Geri Dönüşüm İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Farklı Geri Dönüşüm İşaretleri Ne Anlama Geliyor?
Geri Dönüşüm İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Farklı Geri Dönüşüm İşaretleri Ne Anlama Geliyor? Kullanılmış olan bir malzemenin yeniden fabrikada üretilmesi ile beraber kullanır hale getirilmesi için oluşan durum geri dönüşüm şeklinde ifade edilmektedir. Bu durumda geri dönüşüm işareti ise bu şekilde kullanılan malzemeleri atmak için değerlendirilen sistem olduğunu söylemek mümkün.
29.01.2024 Yaşam
'Kiralık katil olurdum'
'Kiralık katil olurdum' Demet Akalın'ı asla dinlemem diyen Hayko Cepkin'den şaşırtan açıklama
5.11.2013 Magazin
Damacana suda  büyük risk!
Damacana suda büyük risk! Columbia Üniversitesi’nden korkutan araştırma...
17.03.2013 Sağlık
New Yorker’a çizdiğim her kapak beni daha iyimser yaptı
New Yorker’a çizdiğim her kapak beni daha iyimser yaptı New Yorker, çizdiğim orijinal Bin Ladin´i sansürleyerek bastı
20.05.2011 Arşiv
‘Küresel uyarıcı’ tayfa sefere hazır
‘Küresel uyarıcı’ tayfa sefere hazır Emrah Aydoğdu, Rıza Öz ve Neşet Arıkoğlu’nun doğaya olan hassasiyetleri onları uzun bir yolculuğa çıkarıyor
20.04.2007 Arşiv
Tüketicilerin yeni uğrak yeri Depozito İade Noktaları olacak
Tüketicilerin yeni uğrak yeri Depozito İade Noktaları olacak Türkiye’de başarıyla uygulanan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında zorunlu olacak Depozito Yönetim Sistemi’nde(DYS) altyapı tamamlandı. Yüksek güvenlikli logoyu basacak matbaalar, üreticiler ve kapsamdaki ürünler sisteme hazır hale geldi. Şimdi sıra iade noktalarının oluşturulmasında. Türkiye, dünyaya örnek olacak Depozito Yönetim Sistemi’yle yılda 20 milyar adedin üzerinde ürünün geri dönüşümünü planlıyor.
12.03.2024 Ekonomi
Geri dönüşüm malzemelerinden kıyafet defilesi düzenlediler! Alkış aldı
Geri dönüşüm malzemelerinden kıyafet defilesi düzenlediler! Alkış aldı Adana'da ‘Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Fuar ve Konferansı’ düzenlendi. Fuarda, kağıt, metal, plastik ve tekstil atıkları gibi ham maddeye dönüşen malzemelerden oluşturulan kıyafetler ‘Bir İleri Dönüşüm Defilesi’nde sergilendi.
16.02.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında resmen duyurdu: Faizi düşürmeye devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında resmen duyurdu: Faizi düşürmeye devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları canlı yayında açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm kamu çalışanlarının ek göstergesinin 600 puan artırıldığını duyurdu ve 3600 ek göstergenin yılbaşından itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti. Erdoğan enflasyon ve faiz ile ilgili olarak, "Kimse bizden şunu beklemesin bu iktidar faizi artırmayacaktır. Tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz." dedi.
6.06.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 81 ilde tüm hızıyla sürüyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 81 ilde tüm hızıyla sürüyor! Şişecam Polatlı Fabrikası Yeni Üretim Hattı Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TEKNOFEST 21-26 Eylül'de Atatürk Havalimanı'nda başlıyor. 81 ilde 100 dene-yap atölyesi kurulmasına yönelik başlattığımız seferberlik tüm hızıyla sürüyor. Bu atölyelerin sayısı 57 ilde 66'ya ulaştı. Önümüzdeki dönemde bunları tüm illere yaygınlaştıracağız." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobil ile ilgili tarih vererek, "Elektrikli aracımızı da 2022 sonunda banttan indirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, "TEKNOFEST 21-26 Eylül'de Atatürk Havalimanı'ndan başlıyor." dedi.
