Florida

Florida

Son dakika florida haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan florida ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını florida haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Florida

haberleri sayfasında son dakika yaşanan florida gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.036 florida haberi bulunmuştur. Tüm florida haberleri aşağıda listelenmiştir.
NASA açıkladı! Uzay istasyonundan evin çatısına düştü
NASA açıkladı! Uzay istasyonundan evin çatısına düştü National Aeronautics and Space Administration (NASA), geçen ay Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Florida'da eyaletinde bir evin çatısına düşen gizemli nesnenin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) düşen bir parça olduğunu açıkladı.
16.04.2024 Gündem
Yangında kurtarılan iki köpek, ilk yardımla hayata tutundu
Yangında kurtarılan iki köpek, ilk yardımla hayata tutundu ABD’nin Florida eyaletinde yangın ihbarı alan itfaiye ve polis, yanan evin içindeki iki köpeği baygın halde buldu. Ekipler, ilk yardım müdahalesi yaptığı iki köpeği hayata döndürdü ancak evde kapalı kalan diğer iki köpek bir kedi kurtarılamadı. Ekiplerin müdahalesi polisin vücut kamerasına yansıdı.
27.03.2024 Dünya
Yanan evde baygın bulunan iki köpek ilk yardımla hayata döndü
Yanan evde baygın bulunan iki köpek ilk yardımla hayata döndü ABD’nin Florida eyaletinde yangın ihbarı alan itfaiye ve polis, yanan evin içindeki iki köpeği baygın halde buldu. Ekipler, ilk yardım müdahalesi yaptığı iki köpeği hayata döndürdü ancak evde kapalı kalan diğer iki köpek bir kedi kurtarılamadı. Ekiplerin müdahalesi polisin vücut kamerasına yansıdı.
27.03.2024 Dünya
ABD eski Başkanı Trump'a açılan davada karar verildi
ABD eski Başkanı Trump'a açılan davada karar verildi Eski ABD Başkanı Donald Trump, banka kredileri ve sigorta işlemleri konusunda daha iyi ticari şartlar elde etmek için fazla mal varlığı bildiriminde bulunmakla suçlandığı sivil dolandırıcılık davasında karar verildi. Buna göre Trump, 354.9 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.
17.02.2024 Dünya
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! 'Her türlü göreve hazırım'
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! 'Her türlü göreve hazırım' Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) Türkiye'ye döndü. Gezeravcı, "Yaptığımızın bir uzay seyahati olmadığını çok rahatlıkla ifade edebilirim. Bunu bu işin otoriteleri tarafından ifade edilen değerlendirmelere istinaden söylüyorum" dedi.
12.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı bugün Ankara'ya dönüyor
Alper Gezeravcı bugün Ankara'ya dönüyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile ilgili 'adam yurda dönüyor' yazılı paylaşım yaptı. Gezeravcı'nın bugün Ankara'ya dönüş yapması bekleniyor.
12.02.2024 Gündem
Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü! İşte ilk fotoğraflar
Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü! İşte ilk fotoğraflar İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki misyonunu tamamladı ve Dünya'ya giriş sağlayan SpaceX Dragon kapsülü saat 16:29'da Florida açıklarında denize düştü. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı kapsülden 17:28'de çıkış yaptı. Dönüş yolculuğundan ilk fotoğraflar geldi. İşte detaylar...
9.02.2024 Gündem
Uzayda tuvaletlerini nasıl yapıyorlar? Uzayda tuvalet var mı, tuvaletlerini nereye yapıyorlar?
Uzayda tuvaletlerini nasıl yapıyorlar? Uzayda tuvalet var mı, tuvaletlerini nereye yapıyorlar? Türkiye Cumhuriyeti ilk astronotu Alper Gezeravcı, Dünya'ya geri döndü. Astronotlari taşıyan kapsül Florida açıklarında okyanusa iniş yaptı. Astronotlar, kurtarma gemisi içerisinde bulunan kontrol odasına alınacak. Peki, Uzayda tuvaletlerini nasıl yapıyorlar? Uzayda tuvalet var mı, tuvaletlerini nereye yapıyorlar?
