Fıratın Doğusu

Fıratın Doğusu

Son dakika Fıratın doğusu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Fıratın doğusu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Fıratın doğusu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fıratın Doğusu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fıratın doğusu gelişmeleri de dahil olmak üzere 22 fıratın doğusu haberi bulunmuştur. Tüm fıratın doğusu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adım adım Fırat'ın doğusuna yeni operasyon!
Adım adım Fırat'ın doğusuna yeni operasyon! Son dakika haberi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeydoğusundaki YPG/PKK varlığına ilişkin son bir haftada iki kez askeri operasyon sinyali vermesi, gözleri yeniden bölgeye çevirdi. ABD ile yapılan mutabakata rağmen, teröristler uzun süredir belirlenen hattın dışına çıkmadı. Bölge kaynakları, son günlerde hem TSK'nın hem de muhalif unsurların Ayn İsa yakınlarındaki temas hatlarına takviye yaptığını belirtiyor. Son dönemde Doğu Akdeniz, Libya ve Dağlık Karabağ'da yaşanan gelişmelerin Türkiye'nin gücünü bölmediğini ve Suriye'deki iradeyi kaybetmediğini belirten Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, "Suriye'de sinsi planlamaların olduğu dönemden geçiyoruz. Türkiye'nin Irak ve Suriye'deki varlığı ve dikkati, diğerler bölgelerle ile yarışır şekilde devam ediyor. Siyasi iradenin Suriye'de yeni bir harekatın işaretini verdiğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
30.10.2020 Gündem
9. ortak kara devriyesi tamamlandı!
9. ortak kara devriyesi tamamlandı! Fırat’ın doğusunda, Rasulayn-Kamışlı kesiminde Türk ve Rus askeri unsurlarının dörder araç ve İHA’larla katıldığı 9. ortak kara devriyesi tamamlandı.
20.11.2019 Gündem
Teröristlerin hareketleri İHA ve SİHA’larla izleniyor
Teröristlerin hareketleri İHA ve SİHA’larla izleniyor ABD ile varılan mutabakat çerçevesinde Barış Pınarı Harekatı’na ara verilmesinde 3’üncü güne girildi. Sessizliğin hakim olduğu bölgede Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Resulayn’da bulunan terör örgütü PKK/YPG mensuplarının bölgeden çekilip çekilmedikleri İHA ve SİHA’lar tarafından izleniyor.
20.10.2019 Gündem
Tel Abyadlılar terörden kurtarılan ilçelerine dönmeye başladı
Tel Abyadlılar terörden kurtarılan ilçelerine dönmeye başladı Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat'ın doğusunda terörden arındırılan Tel Abyad ilçe merkezinden ayrılan siviller evlerine dönmeye başladı.
15.10.2019 Gündem
Barış Pınarı Harekatı ile ilgili son dakika gelişmesi: 550 terörist etkisiz hale getirildi!
Barış Pınarı Harekatı ile ilgili son dakika gelişmesi: 550 terörist etkisiz hale getirildi! Fırat’ın doğusunda planlandığı gibi başarılı şekilde devam eden Barış Pınarı Harekâtı’nda etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG’li terörist sayısı 550 oldu. Harekâtın başından bu yana iki ilçe merkezi, bir belde ve 56 köy teröristlerden temizlendi.
14.10.2019 Gündem
Barış Pınarı Harekatı'nda son dakika gelişme! MSB açıkladı
Barış Pınarı Harekatı'nda son dakika gelişme! MSB açıkladı Fırat'ın doğusunda başarıyla devam eden Barış Pınarı Harekatı'ndan art arda son dakika haberler geliyor. Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen son bilgilere göre, etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG’li terörist sayısı 459 oldu.
12.10.2019 Gündem
Barış Pınarı Harekatı nedir? Nerede? Nereleri Kapsıyor?
Barış Pınarı Harekatı nedir? Nerede? Nereleri Kapsıyor? Fırat’ın doğuna yönelik operasyonlar Barış Pınarı Harekâtı ile başladı.Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat’ın doğusuna kara harekâtına başladı” ifadeleriyle duyurdu. Barış Pınarı Harekâtı nedir? Barış Pınarı Harekâtı nereleri kapsıyor?
10.10.2019 Gündem
İşte 'Barış Pınarı Harekatı'nda kullanılan silahlar
İşte 'Barış Pınarı Harekatı'nda kullanılan silahlar Fırat'ın doğusuna yönelik 'Barış Pınarı Harekatı' dün 16:00 sularında başladı. Peki TSK harekat kapsamında hangi silahları kullanacak?
10.10.2019 Gündem
ABD ile YPG/PKK ilişkisine 'saatli bomba' benzetmesi!
ABD ile YPG/PKK ilişkisine 'saatli bomba' benzetmesi! Brooking Enstitüsü Araştırmacılarından Amanda Sloat, "YPG/PKK-ABD ilişkisi"ne dair, "2014'te Barack Obama döneminde başladığından bu yana Suriyeli Kürtlerin bir grubu olan YPG'ye yardım etme politikası, bir saatli bomba gibi." değerlendirmesinde bulundu.
10.10.2019 Siyaset
Komandolar Fırat'ın doğusunda ilerliyor!
Komandolar Fırat'ın doğusunda ilerliyor! Özel Kuvvetler’den bazı timler, önceki gece Tel Abyad ve Resulayn’a sızarak öncelikli vurulması gereken hedefleri işaretledi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat’ın doğusuna yönelik Barış Pınarı harekatı Tel Abyad’ın karşısındaki Akçakale ile Resulayn’ın karşısındaki Ceylanpınar’dan eşzamanlı olarak başlatıldı. Türk jetleri dün saat 16.00’da havalanıp 30 kilometre kadar derinliğe indi, terör örgütü hedeflerine bomba yağdırdı. Tel Abyad’daki terör mevzileri de obüslerle vurulurken, saat 22.20 sıralarında kara operasyonu da başladı.Mehmetçik Fırat'ın doğusuna 4 koldan girdi. Milli Savunma Bakanlığı, harekat kapsamında şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefin ateş altına aldığını duyurdu.
10.10.2019 Gündem
Camilerde Fetih suresi okundu, Mehmetçik için dua edildi!
Camilerde Fetih suresi okundu, Mehmetçik için dua edildi! Türkiye'nin Fırat'ın doğusundaki terör hedeflerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı hava ve karadan devam ederken, Türkiye genelinde 90 bin camide sabah namazında Fetih suresi okundu ve Mehmetçik için dua edildi.
10.10.2019 Gündem
Adım adım 'Barış Pınarı' harekatına giden süreç!
Adım adım 'Barış Pınarı' harekatına giden süreç! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini ilk olarak AK Parti'nin Kızılcahamam kampında telaffuz ettiği Barış Pınarı Harekatı öncesinde yoğun bir diplomasi trafiği yürütüldü.
9.10.2019 Gündem
Ruhani'den operasyon açıklaması: Türkiye haklı!
Ruhani'den operasyon açıklaması: Türkiye haklı! İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna olası harekatına ilişkin, "Türkiye hükümetinin güney sınırlarıyla ilgili endişeleri var ve endişelenmekte haklıdır. Türkiye'nin güvenlik endişeleri giderilmelidir. Bunun için doğru yol seçilmelidir." dedi.
9.10.2019 Dünya
Dünyanın gözü Türkiye'de ilk hedef 120 km'lik hat...
Dünyanın gözü Türkiye'de ilk hedef 120 km'lik hat... ABD’nin çekilmeye başlamasıyla gözler Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapacağı harekâta çevrildi. TSK’nın ilk hamleyi Tel Abyad ile Resulayn arasında, sınıra paralel 120 km’lik hatta yapması bekleniyor. Hazırlıklar tamam, asker emir bekliyor...
8.10.2019 Gündem
Sınırda sıcak saatler! Güvenli bölge için geri sayım başladı...
