Kan basıncını düşürüyor, felç riskini azaltıyor! Tam bir vitamin ve antioksidan deposu, potasyum, kalsiyum ve magnezyum...
Kan basıncını düşürüyor, felç riskini azaltıyor! Tam bir vitamin ve antioksidan deposu, potasyum, kalsiyum ve magnezyum... Sindirim sisteminde meydana gelen kabızlık, dizanteri, asitlik, hazımsızlık ve mide enfeksiyonları gibi farklı sindirim problemleri için mükemmel bir çözüm kaynağı, mide bulantısı ve reflü gibi mide ağrılarına çare oluyor. Ağızdaki bakterileri yok ederek ağız kokusunu önlüyor, ağızdaki mikropları azaltarak diş çürümesini ve diş eti kanamalarını en aza indiriyor. İçerisinden bolca potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller barındırıyor, kalp atış hızını ve kan basıncını kontrol altında tutuyor, kan pıhtılaşması ve felç riskini en aza indiriyor. Bol miktarda A vitamini barındırıyor, bu sayede hafızanın güçlenmesini sağlıyor. Depresyon, kaygı, panik atak ve benzeri psikolojik durumlarla savaşıyor, böbreklerde biriken kalsiyumu kaldırmanın yanı sıra kan basıncını düşürerek böbrek sağlığını koruyor. İyi bir antioksidan kaynağı olan bu besin; astım, bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı gibi solunum problemleri semptomlarının hafifletilmesine yardımcı oluyor. Ciltte bulunan lekeleri yok ediyor, gözenekleri açıp temizleyerek akne, sivilce gibi ciltte oluşan döküntülerin oluşmasını engelliyor.
1.04.2022 Sağlık
Kolesterolü düşürüyor, kalbi güçlendiriyor! Felç riskini azaltıyor, tam bir enerji kaynağı...
Kolesterolü düşürüyor, kalbi güçlendiriyor! Felç riskini azaltıyor, tam bir enerji kaynağı... Kolesterolü düşürüyor, kalbi güçlendiriyor. Kalp krizi ve felç riskini azaltıyor, aç karnına tüketildiğinde vücudun enerji ihtiyacını karşılıyor. Her sabah 1 yemek kaşığı yetiyor, kansızlığa çok iyi geliyor. Diş etlerini onarıyor, tam bir kalsiyum deposu ve kemikleri güçlendiriyor. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin; potasyum, kalsiyum, fosfor ve demir içeriyor. E vitamini sayesinde gribe yakalanmanızı engelliyor, balgam söktürücü özelliği sayesinde nefes almayı kolaylaştırıyor. Bağırsakları yumuşatıyor, kabızlığa iyi geliyor ve hafızayı güçlendiriyor. İştah açıcı bir özelliği ile kilo vermeyi hızlandırıyor. Saçları besliyor, saçların uzamasını sağlıyor ve erken beyazlamasını engelliyor.
15.02.2022 Sağlık
Anne sütü alan bebeklerin kalpleri daha sağlıklı!
Anne sütü alan bebeklerin kalpleri daha sağlıklı! ABD'de yapılan yeni bir araştırmada anne sütü ile beslenen emen bebeklerin ileri yaşlarda kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve felç riskinin anne sütü almayan bebeklere oranla daha az olduğu tespit edildi. Anne sütünün faydalarının saymakla bitmeyeceğine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Yenidoğan Uzmanı Prof. Dr. Filiz Bakar, özellikle doğumdan hemen sonra salgılanmaya başlayan ve dört - beş gün süren “kolostrum” adı verilen anne sütünün çok faydalı, her anlamda zengin ve koruyucu mucizevi bir besin kaynağı olduğunu söyledi.
8.11.2021 Sağlık
Uzmanlardan kritik uyarı: Felç riski 7 kat fazla!
Uzmanlardan kritik uyarı: Felç riski 7 kat fazla! Yaz mevsiminin tam anlamıyla hissettiğimiz bugünlerde uzmanlar, sıcaklarda kalbin daha çok kan pompalamasından kaynaklı, hipertansiyonu olan bireylerin dikkatli olmaları yönünde uyarıyor.
14.08.2020 Sağlık