Hayvansever

Hayvansever

Son dakika hayvansever haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hayvansever ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hayvansever haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hayvansever

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hayvansever gelişmeleri de dahil olmak üzere 312 hayvansever haberi bulunmuştur. Tüm hayvansever haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bir haftadır evde mahsur kalan kedi sahibi ikna edilerek kurtarıldı
Bir haftadır evde mahsur kalan kedi sahibi ikna edilerek kurtarıldı Mardin'de bir haftadır mahsur olan kediyi, şehir dışında olan ev sahibini 5 saatte ikna edip içeri giren itfaiye ekipleri kurtarıldı. Kedi, bir hayvansever tarafından veterinere götürüldü.
8.04.2024 Gündem
Oğlunu ısırdığını iddia ettiği köpeği öldürmüştü; mahkeme kararını verdi
Oğlunu ısırdığını iddia ettiği köpeği öldürmüştü; mahkeme kararını verdi Kocaeli'nin İzmit ilçesinde oğlunu ısırdığı iddiasıyla bir sokak köpeğini tüfekle öldüren ve 4 yıla kadar hapsi istenen Orçun M.'nin (44), eylemi zorunluluk hali içerisinde işlediği belirtilerek, ceza almaması yönünde karar verildi. Adliye önünde toplanan hayvanseverler, karara tepki gösterdi.
20.02.2024 Gündem
Beste'nin sır sonu! Herkes tanıyordu, banyoda bu halde bulundu
Beste'nin sır sonu! Herkes tanıyordu, banyoda bu halde bulundu Nazilli’de yakınlarının haber alamadığı 35 yaşındaki kadın, çilingir yardımı ile girilen evinde ölü bulundu. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayda Beste İçel adlı hayvansever kadının cenazesi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsiye alındı.
3.11.2023 Yaşam
Sultangazi'de yavru kedileri annesine kavuşturmak için camiden anonsla çağrı
Sultangazi'de yavru kedileri annesine kavuşturmak için camiden anonsla çağrı  Sultangazi'de bakımı bir hayvansever tarafından yapılan yavru kediler, iddiaya göre annelerinin yanından alınarak götürüldü. Kedilerin bakımını üstlenen kişi camiden anons ettirip, afiş bastırarak yavru kedileri alan kişilere seslendi. Anons yapan cami imamı ise “Gecekondunun önündeki yavru kedileri kim aldıysa geri getirsin, anne kedi üzgün ve ağlamaktadır" dedi.
8.10.2023 Yaşam
Camiden kalpleri ısıtan anons: Anne kedi ağlamaktadır, üzgündür
Camiden kalpleri ısıtan anons: Anne kedi ağlamaktadır, üzgündür Sultangazi'de bakımı bir hayvansever tarafından yapılan yavru kediler, iddiaya göre annelerinin yanından alınarak götürüldü. Kedilerin bakımını üstlenen kişi camiden anons ettirip, afiş bastırarak yavru kedileri alan kişilere seslendi. Anons yapan cami imamı ise “Gecekondunun önündeki yavru kedileri kim aldıysa geri getirsin, anne kedi üzgün ve ağlamaktadır" dedi.
8.10.2023 Haber
Muğla'da trafikte 'yaban eşeği' tehlikesi! Birden yola fırlıyor
Muğla'da trafikte 'yaban eşeği' tehlikesi! Birden yola fırlıyor Muğla'nın dünyaca ünlü turistlik ilçeleri Datça ve Marmaris'te kara yolu ile kırsal mahallelerde başıboş dolaşan eşekler trafikte tehlike oluştururken, çoğu, yaşanan kazalarda ölüyor. Datça Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yaban eşeklerinin aç kaldığı ve yoldan geçenlerin onları beslemesi gerektiği şeklinde sosyal medyada paylaşımlar yapıldığı belirtilerek, “Yanıltıcı paylaşımlar hem eşeklerin hem de trafikteki vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atmaktadır. Doğada onlar için yeterince yiyecek ve su kaynağı var. Yaban eşeklerini beslemeyelim” denildi.
