sağlık
Masterchef Yasin'den elendikten sonra Instagram'da 'mutlu oldum' paylaşımı
Masterchef Yasin'den elendikten sonra Instagram'da 'mutlu oldum' paylaşımı TV8'de yayınlanan Masterchef programına bu akşam Yasin veda etti. Seveni kadar sevmeyeni de olan Yasin'den elenme sonrası Instagram hesabından paylaşım geldi.
7.12.2019 Magazin
Ağır hastaların yakınlarına destek projesi
Ağır hastaların yakınlarına destek projesi Ağır hastalıklarla mücadele eden hasta yakınlarına ruh ve beden sağlıklarını dengede tutmaları için Çocuğum Özel Kampı’nda yol gösterilecek. Yaşamlarını nasıl dengede tutacakları, doğru desteğin tedaviye olumlu etkileri konusunda hasta yakınları ve anneler uygulamalarla eğitim alacak.
11.10.2019 Sağlık
Çocuğunuz huzursuz bacak sendromu yaşıyor olabilir
Çocuğunuz huzursuz bacak sendromu yaşıyor olabilir Çocuklarda görülen ve dikkatle takip edilmediğinde büyüme ağrıları ya da hiperaktiviteden kaynaklanan hareketlilik olarak görülen Huzursuz Bacak Sendromu hakkında merak edilenleri Nöroloji Uzmanı Dr. Pelin Duman anlattı.
24.09.2019 Sağlık
Canan Karatay'dan çocuklara beslenme uyarısı
Canan Karatay'dan çocuklara beslenme uyarısı İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Çocuklar mutlaka yağ ve proteinle beslensin. Protein yağla yenildiği zaman vücuda çok daha iyi etki ediyor. Yıllarca bizi yağdan korkuttular. Yağ olmasa beyin çalışmaz, beynimiz çalışmasın diye bizi yağsız bıraktılar." dedi.
11.09.2019 Sağlık
Canan Karatay'dan okul önerileri
Canan Karatay'dan okul önerileri Bodrum'daki yazlığında tatilini sürdüren İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay "Okullar başlıyor ve yavrularımızın evde yapılmış yoğurt tüketmeleri gerekiyor" dedi.
6.09.2019 Sağlık
'Her an sürpriz yapabilirim'
'Her an sürpriz yapabilirim' TV8'de yayınlanan 'Gel Konuşalım' programın sunuculuğunu üstlenen Seray Sever, menajeri Müge Ulusoy ve menajerinin oğlu Ömer Alp ile birlikte objektiflere takıldı.
23.08.2019 Magazin
Çocuklarda uyku apnesi tedavi edilmeli!
Çocuklarda uyku apnesi tedavi edilmeli! Op.Dr. Bahadır Baykal, tıkayıcı uyku apne sendromunun okul öncesinde tedavi edilmesinin önem taşıdığını belirtti.
12.04.2019 Sağlık
'Ekrana maruz kalan çocuklarda dikkat eksikliği olabilir'
'Ekrana maruz kalan çocuklarda dikkat eksikliği olabilir' Uzman Psikolog Işıl Yenikaynak, çok fazla ekrana maruz kalan çocuklarda kaygı bozukluğu, depresyon, fobiler ve özellikle dikkat eksikliği gibi rahatsızlıklar görülebildiğini söyledi.
18.02.2019 Sağlık
Poğaça ve börek psikolojiyi bozuyor
Poğaça ve börek psikolojiyi bozuyor Hiperaktive ve dikkat eksikliği anne karnında başlayan doğuştan gelen psikiyatrik bir bozukluktur. Hamileyken tüketilen poğaça ve börek gibi aşırı şekerli ve karbonhidratlı yiyecekler bebeğin beyin gelişimini kötü etkileyerek, çocukta hiperaktive ve dikkat eksikliğine neden oluyor. Şeker de verdiği aşırı enerji nedeniyle beyni olumsuz etkiliyor.
29.10.2018 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Hiperaktif ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hiperaktif haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.