9.02.2024 Gündem
Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü
Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki misyonunu tamamladı ve Dünya'ya giriş sağlayan kapsül iniş yaptı
9.02.2024 Gündem
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüyor
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüyor İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki misyonunu tamamladı ve Dünya'ya dönme yolculuğuna başladı. 7 Şubat'ta başlayan Dünya yolculuğu bugün TSİ 16:30'da Florida'da son bulması bekleniyor.
9.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, nereye inecek? Alper Gezeravcı'nın uzaydan dönüşü yeniden ertelendi!
Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, nereye inecek? Alper Gezeravcı'nın uzaydan dönüşü yeniden ertelendi! Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüşü bir kez daha ertelendi. Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu Ax-3 ekibinin inişini, Florida kıyılarındaki olumsuz hava şartları nedeniyle yeniden ertelendiğini duyurdu. Peki, Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, nereye inecek? Alper Gezeravcı’nın dönüşü hakkında merak edilenler…
6.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu bir kez daha ertelendi
Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu bir kez daha ertelendi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, Uzay İstasyonu'ndan dünyaya dönüş yolculuğu bir kez daha ertelendi. SPACEX şirketi tarafından yapılan açıklamada, Alper Gezeravcı ve beraberindeki astronotların sağlık durumlarının iyi olduğu, erteleme kararının ise elverişsiz hava koşullarından dolayı alındığı belirtildi.
6.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüşü bir kez daha ertelendi
Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüşü bir kez daha ertelendi SPACEX, olumsuz hava koşulları nedeniyle Alper Gezeravcı ve beraberindeki astronotların dünyaya dönüşünün bir kez daha ertelendiğini duyurdu.
4.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi
Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi SpaceX, Florida'da kıyılarındaki olumsuz kurtarma koşulları nedeniyle, Dragon ve AX-3 mürettebatının uzay istasyonundan ayrılmasının en erken 5 Şubat Pazartesi olarak hedeflendiğini duyurdu.
3.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi
Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi. Deneylerde, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden 2 kadın bilim insanın çalışması yer aldı. Bir çalışmada uzayda bitkiler üzerine gen aktarımının yapılıp yapılmayacağı test edilirken, diğerinde ise Türkiye'nin Antarktika bölgesindeki istasyonundan toplanan mikroalglerin üretimi ilk kez uzayda deneniyor.
1.02.2024 Gündem
Bakan Kacır NASA'ya ziyaret: Uzayda daha fazla rol üstleneceğiz
Bakan Kacır NASA'ya ziyaret: Uzayda daha fazla rol üstleneceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Florida eyaletinde gerçekleştirilen fırlatma töreni için bulunduğu ABD’de, NASA’nın Uzay Merkezi’ni ziyaret ederek, Axiom Space firmasının Uzay İstasyonu Geliştirme Tesisinde incelemelerde bulundu. Bakan Kacır, “Hedefimiz; önümüzdeki dönemde insanlı uzay araştırmalarında, uzay keşiflerinde, uzay istasyonlarında ve bütün değer zincirinde daha fazla rol üstlenebilmek adına Türk sanayi ve teknoloji ekosistemini güçlü şekilde desteklemek ve yönlendirmek.” dedi.
20.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın yakınları kapsülün istasyona kenetlenmesini heyecanla izledi
Alper Gezeravcı'nın yakınları kapsülün istasyona kenetlenmesini heyecanla izledi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, beraberinde 3 astronot ile birlikte yolculuk yaptığı kapsülün uzay istasyonuna kenetlenmesi heyecanla izlendi. Geveravcı'nın memleketi Mersin'in Silifke ilçesinde de yakınları ve komşuları, o anları televizyondan takip etti.
20.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı uzay yolunda! Fırlatma başarıyla gerçekleşti
Alper Gezeravcı uzay yolunda! Fırlatma başarıyla gerçekleşti Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı SpaceX'e ait uzay aracı, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı. 14 gün sürecek Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu başladı.
18.01.2024 Vatan TV
Alper Gezeravcı, uzay yolunda ilk mesajını verdi: İstikbal Göklerdedir
Alper Gezeravcı, uzay yolunda ilk mesajını verdi: İstikbal Göklerdedir Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı SpaceX'e ait uzay aracı, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı. 14 gün sürecek Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu başladı. Tarihi uzay yolculuğu devam ederken Gezeravcı dünyaya ilk mesajını yolladı. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri, "İstikbal Göklerdedir" oldu.
