Çocuklar için miyopi uyarısı: Birçok hastalığa neden olabilir
Çocuklar için miyopi uyarısı: Birçok hastalığa neden olabilir Dünya çapında en yaygın görme bozukluğu olan miyopi çocuklarda da görme bozukluğunun en önde gelen nedeni olarak karşımıza çıkıyor. 2010 yılında dünya nüfusunun yüzde 27’sinde miyopik kırma bozukluğu mevcuttu. Bu oranın 2050 yılında yüzde 52’ye kadar çıkacağı ve yüksek miyopi oranının da yüzde 10’lara ulaşacağı tahmin ediliyor. Yüksek miyopinin sadece basit bir kırma kusuru olmadığını ve beraberinde diğer göz bozukluklarına da neden olabildiğini belirten Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, "Yüksek miyopi değerlerine sahip olan bir kişi ilerleyen yaşantısında katarakt, glokom, retina yırtığı/dekolmanı ve sarı nokta hastalığına çok daha sık yakalanıyor. Erken teşhis için ailelere bu konuda büyük görev düşüyor" dedi.
1.12.2022 Sağlık
Göz tedavisinde yeni yöntem
Göz tedavisinde yeni yöntem Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Altan Göktaş, femtosaniye lazer sistemi ile gözdeki kırma kusurlarının etkin bir şekilde tedavi edildiğini ve iyileşme döneminin daha hızlı ve konforlu olduğunu ifade etti.
26.04.2022 Sağlık
Göz kapak problemlerine dikkat!
Göz kapak problemlerine dikkat! Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Diren Çelik, yıllar içinde yer çekiminin etkisi ile kaş bölgesinin çökmesi, üst göz kapaklarında birikmeye neden olduğunu belirterek, “Yanak bölgesinin sarkması ise alt göz kapağının altında bulunan desteğin kaybına ve oluklaşma, torbalanma gibi sorunların oluşmasına yol açmaktadır. Bu sorunların kalıcı olarak çözümü ancak ameliyatla mümkündür” dedi.
7.12.2019 Sağlık
Göze bıçak değmeden
Göze bıçak değmeden ‘No touch lazer’ gözünüze bıçak değmeden bir dakikada tedavi imkanı sağlıyor...
2.12.2015 Magazin