28.07.2023 Gündem
Hamile kadına ‘köpekle neden markete geldin’ şiddeti: Düşük yaptım
Hamile kadına ‘köpekle neden markete geldin’ şiddeti: Düşük yaptım Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 6 yaşındaki oğlu ve köpeğiyle markete giden hamile kadın adeta dehşeti yaşadı. Bir şüpheli, "Bu başıboş köpekleri nasıl besliyorsunuz?" diyerek önce köpeğe tekme attı, ardından genç kadını feci şekilde darp etti. Olay sonrasında düşük yaptığını söyleyen kadın, “Korkudan dışarı çıkamaz hale geldim” dedi.
28.07.2023 Yaşam
Ece Seçkin köpek için şarkıyı kesti!
Ece Seçkin köpek için şarkıyı kesti! Şarkıcı Ece Seçkin'in, sesten korkan bir köpek için konserini durdurup, zabıta memurlarından yardım istediği görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu.
28.06.2023 Magazin
Manisa'daki törende ata uygulanan şiddete yönelik yoruma bin 300 lira ceza
Manisa'daki törende ata uygulanan şiddete yönelik yoruma bin 300 lira ceza Manisa'nın 8 Eylül 2022 tarihindeki 100'üncü kurtuluş yıldönümü için yapılan törene getirilen atlardan birinin tokatlanması sırasında çekilen görüntülere, sosyal medyada yorum yapan Yıldıray Dağdeviren, ata şiddet uygulayanın şikayeti üzerine "hakaret" suçundan bin 300 lira adli para cezasına çarptırıldı. Dağdeviren, "Sadece insani duygularımdan kaynaklı bir şekilde yorum yaptım. Adaletin yerini bulmasını istiyorum" diyerek karara itiraz etti.
18.06.2023 Gündem
Sokak köpeklerinin saldırdığı 4 yaşındaki çocuk ölümden döndü
Sokak köpeklerinin saldırdığı 4 yaşındaki çocuk ölümden döndü Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde oyun oynadığı sırada sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki çocuk, yaralandı. Bir köpeğin sırtını ısırdığı çocuk, ağabeyi tarafından kurtarıldı.
19.04.2023 Yaşam
Resmen vahşet! Hamsterı canlı canlı yedi, görüntüler ortaya çıktı
Resmen vahşet! Hamsterı canlı canlı yedi, görüntüler ortaya çıktı Ülke bu vahşet dolu videoyu konuşuyor. 39 yaşındaki kadın hamsterı canlı canlı yedi. Hayvansever örgütler ve toplum tarafından büyük tepki toplayan olay sonrası harekete geçildi. Savunmasız bir hayvanı öldüren kadına ceza verildi, ayrıca hamsterı neden canlı canlı yediği ortaya çıktı. İşte haberin detayları...
11.03.2023 Dünya
Evcil hayvanı olanlar dikkat! Son gün 31 Aralık, 6 bin 72 TL cezası var
Evcil hayvanı olanlar dikkat! Son gün 31 Aralık, 6 bin 72 TL cezası var Tarım ve Orman Bakanlığı’nın evcil kedi ve köpeklere mikroçip takılması için son tarih olarak açıkladığı 31 Aralık’a günler kaldı. Türkiye genelinde şu ana kadar sadece 504 bin kedi ve 385 bin köpek mikroçiplenebildi. 31 Aralık’tan sonra mikroçiplenmemiş hayvanların sahiplerine 6 bin 72 TL ceza kesilecek.
22.12.2022 Gündem
Evcil hayvanı olan herkesi ilgilendiriyor! Cezası var
Evcil hayvanı olan herkesi ilgilendiriyor! Cezası var Son yıllarda Türkiye'de evinde kedi köpek besleyen kişi sayısı arttı. Büyük hayallerle alınan evcil hayvanlar, bir süre sonra sokağa bırakılıyor. Hediye olarak alıp daha sonra sıkılıp hayvanlarından vazgeçenlerin önüne geçmek için de bir uygulama başlıyor. Patili dostlarımızı istenmeyen olaylara karşı korumak amacıyla yeni yönetmelik sayesinde evcil hayvanların mikroçipler ile koruma altına alınması amaçlanıyor. Türkiye'de evde bakılan kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takma zorunluluğu geliyor. Bunu gerçekleştirmeyenlere de cezai yaptırımlar uygulanıyor.
16.11.2022 Gündem
Çalışan herkesi kapsıyor! Flaş kıdem tazminatı kararı
Çalışan herkesi kapsıyor! Flaş kıdem tazminatı kararı Yargıtay'dan çalışanları ilgilendiren kıdem tazminatıyla ilgili emsal nitelikli karar geldi. Sokak hayvanlarına bakmak için çalıştığı fabrikanın çitlerini patrondan habersiz kesen işçi tazminatsız kovuldu. Mahkemenin işe iade ettiği hayvansever işçiye kötü haber Yargıtay’dan geldi. Yüksek mahkeme; işverenin rızası dışında işyerinin etrafını çevreleyen çitlerin kesilmesinin iş yerinde olumsuzluklara yol açtığından yapılan feshin geçerli nedenle yapıldığına hükmetti.
27.10.2022 Çalışan Hakları
Hayvansever akademisyeni, aracına 'Yemek dökme son uyarı' yazıp tehdit ettiler
Hayvansever akademisyeni, aracına 'Yemek dökme son uyarı' yazıp tehdit ettiler Kocaeli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nda görevli Kadir Tekin'in sokak hayvanlarını beslemesinden rahatsız olan kişi ya da kişiler, kamyonetinin kapısına 'Yemek dökme son uyarı' yazısını kazıyarak tehdit etti. Tekin, gönüllülerin engellendiğini belirtip, Bir süre yazıyı sildirmeyeceğim, insanlar görsünler; nelerle karşılaşıyoruz, hayvanların yaşantıları ne kadar zor ve gönüllüler ne kadar engelleniyor dedi.  
7.09.2022 Yaşam
Havrita kapatıldı mı, Havrita ne demek? Havrita.com uygulaması nedir, açık mı? Karar verildi, açıklama geldi!
Havrita kapatıldı mı, Havrita ne demek? Havrita.com uygulaması nedir, açık mı? Karar verildi, açıklama geldi! Havrita.com kapatıldı mı, Havrita uygulaması açık mı? Hayvanseverler, sokak köpeklerinin yerlerinin tespit edilmesi için kullanılan ve köpekleri hedef gösteren “Havrita” (Başıboş Köpek Haritası) isimli sitenin kapatılması için sosyal medyada kampanya başlattı. Peki, Havrita kapatıldı mı, açık mı? Havrita nedir, ne demek?
23.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Korkunç olay! Kilitli tutuldukları evde aç kalınca birbirlerini öldürüp yediler
Korkunç olay! Kilitli tutuldukları evde aç kalınca birbirlerini öldürüp yediler Antalya'da 17 Golden Retriever cinsi köpeğin bakıldığı E.K. adlı kadına ait evde, köpeklerin aç kaldığı ve çiftleşme döneminde birbirlerine saldırıp öldürdüğü iddia edildi. Bir grup hayvanseverin gittiği evde köpeklerin balkondan havlayıp zaman zaman da saldırdığı görülürken, mahalleli ve hayvanseverler ev sahibi E.K.'den şikayetçi oldu.
11.08.2022 Yaşam
Yüzlerce hayvansever Kadıköy'de buluştu
Yüzlerce hayvansever Kadıköy'de buluştu Türkiye'nin birçok şehrinden gelen yüzlerce STK üyesi ve hayvansever 'Hayvana ve hayvansevere şiddeti durdur' sloganıyla Kadıköy Rıhtımı'nda bir araya geldi. Etkinliğe katılan Ömür Gedik ve Seren Serengil de konuşmalar yaptı.
26.06.2022 Yaşam
Dereye düşen at 3 gün sonra kurtarıldı
Dereye düşen at 3 gün sonra kurtarıldı Samsun'da düştüğü derede 3 gün mahsur kalan at, ekiplerin saatler süren çalışması sonucu kurtarıldı.
15.06.2022 Yaşam
Evcil hayvan mezarlığına bayram ziyareti
Evcil hayvan mezarlığına bayram ziyareti Bursa'da 1200 kedi ve köpeğin gömülü olduğu Osmangazi Belediyesi Evcil Hayvan Mezarlığı, Ramazan Bayramı'nda da ziyaret edildi. Hayvan sahipleri, ölen kedi ve köpeklerini anıp, mezarlıklarını temizledi.
2.05.2022 Yaşam
Sakarya'da şoke eden durum! Sokak köpekleri ölü bulundu!
Sakarya'da şoke eden durum! Sokak köpekleri ölü bulundu! Sakarya'nın Arifiye ilçesinde vatandaşların besledikleri sokak köpeklerinden 5'i ölü bulundu. Hayvanseverler, köpeklerin zehirlendiğini öne sürerek tepki gösterdi.
11.04.2022 Yaşam
Tacizci sanılıp öldürüldü! Gerçek bambaşka çıktı
Tacizci sanılıp öldürüldü! Gerçek bambaşka çıktı Diyarbakır'da 13 yaşındaki G.S.'nin fotoğrafını çektiği iddiasıyla bir grup tarafından dövülüp bıçaklanarak sokaklarda gezdirildikten sonra kan kaybından ölen Ergün Arslan'ın (40) fotoğrafı çeken kişi olmadığı ve tacizi engellemeye çalıştığı ortaya çıkınca, ailesinin evi taziye ziyareti ve destek için gelenlerle doldu. Eşi Azize Arslan, "Taziyemiz devam ediyor, sevenlerimiz çok. Öyle bir durum olsaydı kimse bizim kapımızı açmazdı. Ben kendim bile gözyaşı dökmezdim. Eşim hayvanseverdi. Ben idam ve adalet istiyorum, bu işin peşini de bırakmıyorum” dedi.
8.04.2022 Yaşam
40 TL karşılığında çocuklara kedileri toplattı
40 TL karşılığında çocuklara kedileri toplattı Bağcılar'da, 40 lira karşılığında rahatsız olduğu kedileri toplattığı iddia edilen bir bakkal, hayvanseverleri çileden çıkardı. Kaybolan sokak kedilerinin peşine düşen hayvanseverler, başka mahallelere bırakılan kedileri bulamayınca bakkala tepki gösterdi.
7.04.2022 Yaşam
Yıldız Tilbe hakkında suç duyurusu!
Yıldız Tilbe hakkında suç duyurusu! Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı, şarkıcı Yıldız Tilbe’nin sokak köpeklerine zehirli et verilmesine yönelik paylaşımına ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulundu.
27.03.2022 Magazin
Yıldız Tilbe'den tepki çekecek açıklama! 'Saldırgan köpeklere zehirli et verin, gebersinler'
Yıldız Tilbe'den tepki çekecek açıklama! 'Saldırgan köpeklere zehirli et verin, gebersinler' Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sahipsiz saldırgan köpekler için "Bölge halkı zehirli et versin hepsi gebersin" dedi. Kısa sürede tepki çeken Tilbe, yeni bir açıklama yaparak saldırgan köpeklerin insan öldüren kişilerden bir farkının olmadığını söyledi.
12.03.2022 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Hayvansever ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hayvansever haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.