18.01.2024 Gündem
Türkiye’nin uzay rüyası gerçekleşiyor! Alper Gezeravcı'dan mesaj var
Türkiye’nin uzay rüyası gerçekleşiyor! Alper Gezeravcı'dan mesaj var Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu için nefesler tutuldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilecek Türk astronot Alper Gezeravcı ile fırlatma öncesi görüntülü konuşma yaptı. Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX tarafından Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu hakkında yapılan açıklamada, "Mürettebatın koltukları uçuş pozisyonu getirildi, giysi sızıntı kontrolleri ve iletişim kontrolü tamamlandı” denildi.
18.01.2024 Gündem
Bakan Kacır, Türk astronotun ailesiyle görüştü: Yeni bir döneme geçiyoruz
Bakan Kacır, Türk astronotun ailesiyle görüştü: Yeni bir döneme geçiyoruz Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. Bu gece saat 01.11'de gerçekleşecek fırlatma, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan ve bilim merkezlerinden takip edilebilecek. Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Florida'da 18 Ocak'ta saat 01.11'de gerçekleşecek fırlatma törenini takip etmek üzere Amerika'da bulunan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın ailesiyle bir araya geldi.
17.01.2024 Gündem
Tuva Cihangir Atasever kimdir? Tuva isminin anlamı ne demek, uzay yolculuğundan Tuva Cihangir Atasever neden ayrıldı?
Tuva Cihangir Atasever kimdir? Tuva isminin anlamı ne demek, uzay yolculuğundan Tuva Cihangir Atasever neden ayrıldı? Türkiye’nin ilk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ile beraber yedek olarak Tuva Cihangir Atasever’in uzay yolculuğunda olup olmayacağı merak ediliyor. SpaceX Falcon 9 roketi, Ax-3 mürettebatını SpaceX Dragon uzay aracıyla NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan ISS'ye bu gece saat 01.11'de fırlatılacak. Axiom Space'in ISS'ye göndereceği "Ax-3" görevi için 4 kişilik mürettebat arasında Gezeravcı'nın yanı sıra 3 kişi daha yer alacak. Yedek olarak seçilen Cihangir Atasever’in ekipteki akıbeti sorgulanıyor. Peki, Tuva Cihangir Atasever uzay yolculuğunda olacak mı, neden ayrıldı? Yedek seçilen Tuva Cihangir Atasever kimdir?
17.01.2024 Gündem
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu başlıyor!
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu başlıyor! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. Bu gece saat 01.11'de gerçekleşecek fırlatma, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan ve bilim merkezlerinden takip edilebilecek. Gezeravcı'nın ailesi, CNN TÜRK Editörü Gülşen Coşkun'a açıklamalarda bulundu. Alper Gazeravcı'nın annesi Sıddıka Gezeravcı, "İlk duyduğumda korktum, endişelendim" derken baba Ali Baba Gezeravcı ise, "Göreve çıkmadan önce şunu dedi, 'Baba, hiçbir şeye endişe etmeyin. Mutlu olun o bana yeter' dedi" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğu öncesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde hazırlanan uzay hatıra bileti, Türkiye Uzay Ajansı’nın (TUA) internet sitesinde yayımlandı.
17.01.2024 Gündem
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başlıyor: Nefesler tutuldu!
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başlıyor: Nefesler tutuldu! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece 01.11’de (TSİ) ilk kez bir Türk astronot uzaya fırlatılacak. Fırlatma töreni nedeniyle nefeslerin tutulacağı o anlar, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan da takip edilebilecek.
16.01.2024 Ekonomi
Türkiye için dönüm noktası! İnsanlı ilk uzay görevi için son iki gün
Türkiye için dönüm noktası! İnsanlı ilk uzay görevi için son iki gün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu serüvenini anlattığı videosunu paylaştı. F-16 pilotu Gezeravcı videoda, "Kanatsız bir halde uzayda uçabilmek muhteşem bir his olacak" dedi.
15.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Florida ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki florida haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.