Genetik Hastalık

Genetik Hastalık

Son dakika genetik hastalık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan genetik hastalık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını genetik hastalık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Genetik Hastalık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan genetik hastalık gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.332 genetik hastalık haberi bulunmuştur. Tüm genetik hastalık haberleri aşağıda listelenmiştir.
200 kilo olan İdil’e Türk hekimler umut oldu
200 kilo olan İdil’e Türk hekimler umut oldu Kosava'da yaşayan 13 yaşındaki İdil Abazi’ye, yaklaşık 10 yıl önce Prader Willi Sendromu teşhisi konuldu. Yıllar içinde 200 kiloya ulaşan talihsiz çocuk, zamanla yatağa bağımlı hale geldi. Ülkesindeki hekimlerin ‘hayati tehlikesi var’ diyerek ameliyat etmemesi üzerine ailesiyle İstanbul’a gelen Abazi’ye Türk hekimler umut oldu. Tüp mide ameliyatı olan Kosovalı 13 yaşındaki İdil, 1 haftada 10 kilo verdi. Oldukça mutlu olduğunu söyleyen küçük çocuğun 1 yılda kilosunun yüzde 80’ini vermesi bekleniyor.
22.11.2021 Sağlık
1000 erkekte 1 görülen genetik hastalık sonrası ‘Umut’una kavuştu
1000 erkekte 1 görülen genetik hastalık sonrası ‘Umut’una kavuştu 2018 yılında hayatını Başak Diker ile birleştiren Hacım Diker, 1000 erkekte 1 görülen Klinifelter hastalığını taşıdığını öğrendi. Hacım Diker 7 aylık bir tedavi süreci ve geçirdiği operasyonun ardından sağlığına kavuştu. Genetik nedenlere bağlı olarak gelişen Klinifelter hastalığının Azospermiye (sıfır sperm) neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Bülent Erol, başarılı geçen operasyon sonrası çifte gebelik müjdesi verdi.
25.10.2021 Sağlık
Tüp bebek tedavisinde yeni uygulamalar nelerdir?
Tüp bebek tedavisinde yeni uygulamalar nelerdir? Tüp bebek tedavi yönteminde gelişen yeni uygulamaları Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı, Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın sizler için derledi.
10.09.2021 Sağlık
"Embriyoyu dondurmak tüp bebek tedavisinde avantaj sağlıyor"
"Embriyoyu dondurmak tüp bebek tedavisinde avantaj sağlıyor" Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Yusuf Aytaç Tohma, embriyo dondurma yönteminin tüp bebek tedavisi sürecinde avantaj sağladığına dikkat çekti.
27.08.2021 Sağlık
Türk doktor yaşlılığın şifresini çözdü
Türk doktor yaşlılığın şifresini çözdü Almanya’daki Yaşlanma Araştırmaları Merkezi'nde doktora sonrası araştırmacı olarak yer alan Dr. Seda Koyuncu'nun 4 yıldır üzerinde çalıştığı proje ile yaşlanmanın en önemli şifrelerinden biri daha çözüldü.
11.08.2021 Sağlık
100 bin kişide 1 görülüyor! 2'nci bebeğini sağlıklı dünyaya getirdi
100 bin kişide 1 görülüyor! 2'nci bebeğini sağlıklı dünyaya getirdi Ankara'da Sevil ve Eren Erbaş çiftinin şu anda 6 yaşında olan kızları Yağmur'a doğumunun ardından 100 bin kişide 1 görülen 'CANT1 gen mutasyonu' teşhisi konuldu. Çift, sağlıklı embriyo nakli ile gerçekleşen hamilelik sonrası ikinci çocukları Ali Kerem'i sağlıklı bir şekilde kucaklarına aldı.
7.08.2021 Sağlık
Yeni nesil sosyal medyadan evlenecek
Yeni nesil sosyal medyadan evlenecek TÜİK verilerine göre, 2010 yılından itibaren akraba evliliklerinde sistematik bir düşüş yaşandı. 70 ve 80'li yıllarda kendisini bir birey olarak değil, ailenin bir parçası olarak gören insanların bugün kendisini birey olarak görmeye başladığını belirten Sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Narlı, "40 yıl önce akrabaların çöpçatanlıkla ortaya çıkardığı evlilikler artık çok değişti. Z kuşağının sosyal medyadan tanıştığını görüyoruz" dedi.
