Gazete Vatan Logo

Ailesi vazgeçti

İngiltere’de Yüksek Mahkeme’nin kararıyla yaşam destek ünitesinden çekilerek ölmesine karar verilen 11 aylık Charlie Gard adlı bebeğin ailesi tedaviden vazgeçti

Ailesi vazgeçti

İngiltere’de Yüksek Mahkeme’nin kararıyla yaşam destek ünitesinden çekilerek ölmesine karar verilen 11 aylık Charlie Gard adlı bebeğin ailesi, küçük çocuğun yaşaması için uzun süredir savaş verdiklerini, ancak İngiliz yargısı ve doktorların katı tutumunu bir türlü değiştirmemesi üzerine tedavi taleplerinden vazgeçtiklerini açıkladı.

O bir savaşçı

Charlie bebeğin kaldığı başkent Londra’daki Great Ormond Street Hastanesi önünde basın mensuplarına konuşan acılı aile, “Rahat uyu güzel bebeğim. Seni kurtaramadığımız için çok üzgünüz. Annen ve baban seni çok seviyor. Bizi affet. Bir şansımız vardı ancak buna izin verilmedi. Sen bir savaşçısın. Doktorlar da suçlu. Seni aylardır tedavisiz bıraktılar” diye konuştu. Nadir görülen bir genetik hastalık nedeniyle yaşam destek ünitesine bağlı olarak yaşayan bebeğin, mahkeme kararıyla geçtiğimiz aylarda fişinin çekilmesine karar verilmişti. ABD Başkanı Donald Trump ve Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko, Charlie’nin fişinin çekilecek olmasına tepki göstermiş ve küçük çocuğun kendi ülkelerinde tedavi edilebileceğini belirtmişti.

Haberin Devamı