Gchq

Gchq

Son dakika GCHQ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan GCHQ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını GCHQ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gchq

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gchq gelişmeleri de dahil olmak üzere 54 gchq haberi bulunmuştur. Tüm gchq haberleri aşağıda listelenmiştir.
MİT'in 'Hayalet Hücreleri' tek tek öldürdü! Terör örgütüne ağır darbe
MİT'in 'Hayalet Hücreleri' tek tek öldürdü! Terör örgütüne ağır darbe MİT 2018'in Ağustos ayı itibarıyla terörle mücadele konseptini değiştirdi. Analitik teknik ve operatif imkanlarla insan istihbaratı yeteneklerini bir araya getirerek terör örgütlerine büyük darbe vurdu. PKK ve DEAŞ terör örgütünün 400'ü üst düzey olmak üzere 2 bine yakın kritik ismi etkisiz hale getirdi. Peki MİT bu dönüşümü nasıl sağladı, terör örgütlerinin belini nasıl kırdı? Ayrıntıları CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı. Öte yandan MİT, siber tehditlere karşı yeni bir adım attı. Yurt içi ve yurt dışından gelecek tehditlere karşı Siber İstihbarat Başkanlığı kuruldu.
17.07.2023 Gündem
Ukrayna-Rusya savaşından son haberler... Zelenski dünyaya duyurdu: İşte tarihin akışını değiştiren hata!
Ukrayna-Rusya savaşından son haberler... Zelenski dünyaya duyurdu: İşte tarihin akışını değiştiren hata! Ukrayna-Rusya savaşında 36. güne girildi. İstanbul'daki tarihi zirveden sonrada savaş bölgesinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Ukrayna lideri Zelenski tarihin seyrini değiştirebilecek bir hataya imza atıldığını duyurdu. Beyaz Saray, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rus ordusuna dair aldıkları istihbaratı açıkladı. Polonya ile Rusya arasındaki diplomatik gerilim tırmanıyor. Ukraynalı müzakereci David Arakhamia yeni toplantının tarihini açıklarken İngiltere'den çok konuşulacak bir iddia geldi. İngiliz Elektronik İstihbarat Kurumu (GCHQ) Rus ordusunun içinde bulunduğu durumu açıkladı. GCHQ Başkanı Jeremy Fleming, 'Rus askerleri kendi uçaklarını düşürdü ve emirlere uymayı reddetti' dedi
31.03.2022 Dünya
İngiltere'nin yeni başbakanı Boris Johnson
İngiltere'nin yeni başbakanı Boris Johnson İngiltere'nin yeni başbakanı olmak üzere iktidardaki Muhafazakar Partinin liderliğine seçilen Boris Johnson, gazetecilikten siyasete tüm kariyerinde hep "renkli" ve "tartışmalı" bir isim olmayı başardı. Damat Ferit Paşa kabinesinde İçişleri Bakanlığı yapan, İstiklal Savaşı'na karşı muhalif yazılar kalem alan ve İngiliz Muhipler Cemiyetinin kurucusu Ali Kemal Bey'in torununun çocuğu olan, tam ismiyle Alexander Boris de Pfeffel Johnson, Muhafazakar Partinin yeni lideri oldu. Cumurbaşkanı Erdoğan Johnson'u tebrik etti.
23.07.2019 Dünya
Hürmüz Boğazı'ndaki gemi krizi büyüyor! Rusya şüphesi...
Hürmüz Boğazı'ndaki gemi krizi büyüyor! Rusya şüphesi... İran'ın Hürmüz Boğazı'nda İngiltere'ye ait petrol tankerine el koymasının ardından kriz büyüyor. İngiliz istihbaratı, İran ve İngiltere arasındaki tanker krizine Rusya’nın dahil olma ihtimalini değerlendiriyor. Öte yandan ABD, Basra Körfezi'nde gözetleme ve istihbarat çalışmalarına başlayacağını duyurdu.
23.07.2019 Dünya
İngiliz bakana şok: 18 dakika konuştu ancak...