27.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Koca'dan SMA hastaları hakkında açıklama: İzin vermeyeceğiz
Bakan Koca'dan SMA hastaları hakkında açıklama: İzin vermeyeceğiz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastası çocuklar üzerinden yürütülen kampanyalarla ilgili yaptığı açıklamada, "SMA'lı evlatlarımız üzerinden yürütülen kirli kampanyaya iyi niyetli hiç kimsenin alet olmaması gerekir" dedi. Bakan Koca, SMA'nın bir gen hastalığı olduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte evlilik hazırlığında olan ailelere, evlilik öncesinde gen taramasının yapılacağını açıkladı.
3.01.2021 Gündem
Erkekleri öldüren Vexas adlı yeni bir hastalık keşfedildi!
Erkekleri öldüren Vexas adlı yeni bir hastalık keşfedildi! Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) bilim insanları erkeklerde kan pıhtısı, ateş ve iltihaplanmaya neden olan ve hastaların yüzde 40'ını öldüren VEXAS adlı yeni bir genetik hastalık keşfetti.
1.11.2020 Sağlık
Mercan bebeğe bir destek de Boskoviç’ten
Mercan bebeğe bir destek de Boskoviç’ten Dünyanın en önemli voleybolcularından biri olan Eczacıbaşı VitrA’nın yıldızı Tijana Boskoviç, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) teşhisi konulan 8 aylık Mercan bebek ve ailesiyle bir araya geldi. Sırp oyuncunun kızlarına desteğinden ötürü çok mutlu olduklarını söyleyen Can-Ege Çorakçı çifti, “Bir gün kızımız olursa sporcu olmasını hayal ediyorduk. Boskoviç ve diğer Eczacıbaşı VitrA oyuncularının bu desteği bizi çok mutlu etti” dedi.
10.11.2021 Voleybol
Corona virüsten koruduğu iddia edilmişti! Ölümcül olabilir
Corona virüsten koruduğu iddia edilmişti! Ölümcül olabilir Sosyal medyada ‘koronavirüsten koruyucu’ özelliği olduğu iddia edilen bir ilaç ismi dolaşmaya başladı. Ancak uzmanlar uyardı: “Aman dikkat, bu ilacın ölümcül yan etkileri olabilir. Doktor reçetesi dışında hiçbir ilaca veya tedavi yöntemine itibar etmeyin.”
22.03.2020 Corona Virüsü
Genetik testler insan sağlığına yön veriyor
Genetik testler insan sağlığına yön veriyor Tıbbi Genetik Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Ayşegül Kuşkucu, genetik testlerinin insan sağlığına yön verdiğini söyleyerek, “Genetik testlerle tanı konulup, önlem alınabiliyor” dedi.
24.12.2019 Sağlık
Alpaslan bebeğin 2 milyon Euro’luk zaferi
Alpaslan bebeğin 2 milyon Euro’luk zaferi Almanya’da bir genetik hastalık nedeniyle 11 yaşında kızlarını kaybeden Fatma ve Yalçın Aykut çifti, aynı hastalığa yakalanan 11 aylık Alpaslan’ın yaşaması için verdikleri hukuk mücadelesinde ilk raundu kazandı. Aykut çifti, sosyal sigorta kurumundan tek doz iğne şeklindeki 2 milyon Euro’luk tedaviye onay vermesini istiyor.
4.12.2019 Yaşam
Meme ve yumurtalık kanserinde etkili olan...
Meme ve yumurtalık kanserinde etkili olan... Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Kuşkucu, ailesel geçiş gösteren meme ve yumurtalık kanserleri için baba ve yakın erkek akrabalardaki prostat kanseri öyküsünün de önem taşıdığını belirtti.
27.11.2019 Sağlık
İngiliz ajanın sır ölümünde 'mendilci' detayı!