13.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kamuya Engelli Memur Atama Töreni'nde önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kamuya Engelli Memur Atama Töreni'nde önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Engelli Vatandaşlarımızın ve Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerimizin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni'nde gündeme dair önemi açıklamalarda bulundu.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berfin Özek'in yüzene asit döken sanığın aldığı ceza ile ilgili konuşarak, verilen cezanın az olduğunu vurgulayarak tepki gösterdi.
9.01.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan önemli açıklamalar!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan önemli açıklamalar! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Kamuda büyük veri ve yapay zeka uygulamalarının etkin olarak kullanımını sağlamak amacıyla Ulusal Yapay Zeka Stratejisinin bu yılın sonunda yayımlanması hedeflenmektedir." açıklamasında bulundu.
29.11.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Üretimine başlıyoruz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Üretimine başlıyoruz! Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bor karbürü üretimine başlıyoruz, Balıkesir Bandırma'da temelini attığımız üretim merkezini hazırlıyoruz." dedi.
27.11.2019 Siyaset
"Çin'in kötü günleri geri dönüyor"
"Çin'in kötü günleri geri dönüyor" Foreign Affairs dergisinde yayımlanan makalede, Devlet Başkanı Şi Cinping yönetimindeki Çin'de, eski baskıcı anlayışın geri gelmeye başladığı savunularak, özellikle ülkedeki Müslümanlara ve Uygur bölgesindeki eğitim kamplarında bulunan kişilere baskı yapıldığı iddia edildi.
17.11.2018 Dünya
Orucun beynimizde yarattıkları!
Orucun beynimizde yarattıkları! “Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler” ve Değişen Be(y)nim adlı kitapların yazarı Prof. Dr. Sinan Canan ile oruç hakkında konuştuk.
17.05.2018 Arşiv
AYM’nin kararı kaos yarattı
AYM’nin kararı kaos yarattı AYM’nin 1 Eylül itibariyle kapanacağı açıklanan dershanelerle ilgili hükmü iptal etmesiyle kafalar karıştı, çok sayıda soru işareti ortaya çıktı...
29.09.2021 Gündem
Kentsel dönüşüm isyanı
Kentsel dönüşüm isyanı Artaş Yönetim Kurulu Başkanı, müteahhide gelen garip taleplerden dem vurdu.
3.12.2014 Arşiv
Lapis Han'da Metrekare 4750 TL
Lapis Han'da Metrekare 4750 TL Sektörün güven veren firmalarından biri olan Gürallar Yapı, hız kesmeden projelerine devam ediyor.
21.01.2013 Arşiv
Kentsel Dönüşümle Ortaya Çıkacak Atıklar Ne Olacak?
Kentsel Dönüşümle Ortaya Çıkacak Atıklar Ne Olacak? IWES 2012 – 4. Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi öncesinde düzenlenen toplantıda kentsel dönüşüm sırasında ortaya çıkacak, yıkılacak bina atıklarının yönetimi tartışıldı.
21.09.2012 Arşiv
Elma ne kadar yeşil?
Elma ne kadar yeşil? Dünya çapında milyonlarca tüketicinin gönlünü çaldı. Bir çok dev markayı bitirdi. Peki yeşil mi?
25.07.2012 Bilim ve Teknoloji
2012'de kıyamet kopacak mı?
2012'de kıyamet kopacak mı? 2012'ye günler kaldı. Yeni yılda neler olacak? Kıyamet kopacak mı?
25.12.2011 Yaşam
Ata'yı özlüyoruz
Ata'yı özlüyoruz Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin üzerinden 72 yıl geçti...
29.09.2021 Gündem
G.Saraylı mı, F.Bahçeli mi?
G.Saraylı mı, F.Bahçeli mi? Fatih Akyel, hangi takımı tuttuğunu açıkladı
3.03.2009 Futbol