Göz Hastalığı

Göz Hastalığı

Son dakika göz hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan göz hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını göz hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Göz Hastalığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan göz hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.376 göz hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm göz hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Görme kaybına neden oluyor! Tedavi edilmezse geri dönüşü yok
Görme kaybına neden oluyor! Tedavi edilmezse geri dönüşü yok Tehlikeli bir göz hastalığı olan glokomun tehlikesinden anlatan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tayfur, Erken teşhis ve tedavi ilerlemesini önleyebileceğini vurguladı. Tayfur," Basınç artışı tedavi edilmezse, zamanla görme kaybına neden olabilir” dedi.
12.03.2024 Yaşam
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir! Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
28.02.2024 Sağlık
Kırmızı göz hastalığı bulaşıcı mı, neden olur, ölümcül müdür? Pakistan kırmızı göz hastalığı nedir? Kırmızı göz hastalığı (konjonktivit) iyileşme süresi
Kırmızı göz hastalığı bulaşıcı mı, neden olur, ölümcül müdür? Pakistan kırmızı göz hastalığı nedir? Kırmızı göz hastalığı (konjonktivit) iyileşme süresi Eylül ayında bulaşıcı "kırmızı göz" (konjonktivit) hastalığına yakalananların sayısı 86 bini geçti. Pakistan’da birçok eyalette görülen hastalık halka büyük korku yaşatıyor. Dawn gazetesindeki habere göre, Pakistan’ın çeşitli eyaletlerinde bulaşıcı “kırmızı göz” hastalığına yakalananların sayısı giderek artıyor. Peki, kırmızı göz hastalığı nedir, neden olur? Kırmızı göz hastalığı bulaşıcı mı, ölümcül müdür?
30.09.2023 Sağlık
Gözün doğal görünümünü bozan hastalık: Pterjium
Gözün doğal görünümünü bozan hastalık: Pterjium Gözde şiddetli kızarıklık ve batma hissine yol açan bir hastalık olan pterjium, dikkate alınmadığı ya da önemsenmediği durumlarda kornea tabakasında ciddi zararlara yol açabiliyor. Kalıcı görme bozuklukları ile sonuçlanabilecek hastalık hakkında açıklamada bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, “Açık havada güneşin ultraviyole ışınlarına ve tozlu-kuru ortamlara maruz kalan kişilerde pterjium hastalığı daha sık görülmektedir. Pterjium, gözün doğal görünümünü de bozabilir” şeklinde konuştu.
26.05.2023 Sağlık
Belirti göstermiyor, sinsice ilerliyor! Kör eden tehlike: Glokom
Belirti göstermiyor, sinsice ilerliyor! Kör eden tehlike: Glokom Gözlerde sinsice ilerleyen ve genellikle belirti dahi vermeyerek göz sinirinde tahribata sebep olan göz tansiyonu hastalığı (glokom) nedeniyle her yıl dünya genelinde 6.4 milyon insan görmesini yitiriyor. Göz tansiyonu ile glokomun birbirine karıştırıldığının altını çizen Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, “Göz tansiyonu ile göz tansiyon hastalığı (glokom) birbirinden ayırt edilmelidir. Her göz tansiyonu yüksek olan hasta glokom mudur? Değildir. Hastalar göz doktoruna başvurmadığı sürece glokom olduklarından habersizdir. Glokom önlem alınmadığı taktirde geri dönülemez görme kayıplarına yol açabilmektedir” şeklinde konuştu.
2.02.2023 Sağlık
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor Alzheimer’a iyi geliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücut enerjisinin artmasına yardımcı oluyor, kas performansını artırıyor. Eklem ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı oluyor, cilt yenilenmesini sağlıyor ve cilde parlaklık getiriyor. Yaşlanma karşıtı etki gösteriyor, sigara ve alkolün zararlarını azaltıyor. Uyku kalitesini iyileştirerek enerji veriyor. Vücuttaki serbest radikallerin ve vücuttaki reaktif oksijen türlerinin yok edilmesini sağlayan bu tedavi yöntemi birçok hastalığa çözüm oluyor.