İngiliz ajanın sır ölümünde 'mendilci' detayı! Beyoğlu’ndaki evinin sokağında ölü bulunan İngiliz eski askeri istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier’le ilgili soruşturmaya Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube polisleri de dahil edildi. Otopsi yapılan Le Mesurier’in cenazesini Adli Tıp Kurumu’ndan teslim alan eşi Emma Winberg dün, Cinayet Büro Amirliği’nde 4 saat sorgulandı. Cenazesi İngiltere’ye gönderilen Le Mesurier’in evinin önünde bir yıl boyunca ayrılmadan kâğıt mendil satan ve 10 gün önce birden bire kayıplara karışan gizemli Suriyeli ise akıllarda birçok soru işareti bıraktı.
14.11.2019 Gündem
"Kanser sıradan bir hastalığa dönüşebilir"
"Kanser sıradan bir hastalığa dönüşebilir" Prof. Dr. Fatma Ajlan Tükün,"Nasıl eskiden antibiyotikler bulunmadan önce üst solunum yolu enfeksiyonu insani öldürebilecek bir hastalıktı, bugün buna şaşırıyoruz,1990'lı yıllardan itibaren öyle gelişmeler oldu ki kanser için de bu olabilir" dedi.
28.04.2019 Sağlık
Genetik hastalıklar 1 saatte öğrenilebilecek
Genetik hastalıklar 1 saatte öğrenilebilecek Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Onay, günler süren genetik tanı sonuçlandırma sürecini, ürettiği hızlı test kiti ve yapay zekalı yazılımla 1 saate düşürdü.
4.03.2019 Sağlık
Topuk kanından "binlerce" genetik hastalık belirlenebilecek
Topuk kanından "binlerce" genetik hastalık belirlenebilecek Türk bilim insanının yürüttüğü çalışma sayesinde, dünyaya gözlerini yeni açan bebeklerin topu kanından, bugünkü gibi sadece birkaç hastalık değil genetik bozukluktan kaynaklanan binlercesi tespit edilebilecek.
21.02.2019 Sağlık
Üniversite sınavına tabletle giren öğrenci
Üniversite sınavına tabletle giren öğrenci Genetik hastalığı nedeniyle yüzde 95 görme kaybı yaşayan 18 yaşındaki Bahu Bike Demir'in dünyası üniversiteye adım atmasıyla aydınlandı. Demir, üniversite sınavına ilk kez tabletle giren öğrenci de oldu.
10.05.2018 Yaşam
Sağlıkta 11 müjde
Sağlıkta 11 müjde Sağlık Uygulama Tebliği’nde, kanser hastalarından yeşil kartlılara kadar 13 hasta grubunu etkileyen 11 yeni düzenleme yapıldı
5.02.2018 Ekonomi
Ailesi vazgeçti
Ailesi vazgeçti İngiltere’de Yüksek Mahkeme’nin kararıyla yaşam destek ünitesinden çekilerek ölmesine karar verilen 11 aylık Charlie Gard adlı bebeğin ailesi tedaviden vazgeçti
25.07.2017 Dünya
Charlie bebek ABD vatandaşı olacak
Charlie bebek ABD vatandaşı olacak 11 aylık Charlie Gard adlı bebek için, Amerikan vatandaşlığı verilmesi için özel bir tasarı çıkarmaya hazırlanılıyor.
9.07.2017 Dünya
Trump Charlie bebeğe el uzattı
Trump Charlie bebeğe el uzattı 10 aylık Charlie Gard adlı bebeğe, ABD Başkanı Donald Trump’tan destek geldi.
4.07.2017 Dünya
Charlie bebek için  Papa devrede
Charlie bebek için Papa devrede Vatikan’dan yapılan açıklamada, “Bir insanın yaşamının kasıtlı olarak sona erdirilmesi kabul edilemez. Bu doğru değil.
1.07.2017 Dünya
Charlie bebek için son umut da tükendi
Charlie bebek için son umut da tükendi 10 aylık Charlie Gard adlı bebeğin ailesine, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden (AİHM) de kötü haber geldi.
28.06.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Genetik Hastalık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki genetik hastalık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.