İngiliz bakana şok: 18 dakika konuştu ancak... İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'un telefonda kendini Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan olarak tanıtan bir kişiyle 18 dakika boyunca Rusya, Suriye ve Salisbury'deki zehirlenme olayını konuştuğu ortaya çıktı.
24.05.2018 Dünya
‘Başkan seçileceğine kendisi bile inanmadı’
‘Başkan seçileceğine kendisi bile inanmadı’ ABD’de piyasaya çıkacak olan ‘Ateş ve Öfke’ adlı kitap, Başkan Trump’ın Beyaz Saray hayatına ilişkin çarpıcı iddialar içeriyor. İddiaya göre Trump’ın seçimlere girerken tek amacı ünlü olmaktı, kazanacağını hiç düşünmemişti
4.01.2018 Dünya
İngiliz istihbaratına yeni başkan atandı
İngiliz istihbaratına yeni başkan atandı İngiliz hükümetine bağlı dijital iletişim ve istihbarat kurumu GCHQ'nin yeni başkanı olarak Jeremy Fleming, atandı
20.03.2017 Dünya
ABD yalanladı! 'Özür dilemedik'
ABD yalanladı! 'Özür dilemedik' Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, "İngiliz istihbaratının önceki Başkan Barack Obama'nın isteğiyle seçim döneminde Donald Trump'ın dinlenmesine yardımcı olduğuna" ilişkin sözleri ile ilgili olarak İngiliz hükümetinden özür dilemediklerini bildirdi.
17.03.2017 Dünya
‘Trump’ı biz dinlemedik’
‘Trump’ı biz dinlemedik’ İngiliz istihbaratı servisi GCHQ, Donald Trump’ın seçim kampanyası döneminde telefonlarını dinledikleri yönündeki iddianın ‘saçma’ olduğunu açıkladı.
17.03.2017 Dünya
İngiliz istihbaratı Trump'ı yalanladı!
İngiliz istihbaratı Trump'ı yalanladı! Fox News'un haberinin ardından Beyaz Saray sözcüsünün gündeme getirdiği iddia, Washington ve Londra'yı karşı karşıya getirdi. Habere sürpriz bir şekilde doğrudan yanıt veren İngiliz GCHQ'nun yazılı açıklamasında saçma ve tamamen gülünç ifadeleri yer aldı. Başkan Trump'ın hiçbir kanıt göstermeden açıkladığı Trump Tower'ın gözetlendiği yönündeki iddialar da ABD Senatosu tarafından reddedildi.
17.03.2017 Dünya
ABD ve İngiltere'nin Afrika'da casusluk yaptığı iddiaları
ABD ve İngiltere'nin Afrika'da casusluk yaptığı iddiaları Uzmanlar, Afrika'da casusluk faaliyetleri yürüttükleri iddia edilen ABD ve İngiltere'nin kıtadaki imajının zedelenebileceğini belirtti.
17.06.2021 Dünya
"Amerika ve İngiltere gizli gizli izledi!"
"Amerika ve İngiltere gizli gizli izledi!" Fransız Le Monde gazetesinin yayınladığı yeni belgelere göre Amerikan ve İngiliz istihbarat kuruluşları, ticari uçuşlarda cep telefonu kayıtlarını izlemeye yarayan bir sistem kurarak, yolcular hakkında bilgi topladı
7.12.2016 Dünya
SAS’lar infaz timi kurdu
SAS’lar infaz timi kurdu Terör örgütü DAEŞ'e karşı mücadele adıyla Irak'ta bulunan İngiliz SAS (Special Air Service) komandoları, örgüte katıldığı iddia edilen İngiliz vatandaşlarının peşine düştü...
17.06.2021 Dünya
İngiliz istihbaratı hakkında "yasa dışı izleme" kararı
İngiliz istihbaratı hakkında "yasa dışı izleme" kararı İngiltere’de mahkeme, ülkenin istihbarat kurumlarının yasa dışına çıkarak vatandaşların iletişimlerini izlediğine ve kişisel verilerini topladığına hükmetti.
