Genelkurmay Çatı Davası

Genelkurmay Çatı Davası

Son dakika Genelkurmay çatı davası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Genelkurmay çatı davası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Genelkurmay çatı davası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Genelkurmay Çatı Davası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan genelkurmay çatı davası gelişmeleri de dahil olmak üzere 71 genelkurmay çatı davası haberi bulunmuştur. Tüm genelkurmay çatı davası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Darbe girişiminin Akıncı'daki zararı, 8 milyon 630 bin TL
Darbe girişiminin Akıncı'daki zararı, 8 milyon 630 bin TL Milli Savunma Bakanlığı'nın 15 Temmuz darbe girişiminde, darbecilerin Akıncı Üssü'ne verdiği zararın tazmini için aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 500 sanık hakkında açtığı dava kapsamındaki bilirkişi incelemesi tamamlandı. Raporda, Akıncı Üssü'ndeki zararın 8 milyon 630 bin lira olduğu tespit edildi.
29.03.2022 Gündem
Darbe girişimi davalarında kaç kişi hakkında karar verildi?
Darbe girişimi davalarında kaç kişi hakkında karar verildi? 15 Temmuz Darbe Davaları Platformu Başkanı avukat Mehmet Alagöz, Türkiye genelinde ilk derece mahkemelerince karar verilen 288 fiili darbe davasında toplam 8 bin 724 kişi hakkında karar verildiğini belirterek, "1634 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 1366 sanığa müebbet, 1890 sanığa 1 yıl 2 ay ile 20 yıl arasında değişen sürelerde süreli hapis cezası, 2 bin 870 sanığa beraat, 964 sanığa ise ceza verilmesine yer olmadığına dair karar verilmiştir" dedi.
14.07.2021 Gündem
Akıncı Üssü davasında 475 sanık hakkındaki karar yarın açıklanacak
Akıncı Üssü davasında 475 sanık hakkındaki karar yarın açıklanacak FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın, yaklaşık 3,5 yıl süren yargılamasında sona gelindi. Yarın görülecek 516'ncı celsede sanıklar hakkındaki hüküm açıklanacak.
25.11.2020 Gündem
Akın Öztürk’ün emir astsubayına 6 yıl 3 ay hapis
Akın Öztürk’ün emir astsubayına 6 yıl 3 ay hapis FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası yargılandığı 'Genelkurmay Çatı Davası'nda 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün, emir astsubayı Mehmet Serdar Özdemirci, 'örgüt üyeliği' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
27.07.2020 Gündem
Akın Öztürk'ün emir astsubayına 15 yıl hapis talebi
Akın Öztürk'ün emir astsubayına 15 yıl hapis talebi FETÖ/PDY'nin 15 Temmuzdaki darbe girişimi ardından açılan 'Genelkurmay Çatı Davası'nda 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün emir astsubayı Mehmet Serdar Özdemirci'nin, 'örgüt üyeliği' suçundan yargılandığı davada savcı 15 yıla kadar hapsini istedi.
8.07.2020 Gündem
Örgüt elebaşı Gülen darbe talimatını 'giysi dili' ile vermiş!
Örgüt elebaşı Gülen darbe talimatını 'giysi dili' ile vermiş! Genelkurmay çatı davası gerekçeli kararında, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ihanet girişimi talimatını, kıyafet renkleri ve üst düzey örgüt yöneticilerinin anlayabileceği subliminal mesajlar ile verdiği belirtildi.
1.10.2019 Gündem
Genelkurmay çatı davasının gerekçeli kararı açıklandı
Genelkurmay çatı davasının gerekçeli kararı açıklandı FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de arasında olduğu Genelkurmay çatı davasının gerekçeli kararı açıklandı.
26.09.2019 Gündem
Darbe girişimi davalarının ceza bilançosu
Darbe girişimi davalarının ceza bilançosu Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin açılan 289 davadan 265'i mahkeme heyetleri tarafından karara bağlandı, 24'ünde ise sanıkların yargılanmasına devam ediliyor. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından cumhuriyet başsavcılıkları tarafından 100 binin üzerinde soruşturma yürütüldü.
13.07.2019 Gündem
FETÖ'nün kritik isimlerine ceza yağdı
FETÖ'nün kritik isimlerine ceza yağdı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki ihanet girişiminin ardından Ankara merkezli yürütülen soruşturmalar sonucu çok sayıda dava açıldı.
12.07.2019 Gündem
FETÖ operasyonunda ortaya çıktı! 300 milyonda bir olasılık...
FETÖ operasyonunda ortaya çıktı! 300 milyonda bir olasılık... FETÖ soruşturması kapsamında Dışişleri Bakanlığına personel alımı amacıyla düzenlenen sınavlarda örgüt üyesi adaylar lehine usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında gözaltı kararı verilen 249 şüphelinin büyük çoğunluğunun 2010'daki sınavda, aynı cümlelerle yazdıkları kompozisyon metninin bir Türk büyükelçi tarafından 2012'deki yurt dışı konferansında konuşma metni olarak kullanıldığı tespit edildi.
20.05.2019 Gündem
Darbeci danışman savunma yerine karalama yaptı
Darbeci danışman savunma yerine karalama yaptı FETÖ'nün darbe girişimini sivil imamlarla yöneten sözde yurtta sulh konseyi üyelerinden eski Genelkurmay Başkanı başdanışmanı albay Orhan Yıkılkan, iki gün süren savunmasında, dönemin Türk Silahlı Kuvvetleri komutasındaki isimleri hedef aldı. Savunmasında darbe girişimindeki rolüne değinmeyen Yıkılkan, danışmanlığını yaptığı Akar'ın derdest edilmesine, Adil Öksüz'ün başkanlığındaki darbe toplantılarına katılmasına, günler öncesinde darbe girişimini eski yarbay Levent Türkkan'a bildirmesine ve darbe girişiminden bir buçuk ay önce Akıncı Üssü'nde keşif yapmasına açıklık getiremedi.