22.01.2023 Sağlık
Belirti göstermeden görme kaybına yol açıyor! 55 yaş üstü için büyük risk
Belirti göstermeden görme kaybına yol açıyor! 55 yaş üstü için büyük risk Göz hastalıkları ile ilgili son dakika uyarısı! Tamamen görme kaybına neden oluyor, 55 yaş üstü kişilerde daha sık görülüyor. Göz Hastalıkları ve Retina Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, “Retinamızın merkezi olan makula yani sarı nokta, gözün arkasında bulunur ve retinanın en keskin görüş merkezidir. Makula dejenerasyonu yaşa bağlı olarak ortaya çıkan, genellikle 55 yaş üstü kişilerde görülen ve ilerleyen yaşla sıklığı artan, sık görülen bir göz hastalığıdır” dedi.
5.01.2023 Sağlık
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat!
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat! Günümüzde sıklıkla karşılaşılan ve her yaşta görülebilen diyabet hastalığı nedeniyle her yıl bir milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor. Hastalığın risklerine rağmen ne yazık ki çoğu hasta diyabet olduğundan haberdar bile değil. Diyabetle mücadele için en önemli faktör ise yaşam tarzını değiştirmek. Bu farkındalığı artırmak için 14 Kasım günü, Dünya Diyabet Günü olarak kabul ediliyor.
14.11.2022 Sağlık
Çocuklar için 'miyop' uyarısı: 'Teması olabildiğince kısıtlamak gerekiyor'
Çocuklar için 'miyop' uyarısı: 'Teması olabildiğince kısıtlamak gerekiyor' Pandemi döneminde ve sonrasında teknolojik cihazların daha sık kullanılmaya başlanması üzerine çocuklardaki birçok göz hastalığında artış olduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tülay Arıcı, ara tatile girecek çocukların ailelerine tavsiyelerde bulundu. Çocukların gözlerinde bir sıkıntı olduğunu anlayamayabileceğinin altını çizen Dr. Arıcı, “Dijital cihazlarla çocuğun temasını olabildiğince kısıtlamak gerekiyor. Çocuklar teknolojik cihazlarla gün içinde en fazla 1-1,5 saat vakit geçirmeli” dedi.
9.11.2022 Sağlık
Kalp krizi riskini “gözünden” tanıyor
Kalp krizi riskini “gözünden” tanıyor Dinamik damar analizi cihazı, hastanın göz damarlarından kalp krizi riskini ölçüyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gökhan Kerci, “Akıllı saatler, kalp krizi riskinizi söylemez. Kalp krizi geçirirken size ‘Kalp krizi geçiriyorsunuz’ der. Bu cihaz ise kriz gerçekleşmeden önce riskin oluşma ihtimalini orantısal olarak veriyor” dedi.
12.07.2022 Sağlık
‘Göz kuruluğu’ görme kaybına kadar yol açıyor
‘Göz kuruluğu’ görme kaybına kadar yol açıyor Gözyaşının gözler için yeterli nemlenmeyi sağlayamadığında dolayı ortaya çıkan kuru göz hastalığı, dikkat edilmediği takdirde göz kaybına kadar yol açıyor. Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, son yıllarda çevresel faktörlerin oldukça artmasıyla hastalığı tetiklediği uyarısında bulundu.
10.04.2022 Sağlık
Bulanık görenlere kritik uyarı!
Bulanık görenlere kritik uyarı! Şeker hastalığı kontrol edilmediği takdirde ciddi görme kayıplarına sebebiyet verebiliyor. Kan şekerinde yaşanan ani yükseliş ve düşüşler, gözün görmeyi sağlayan sinir tabakası olan retinadaki damarların etkilenmesiyle diyabetik retinopati hastalığına sebep olabiliyor.
22.02.2022 Sağlık
‘Göz kuruluğu görme kaybına yol açabilir’
‘Göz kuruluğu görme kaybına yol açabilir’ GÖZ Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Özkan, göz kuruluğunun yaşam kalitesini ve göz sağlığını bozduğunu söyleyerek, “Kuru göz hastalığı, gözyaşının gözler için yeterli nemlenmeyi sağlayamadığında ortaya çıkan yaygın bir durumdur. Genellikle gözyaşı üretiminin azalması veya gözyaşı buharlaşmasının artmasının neden olduğu kuru göz rahatsızlığı, hormonal değişiklikler, otoimmün hastalıklar ve iltihaplı göz kapağı bezleri gibi farklı nedenlerden de kaynaklanabiliyor. Görme kaybına yol açan göz kuruluğunun basit bir rahatsızlık olarak görülmemesi gerekiyor” dedi.
27.01.2022 Sağlık
Yeni kabus! Uzmanlar adenovirüse karşı uyarıyor
Yeni kabus! Uzmanlar adenovirüse karşı uyarıyor Solunum yolu hastalıklarına yol açmasıyla bilinen adenovirüsler, gözde de ciddi enfeksiyonlara sebep oluyor. Türk Oftalmoloji Derneği Oküler Enfeksiyon Birimi Başkanı Prof. Dr. Ulviye Yiğit, son haftalarda adenovirüse bağlı konjonktivit (göz iltihabı) vakalarında epidemi (salgın) düzeyinde ciddi bir artış yaşandığını söyleyerek, uyarılarda bulundu. Bazen haftalarca süren ve görme kayıplarına dahi yol açabilen adenovirüs enfeksiyonu çok hızlı bulaşıyor ve özellikle aile içi bireylerde hızla yayılıyor.
2.01.2022 Sağlık
Damar tıkanıklığı körlüğe yol açabilir
Damar tıkanıklığı körlüğe yol açabilir Covid-19 enfeksiyonu sırasında vücudun birçok yerinde görülen damar tıkanıklarının gözümüzün görme tabakasını besleyen atar ya da toplardamarlarda da ortaya çıkabileceği uyarısında bulunan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bulut, “Covid sırasında gözdeki damar tıkanıklığının atlanması sonucunda çok ciddi görme kayıpları, hatta nadiren körlükle bile karşılaşılabilir” dedi.
13.12.2021 Sağlık
Sonbaharda göz hastalıklarına dikkat
Sonbaharda göz hastalıklarına dikkat Sonbaharda özellikle gözlerde çeşitli sorunlar oluşabildiğini ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Apa, gözde kızarıklık, sulanma, kaşıntı ve yanma, görme bozukluğu ya da kuruluk gibi şikayetlerin sıklıkla görüldüğüne dikkat çekti.
8.10.2021 Sağlık
'Gözlükten kalıcı kurtulmak mümkün'
'Gözlükten kalıcı kurtulmak mümkün' Halk arasında göz çizdirme ameliyatı olarak da bilinen Excimer lazer tedavisinin, 30 yılı aşkın süredir güvenle kullanıldığını ifade eden Göz Vakfı Bayrampaşa Göz Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Ali Sipahier, "Bu tedavinin uygulanabilmesi için 18 yaşını geçmiş olmak, son 1 yılda gözlük numarasının değişmemiş olması ve kornea tabakasının yapısal özelliklerinin uygun olması gereklidir. Tedavi sonrası gözlükten kurtulmak mümkün" dedi.
11.09.2021 Sağlık
Göz sağlığınız için bu besinleri ihmal etmeyin!
Göz sağlığınız için bu besinleri ihmal etmeyin! Göz sağlığının korunmasında ideal kilonun korunmasının ve beslenmenin önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, göz sağlığı için tüketilmesi gereken besin gruplarına dikkat çekiyor. Uzmanlara göre lutein ve zeaksantin açısından zengin olan yapraklı yeşil sebzeler, iyi bir görüş sağlayan makulayı korumaya yardımcı oluyor. Bu besinler lahana ve ıspanakta bol miktarda bulunuyor. Mineral çinko ise retinanın sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor ve gözleri ışığın zararlı etkilerinden koruyabiliyor. Fasulye, börülce, barbunya gibi baklagiller ile çinko ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Genellikle turuncu renkli sebze ve meyvelerde bulunan A vitamini göz sağlığı için çok önemli.
23.07.2021 Sağlık
Her yüz şeker hastasının 30'unda göz etkileniyor
Her yüz şeker hastasının 30'unda göz etkileniyor Diyabetin ülkemizde görülme sıklığının yüzde 11.9 olduğunu söyleyen Op.Dr. Ebru Ceyda Bostan, “Diyabet Hastalarında diyabetik retinopati dediğimiz şeker hastalığının gözü etkileme sıklığı yaklaşık olarak yüzde 30‘dur.” dedi.
8.06.2021 Sağlık
Gözdeki bu sorun koronavirüs belirtisi olabilir
Gözdeki bu sorun koronavirüs belirtisi olabilir Türk Oftalmoloji Derneği, dünyadaki vakalardan alınan bilgiler çerçevesinde hastalardaki Kovid-19 ve göz sağlığı arasındaki ilişkinin yakından araştırıldığını ve takip edildiğini, göz damarlarında meydana gelen tıkanıklığın koronavirüs belirtisi olabileceğini duyurdu.
24.05.2021 Sağlık
Oruç sebebiyle göz damlası kullanımı ihmal edilmemeli
Oruç sebebiyle göz damlası kullanımı ihmal edilmemeli Göz Doktoru Dr. Öğr. Üyesi Cafer Tanrıverdi, “Oruç sebebiyle hekime danışmadan göz damlanızı kullanmayı kesmeyin. Özellikle glokom hastalığı ve göz ameliyatı olan kişiler damla kullanmayı ihmal etmemeli. Göz damlası ihtiyacı varken kullanmamak ciddi sonuçlar oluşturabilir.” ifadelerini kullandı.
24.04.2021 Sağlık
Akıllı mercek için 'yaş' uyarısı
Akıllı mercek için 'yaş' uyarısı Gözlük kullanmak istemeyenlerin akıllı mercek tedavisine başvurduğunu dile getiren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Sipahier, tedavide yaşın önemine dikkat çekerek, "Beynin bu merceklere adaptasyon sağlaması için insanın yaşının belirli bir seviyede olması gerekiyor. 30-35 yaşındaki hastalara mercek kullanmıyoruz” dedi.
5.03.2021 Sağlık
Göz tansiyonu, kalıcı görme bozukluğuna neden olabilir
Göz tansiyonu, kalıcı görme bozukluğuna neden olabilir Bursa’da Prof. Dr. Haluk Ertürk, halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen 'glokom'un tedavi edilmez ise görme kaybına neden olduğunu söyledi.
26.02.2021 Sağlık
Gözlüksüz yaşam akıllı mercek tedavisi ile mümkün!
Gözlüksüz yaşam akıllı mercek tedavisi ile mümkün! Genelde yaş ile birlikte gelişen katarakt, şeker hastalığı, darbe, ilaç kullanımı gibi durumlarda ortaya çıkabildiği gibi yeni doğan bebeklerde de görülebiliyor. Göz merceğinin saydamlığının yitirmesi sonucu görme bulanıklığı ile başlayan belirtiler yaşam kalitesini ciddi oranda etkiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Muhsin Eraslan, katarakt ameliyatı ve trifokal akıllı mercek tedavisi hakkında bilgi verdi.
16.02.2021 Sağlık
Sık gözlük değiştirme keratokonus belirtisi olabilir!
Sık gözlük değiştirme keratokonus belirtisi olabilir! Keratokonus 10 ila 20 yaş arasında ortaya çıkan ve genellikle miyop veya astigmat derecelerinin sürekli değişmesiyle karakterize ilerleyici bir göz hastalığıdır. Hastalığın çoğunlukla basit bir göz numarası değişikliği olarak algılanıp fark edilmeyebildiğine dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, “Bir süre artan gözlük numaraları düzeltilip görme düzeltilebilirken ilerlemesi durumunda düzeltilemeyen görme kayıpları ortaya çıkabilir. Özellikle göz numarası sık değişen gençlerde keratokonus olabileceği akılda tutulmalı. Kalıcı körlüğü önlemek için keratokonusun erken teşhis edilmesi son derece önemli” açıklamasında bulundu.
9.02.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Göz Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki göz hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.