Sınırda sıcak saatler! Güvenli bölge için geri sayım başladı... Türkiye ile ABD arasında Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulmasına yönelik varılan mutabakatın ardından sınır hattında da hareketlilik başladı. Son aylarda zırhlı araç ve askeri personel takviyesinin yapıldığı Suriye sınırına dün ABD askerleri geldi. Türk ve ABD askerlerinin Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaptığı ortak inceleme ile güvenli bölgeye yönelik izlenecek yol haritasına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. İlerleyen günlerde Müşterek Hareket Merkezi'nde görev yapmak üzere ABD'den yeni askerlerin Şanlıurfa'ya geleceği, Suriye'nin kuzeyindeki güvenli bölgede ortak devriye görevi yapacak olan Türk askerlerin ise Ankara'da dil eğitimi almaya başladığı öğrenildi.
13.08.2019 Gündem
Fırat'ın batısında heyecan, doğusunda panik var
Fırat'ın batısında heyecan, doğusunda panik var Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa'nın, Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Suriye topraklarının terör örgütlerinden arındırılmasına yönelik harekat sinyali vermesiyle sınır hattında başlayan hareketlilik devam ediyor. Suriye'de TSK tarafından düzenlenen harekatlar ile huzura kavuşan Fırat'ın batısında kalan Suriyeliler operasyonun başlamasını heyecanla beklerken, Fırat'ın doğusundaki teröristler ise panik halinde olası bir harekata karşı mevzi ve siperler hazırlayıp, tüneller kazıyor. Gözlerin çevrildiği Suriye'de terör örgütü denetimindeki Menbiç'te ise ABD'ye ait helikopterler teröristlerin mevzilerinin üzerinde alçak uçuş yapıyor.
17.12.2018 Gündem
ABD'den Fırat'ın doğusu için yeni hamle!
ABD'den Fırat'ın doğusu için yeni hamle! ABD'nin, Suriye'de Fırat nehrinin doğusunda bulunan terör örgütü YPG/PKK'lıların yerine Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) eğitim alan Suriyeli Peşmergeleri konuşlandırmayı planladığı iddia edildi.
17.12.2018 Gündem
Abdullah Ağar'dan harekat değerlendirmesi: 80 bin YPG'li terörist...
Abdullah Ağar'dan harekat değerlendirmesi: 80 bin YPG'li terörist... Güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar, Fırat'ın doğusundaki son gelişmeleri yorumladı: 80 bin civarında militana ulaşan terör örgütü YPG, önemli bir terörize unsur olarak istikrarsızlık kaynağı olabilir. Türkiye operasyonu yapmak zorunda. Nokta!
17.12.2018 Gündem
MHP Lideri Bahçeli'den flaş ittifak çıkışı...
MHP Lideri Bahçeli'den flaş ittifak çıkışı... Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Bahçeli, "Türkiye'nin geleceğini belirleyecek Cumhur İttifakı'nın ruhuna uygun hareket etmemiz kaçınılmaz bir ihtiyaçtır" dedi.
16.10.2018 Gündem
YPG Fırat’ın doğusuna geçiyor
YPG Fırat’ın doğusuna geçiyor Ağustos ve Eylül aylarındaki açıklamalarında YPG’nin zaten Fırat’ın doğusunda olduğunu vurgulayan ABD, dün yaptığı “YPG Menbiç’ten ayrılıyor”duyurusuyla Türkiye’yi doğrulamış oldu. YPG de ilk kez “Fırat’ın doğusuna geçiyoruz” dedi
29.09.2021 Gündem
Kurtulmuş: ABD, Suriye’deki Kürtlere daha fazla baskı uygulamalı
Kurtulmuş: ABD, Suriye’deki Kürtlere daha fazla baskı uygulamalı Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin, ABD’den Suriye’deki Kürt güçlere Fırat’ın doğusuna geçmeleri konusunda daha fazla baskı uygulamasını beklediğini belirtti
29.09.2021 Gündem
Her şey hazır! Asker 'vur' emri bekliyor...
Her şey hazır! Asker 'vur' emri bekliyor... Fırat’ın doğusundaki PKK/YPG’li teröristleri işgal ettiği bölgelerden temizlemek için operasyon hazırlıklarını tamamlayan Mehmetçik, eli tetikte Ankara’dan gelecek ‘vur’ emrini bekliyor.
22.07.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Fıratın Doğusu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fıratın doğusu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.