Taksit ödemeleri durduruluyor! