Haftalık İzin

Haftalık İzin

Son dakika haftalık izin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan haftalık izin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını haftalık izin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Haftalık İzin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan haftalık izin gelişmeleri de dahil olmak üzere 999 haftalık izin haberi bulunmuştur. Tüm haftalık izin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çalışanlara güzel haber: Haftada 3 gün tatil dönemi! İlk kez bir Türk şirket denedi, işte sonuçlar
Çalışanlara güzel haber: Haftada 3 gün tatil dönemi! İlk kez bir Türk şirket denedi, işte sonuçlar Uzun süredir '4 gün mesai, 3 gün tatil' sistemi gündemdeydi. Birçok Avrupa ülkesi bu sistemi 2015 yılından beri demeye başladı. Türkiye'de çalışanlar ise böyle bir sistemin uygulanabileceğini düşünmüyordu. Ancak ilk kez bir Türk şirketi haftada 4 gün mesai uygulamasına geçtiğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, "Haftalık izin uygulamasının, çalışan bağlılığı, verimlilik, motivasyon ve iş-yaşam dengesi alanlarını yüzde 85’in üzerinde desteklediği tespit edildi." ifadeleri kullanıldı. Peki 4 günlük çalışma sistemi yaygınlaşır mı? Hangi sektörlerde uygulanabilir? İşte çalışanların yakından takip ettiği konun detayları...
17.04.2024 Çalışma Hayatı
Çalışanlar için müjdeli karar! Yıllık, haftalık izinler zamlı ödenecek
Çalışanlar için müjdeli karar! Yıllık, haftalık izinler zamlı ödenecek Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren emsal nitelikteki karar Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden çıktı. Sözleşmesinin herhangi bir nedenle sona ermesi halinde kullanılmayan yıllık izinlerin ücrete dönüşeceğine dikkat çeken Yüksek Mahkeme; bu miktarın işçinin son maaşı üzerinden ödeneceğine hükmetti. İşçinin çalıştığı hafta tatillerinin biriktirilerek kullandırılıp yıllık izinden mahsup edilemeyeceğine dikkat çekti. İşte haberin detayları...
2.12.2023 Çalışma Hayatı
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Çalışana haklı fesih hakkı sağlıyor
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Çalışana haklı fesih hakkı sağlıyor Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama geldi. 10 dakika fazla çalışan bile haklı fesih hakkı kazanıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Hafta tatili verilmeyen veya usulüne uygun kullandırılmayan işçi, iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir." şeklinde konuştu.
25.09.2023 Çalışan Hakları
BES ile ilgili dikkat çeken ayrıntı! Avantajlı kredi imkanı tanınıyor
BES ile ilgili dikkat çeken ayrıntı! Avantajlı kredi imkanı tanınıyor Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. BES'te Mart 2023 döneminde yapılan değişiklik kapsamında bireysel emeklilik sisteminde bulunan katılımcılara avantajlı kredi imkânı tanılıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan sektör temsilcisi Gökhan Uçar vatandaşa bilinmeyen ayrıntıları aktardı.
25.08.2023 Emekli
Çalışma hayatında bir ilki gerçekleştirdiler! Yeni babalara haftalık 1 gün ekstra izin imkanı
Çalışma hayatında bir ilki gerçekleştirdiler! Yeni babalara haftalık 1 gün ekstra izin imkanı Denizli’de PAÜ Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karadeniz’in önerisiyle, bir tekstil fabrikasında eşleri doğum yapan erkek çalışanlara 4 ay boyunca haftada 1 gün ekstra izin verme kararı alındı.
8.08.2023 Çalışma Hayatı
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Haklı fesih sebebi sayılıyor
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Haklı fesih sebebi sayılıyor Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama geldi. 10 dakika fazla çalışan bile haklı fesih hakkı kazanıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Hafta tatili verilmeyen veya usulüne uygun kullandırılmayan işçi, iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir." şeklinde konuştu.