17.06.2021 Dünya
O ülkede eş zamanlı saldırı alarmı!
O ülkede eş zamanlı saldırı alarmı! İngiliz güvenlik güçleri, başkent Londra'yı hedef alacak 10 eş zamanlı olası terör saldırısına karşı hazırlıklı olunması için uyarıldı.
21.03.2016 Dünya
İngiliz istihbaratı bulmaca hazırladı
İngiliz istihbaratı bulmaca hazırladı İngiltere’nin istihbarat teşkilatlarından Hükümet İletişim Merkezi (GCHQ), yaklaşan Noel Bayramı için özel bir bulmaca hazırladı...
11.12.2015 Dünya
İngiltere  IŞİD ile mücadele için 1900 ekstra ajan alacak
İngiltere IŞİD ile mücadele için 1900 ekstra ajan alacak İngiltere Başbakanı David Cameron, IŞİD ile mücadele kapsamında ülkede, bin 900 ajan daha görevlendirileceğini açıkladı...
17.11.2015 Dünya
IŞİD ölümcül siber saldırılar planlıyor
IŞİD ölümcül siber saldırılar planlıyor İngiltere Maliye Bakanı George Osborne'un bugün Hükümet İletişim Merkezi (GCHQ)'da yapacağı konuşmanın ayrıntıları ortaya çıktı...
17.11.2015 Dünya
'ABD Merkel'i de dinledi' iddiası
'ABD Merkel'i de dinledi' iddiası NSA'nın Almanya Başbakanı Merkel ve bazı Alman siyasetçileri dinlediği iddia edildi. Yaşanan gelişme üzerine ABD'nin Berlin Büyükelçisi başbakanlığa çağırıldı.
2.07.2015 Dünya
Apple ve Google ajan liderleriyle gizlice ne görüştü?
Apple ve Google ajan liderleriyle gizlice ne görüştü? Apple, Google ve Vodafone gibi dev şirketler ajan şefleri ile 18. Yüzyıldan kalma bir konakta bir araya geldi.
24.05.2015 Bilim ve Teknoloji
CIA senelerdir Apple'a sızmaya çalışmış!
CIA senelerdir Apple'a sızmaya çalışmış! ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA), senelerdir Apple cihazlarını korsan saldırılardan koruyan güvenlik kodunu kırmaya çalıştığı ortaya çıktı...
11.03.2015 Bilim ve Teknoloji
'ABD ve İngiltere bizi hack'lemiş olabilir'
'ABD ve İngiltere bizi hack'lemiş olabilir' ABD ve İngiliz gizli servisi tarafından hack’lendiği iddia edilen SIM kart üreticisi, sisteminin siber saldırıya uğradığını doğruladı...
26.02.2015 Bilim ve Teknoloji
SIM kartlar hacklendi! Milyonlarca kişi dinlendi
SIM kartlar hacklendi! Milyonlarca kişi dinlendi Dünyanın en büyük SIM kart üreticilerinden biri olan Hollanda merkezli Gemalto'nun hack’lendiği belirtiliyor. Bu, dünyanın dört bir tarafında cep telefonlarının dinlenebileceği anlamına geliyor.
20.02.2015 Dünya
GSM çalışanları da dinlemeye takıldı
GSM çalışanları da dinlemeye takıldı Eski istihbarat analisti Edward Snowden’in sızdırdığı son belgelere göre Amerikan istihbaratı, cep telefonu ağlarına sızmak için GSM operatörlerinin yüzde 70’ini izlemeye aldı...
8.12.2014 Dünya
Şok suçlama! Teröre yardım ediyorlar!
Şok suçlama! Teröre yardım ediyorlar! İngiliz hükümetine bağlı Dijital İletişim ve İstihbarat Kurumu GCHQ'nun yeni başkanı Robert Hannigen, Facebook ve Twitter'ı terörizme yardımcı olmakla suçladı. Hannigen, işbirliği yapmayan Facebook ve Twitter'a yaptırım istedi.
4.11.2014 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Gchq ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gchq haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.