23.04.2019 Gündem
Firari darbecilerin başına 66 milyon 900 bin lira ödül konuldu
Firari darbecilerin başına 66 milyon 900 bin lira ödül konuldu Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden sonra aralarında generallerin de bulunduğu 490 firari eski askerden 74'ü daha, İçişleri Bakanlığı'nın "terörden arananlar listesine" eklendi.
5.02.2019 Gündem
Genelkurmay Çatı Davası'nda sanıkların savunması alındı
Genelkurmay Çatı Davası'nda sanıkların savunması alındı Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlere ilişkin soruşturma devam ediyor.
17.09.2018 Gündem
Eski askeri ataşeye FETÖ'den hapis
Eski askeri ataşeye FETÖ'den hapis Eski Kahire Askeri Ataşesi kurmay albay Fethi Fırat'a FETÖ üyeliğinden 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
1.08.2018 Gündem
Hava  Kuvvetlerine operasyon: 99 kişi için gözaltı kararı 30'u eski pilot
Hava Kuvvetlerine operasyon: 99 kişi için gözaltı kararı 30'u eski pilot Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ soruşturmasında Hava Kuvvetlerinden biri eski tuğgeneral, 30'u eski pilot 99 kişi için gözaltı kararı verildi. Ayrıca Balıkesir merkezli 13 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri komutanlıklarında görevli biri açıkta 22 rütbeli askerin yakalanması için operasyon başlatıldı.
27.06.2018 Gündem
Sivilleri katletme talimatı vermişler
Sivilleri katletme talimatı vermişler Darbe sanığı eski yarbay Ertuğrul Terzi’nin cep telefonunda, 15 Temmuz gecesi Jandarma Genel Komutanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün uçaklarla vurulması, darbeyi engellemeye çalışan sivillerin şehit edilmesi talimatını içeren mesajlar tespit edildi
16.05.2018 Gündem
Emekli Org. Ünal'ın emir subayı FETÖ'den tutuklandı
Emekli Org. Ünal'ın emir subayı FETÖ'den tutuklandı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ankesörlü telefon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Abidin Ünal'ın Binbaşı Abdurrahman Akay "darbeye teşebbüs ve FETÖ üyeliği" suçundan tutuklandı
23.04.2018 Gündem
Hulusi Akar, çatı davasında ifade verdi
Hulusi Akar, çatı davasında ifade verdi Genelkurmay Başkanı Akar, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay'daki eylemlerle ilgili "çatı" davasında dün "katılan" sıfatıyla ifade verdi.
23.03.2018 Gündem
O villada Öksüz’e Gülen talimat verdi
O villada Öksüz’e Gülen talimat verdi Genelkurmay çatı davasında ifade veren eski albay Hakan Bıyık, darbe planı yapılan villadaki toplantıda 3 gün kaldığını, Adil Öksüz’ün Fetullah Gülen ile görüşme yaptığını anlattı
22.02.2018 Gündem
'Harekat Merkezini gerekirse mezar haline getirin'
'Harekat Merkezini gerekirse mezar haline getirin' FETÖ'nün darbe girişimi davasında ifade veren emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal, uçuşları engellemek için Eskişehir'e gönderdiği 4 astına, "Gerekirse Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'ni mezar haline getirin." dediğini aktardı.
21.02.2018 Gündem
Emekli Orgeneral Ünal, müşteki sıfatıyla ifade verdi
Emekli Orgeneral Ünal, müşteki sıfatıyla ifade verdi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 224 sanığın yargılanmasına devam edildi.
21.02.2018 Gündem
Deniz Kuvvetleri’nde 2 bin 500 şüpheli!
Deniz Kuvvetleri’nde 2 bin 500 şüpheli! 2010 yılı sonrası tüm sınavlar incelendi.Başta kurmaylık sınavları olmak üzere Deniz Kuvvetleri’ne giriş sınavlarında 2 bin 500 kişiden şüphelenildi
15.01.2018 Gündem
O ‘cambaz’ Ali Yazıcı çıktı
O ‘cambaz’ Ali Yazıcı çıktı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Benim kurmay subayım da ayrı bir cambaz. Psikiyatrik bir vaka raporu oluşturmuş” dediği kişinin darbeci eski yaveri Ali Yazıcı olduğu ortaya çıktı
14.01.2018 Gündem
"Atatürk olsa seni asardı"
"Atatürk olsa seni asardı" Genelkurmay’daki darbe faaliyetleri davası sanığı binbaşının, “Ben Atatürkçü ve onurlu bir Türk subayıyım” sözleri, şehit yakınlarını çileden çıkardı: Sen subay değil darbecisin. Atatürk olsaydı seni asardı
29.09.2021 Gündem
Klasik ifade: O ben değilim
Klasik ifade: O ben değilim Genelkurmay çatı davasında eski binbaşı Mutlu Burak Uyar da sanıkların çoğunun yaptığı gibi ‘ret ve inkar’ ifadesi verdi. Uyar, o geceki görüntüler gösterilince ‘Çoğu ben değilim’ dedi
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Genelkurmay Çatı Davası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki genelkurmay çatı davası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.