22.05.2023 Çalışma Hayatı
Oransal ödeme yapılıyor! Yüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor
Oransal ödeme yapılıyor! Yüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Kısmı süreli olarak çalışanların haftalık izin kullanımı ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. İşçinin normal haftalık çalışma süresinin, tam süreli iş sözleşmesiyle çalışan emsal işçiye göre önemli ölçüde daha az belirlenmesi durumunda sözleşme kısmi süreli iş sözleşmesi sayılıyor. Kısmı süreli olarak çalışanlara oransal ödeme yapılıyor. İşte detaylar...
16.05.2023 Çalışma Hayatı
Haftalık izin ile ilgili dikkat çeken detay! Geçersiz sayılıyor
Haftalık izin ile ilgili dikkat çeken detay! Geçersiz sayılıyor Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama geldi. İşçinin onayı olsa dahi haftalık izinlerin kullanılması gerekiyor. Dinlenme hakkı işçinin onayıyla dahi vazgeçemeyeceği bir hak olup, işverenin bu yönde aldığı onaylar geçerlilik taşımıyor. Dolayısıyla, işçinin onay vermiş olması hafta tatilinin kullandırılmaması için bir gerekçe olmuyor. İşte merak edilen tüm detaylar...
6.03.2023 Gündem
Tazminat ödenecek! Psikolojik tacize maruz kalan çalışan için yeni karar
Tazminat ödenecek! Psikolojik tacize maruz kalan çalışan için yeni karar Çalıştığı iş yerinde müdürünün psikolojik tacizine maruz kalan kadın işçi istifa etti. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, yıllar süren davaya son noktayı koydu. Kadın işçiye kıdem tazminatının yanı sıra, manevi tazminat da ödenmesi gerektiğine hükmetti. İşte konunun ve kararın detayları...
21.02.2023 Çalışan Hakları
Haftalık izin ile ilgili flaş karar! Çalışanlara ücret ödenmesi zorunlu
Haftalık izin ile ilgili flaş karar! Çalışanlara ücret ödenmesi zorunlu Bir holding bünyesinde fabrika müdürü olarak çalışan yöneticinin haftalık izin ücreti talebini değerlendiren Yargıtay, emsal bir karara imza attı. Yüksek mahkeme, davacının üst düzey yönetici olarak çalışma süresini kendisinin belirlemiş olmasının haftalık tatil hakkını ortadan kaldırmayacağına hükmetti.
20.02.2023 Çalışan Hakları
Ev sahibi kiracıya tazminat ödeyecek! Bilinmeyen detay ortaya çıktı
Ev sahibi kiracıya tazminat ödeyecek! Bilinmeyen detay ortaya çıktı Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Bunları yapan ev sahibi kiracıya tazminat ödemek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren bilinmeyen ayrıntılar ile ilgili bilgi verdi.
7.01.2023 Ekonomi
Sözleşmeliye kadro müjdesi! Yeni sistem geliyor: 3+1 yıl şartı
Sözleşmeliye kadro müjdesi! Yeni sistem geliyor: 3+1 yıl şartı Yüz binlerce kişinin merakla beklediğini haber geldi. Sözleşmeliye kadro geliyor. Şartlar belli oldu. Sözleşmeli personel, kadro için Kabineden çıkacak kararı bekliyordu. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konu hakkında açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3+1 yıl şartını ve yeni sistemin detaylarını paylaştı.
29.11.2022 Çalışan Hakları
Çalışan herkes için geçerli! Mesajlaşmalara dikkat, tazminatsız işten çıkarılabilirsiniz
Çalışan herkes için geçerli! Mesajlaşmalara dikkat, tazminatsız işten çıkarılabilirsiniz İşverenin çalışanlarına tahsis ettiği bilgisayar ve cep telefonundaki yazışmalar tazminatsız işten atılmaya sebep olabiliyor. Burada bir yandan özel hayatın gizliliği sorgulanırken bir yandan da iş sözleşmesindeki madde detayı dikkat çekiyor. Peki işveren çalışana iş için verdiği telefondaki mesajları denetleyebilir mi? İşverenin çalışanın yazışmalarını okuması hak ihlali mi? İşte detaylar...
23.11.2022 Çalışan Hakları
‘Konut sektörü için kilit konumda’ deyip uyardı! Şantiye şefliğinde yeni dönem
‘Konut sektörü için kilit konumda’ deyip uyardı! Şantiye şefliğinde yeni dönem Konut yapımında bulunan şantiye şefleri ile ilgili yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında meslekle ilgili pek çok düzenleme getirildi. Buna göre şantiye şeflerinin aynı anda üstlenebilecekleri iş miktarı, işin büyüklüğüne göre düzenlenecek. Düzenlemeyi değerlendiren TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası 2. Başkanı Nusret Suna, şantiye şeflerinin kilit konumda olduğunu ifade ederek, çok kritik bir deprem hatırlatmasında bulundu.
21.11.2022 Çalışma Hayatı
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! 10 dakika bile çalışsanız istifa edip tazminatınızı alabilirsiniz
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! 10 dakika bile çalışsanız istifa edip tazminatınızı alabilirsiniz Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama geldi. 10 dakika fazla çalışan bile haklı fesih hakkı kazanıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Hafta tatili verilmeyen veya usulüne uygun kullandırılmayan işçi, iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir." şeklinde konuştu.
22.11.2022 Çalışan Hakları
Tatil planı yapanlar dikkat! 1 Ocak'ta hayata geçiyor, hepsi vergiye tabi olacak
Tatil planı yapanlar dikkat! 1 Ocak'ta hayata geçiyor, hepsi vergiye tabi olacak Konaklama Vergisi'ne ilişkin yasal düzenleme 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. Buna göre otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane, yayla evi kamping gibi tesislerden vergi alınacak. Peki düzenleme nasıl hayata geçecek? Kimleri kapsayacak? Konuya ilişkin açıklama yapan Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Av. İbrahim Güllü, önemli değerlendirmelerde bulundu.
19.11.2022 Ekonomi
Kıdem tazminatı ile ilgili flaş karar! Ek iş yapan çalışanları ilgilendiriyor
Kıdem tazminatı ile ilgili flaş karar! Ek iş yapan çalışanları ilgilendiriyor Çalışan pek çok kişi ek iş yapmanın yollarını aıyor. Gündüz çalışanlar akşamları ya da haftalık izin günlerinde ek iş yaparak bütçelerine katkı sağlamaya çalışıyor. Ancak birçok iş sözleşmesinde birden fazla işte çalışmayı sınırlandıran hükümlere rastlanıyor. İşverenler ilgili hükümlere dayanarak işçileri işten çıkarma veya tazminat talep etme yoluna başvurabiliyorlar.
7.11.2022 Çalışma Hayatı
Haftalık izin kararı! 1 Ekim'de başlıyor
Haftalık izin kararı! 1 Ekim'de başlıyor Milyonlarca çalışanı doğrıdan ilgilendiriyor. Haftalık izinler ile ilgili karar verildi. 1 Ekim itibarı ile başlıyor. Erkek berberleri, kadın kuaförleri ve güzellik salonları haftada bir gün dükkanlarını kapatarak haftalık izin yapacak. Genel eğilim berberlerin ‘pazar’ kuaförlerin ‘salı’ günü izin yapmak istediği yönünde.
13.09.2022 Çalışma Hayatı
İşçi ve işveren herkesi ilgilendiren karar! Haklı fesih sayılmıyor, kıdem ve ihbar tazminatı...
İşçi ve işveren herkesi ilgilendiren karar! Haklı fesih sayılmıyor, kıdem ve ihbar tazminatı... Kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar! İş yerinde bu ifadeleri kullananlar haksız bulunuyor. Çalıştığı fabrikada mesai arkadaşlarının yanında amirinin fırçasına maruz kalan derhal kovuldu. Yıllar süren davaya son noktayı koyan Yargıtay, kişinin işyerinde amir konumunda olmasının işçiye “Lan oğlum o elini cebinden çıkar” diyerek küçültücü ve tahrik edici sözler kullanma hakkı vermeyeceğine dikkat çekti! İşte çalışan herkesi ilgilendiren kararın detayları...
25.06.2022 Çalışan Hakları
Kıdem tazminatı ile ilgili binlerce işçiyi ilgilendiren karar! Mahkum çalışanlara güzel haber...
Kıdem tazminatı ile ilgili binlerce işçiyi ilgilendiren karar! Mahkum çalışanlara güzel haber... Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika gelişmesi! Çalışırken işlediği suçtan dolayı cezaevine giren işçileri yakından ilgilendiriyor. İhbar ve kıdem tazminatı ile ilgili kritik bir karar geldi. Karıştığı suçundan dolayı hapis cezası alan ve cezaevine gönderilen bir işçinin işten çıkarılması sonrası açılan davadan emsal bir karar çıktı. İşte detaylar...
16.06.2022 Çalışma Hayatı
Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar! 24 saatten az olursa...
Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar! 24 saatten az olursa... Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren gelişme! Bölünerek kullandırılamıyor, hiç kullanılmamış sayılıyor. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden emsal nitelikte karar! Haftalık iznin 24 saatten az olamayacağına hükmeden mahkemenin telafi ve bölünen izinle ilgili verdiği karar ise dikkat çekti.
15.06.2022 Çalışma Hayatı
Nestle Türkiye’den mesai düzenlemesi! Haftalık izinler 2,5 güne çıkarıldı!
Nestle Türkiye’den mesai düzenlemesi! Haftalık izinler 2,5 güne çıkarıldı! Nestle Türkiye’den mesai saatlerine yaz düzenlemesi! Şirketten yapılan açıklamada hafta sonu tatili Cuma saat 14.00’te başlayacak. Buna göre çalışanların haftalık izinleri 2,5 gün olacak.
14.06.2022 Çalışan Hakları
O şirketten flaş karar! Çalışanlara sınırsız tatil izni verildi
O şirketten flaş karar! Çalışanlara sınırsız tatil izni verildi ABD'li banka resmen açıkladı. Çalışanlara sınır izin verildi. ABD merkezli çok uluslu yatırım bankası Goldman Sachs, kıdemli personeline sınırsız izin hakkı sunacağını duyurdu. İşte son dakika haberinin detayları...
17.05.2022 Dünya
En az 12.454 lira ödeniyor, paralar hesaplara yatırılıyor, başvuran alıyor
En az 12.454 lira ödeniyor, paralar hesaplara yatırılıyor, başvuran alıyor Paralar hesaplara yatırılıyor. Ödemeler toplu olarak SGK tarafından yapılıyor. Başvuran alıyor. En düşük ödeme miktarı 12 bin 454 lira. Asgari ücretli çalışanlar için geçerli olan bu rakam maaş miktarı arttıkça yükseliyor. Başvuru şartı bulunuyor. Çalışma mevzuatında kadınların çalışma hayatında daha fazla yer bulabilmesi için bazı avantajlar sağlanıyor. Özellikle doğum ile birlikte iş hayatını bırakan pek çok kadın bulunuyor. Bu durumun önüne geçilerek kadınların uzun süre çalışmaya devam edebilmesi ve emeklilik imkanından yararlanabilmesi için doğum izni, süt parası, yarı zamanlı çalışma gibi imkanlar bulunuyor. Doğum parası ödemesi kadınlar için tanınan en önemli haklardan birisi. Toplu olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan ödemeler asgari ücretli bir çalışan için 12 bin 454 lira. Ayrıca doğum yapanlara ve evlat edinenlere, birinci doğumda 60, ikincide 120 gün, sonraki doğumlarda 180 gün süreyle yarım gün çalışma hakkı veriliyor. Çalıştığı sürenin ücretini işveren, çalışmadığı sürenin ücretini brüt asgari ücret üzerinden İŞKUR veriyor. 2 ay yarı zamanlı çalışana devlet 4 bin 966 lira ödüyor. Öte yandan kadın çalışanlar doğum borçlanması ile 6 yıl erken emekli olma hakkı da elde edebiliyor.
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 1 yıl şartı var ücreti peşin ödeniyor…
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 1 yıl şartı var ücreti peşin ödeniyor… Çalışan herkes merak ediyordu. Havaların ısınması ile birlikte planlar yapılmaya başlandı. İşçi işveren milyonlar çalışanların izin haklarını soruyor. Herkesin yıllık izin, taşınma izni, süt izni, doğum izni, evlilik izni gibi izin hakları bulunuyor. 1 yıl şartı var 14 gün ile başlıyor.  Anneler doğum yapar babalar izin kullanır… İşte tüm izinler…
19.04.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Haftalık İzin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki haftalık izin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.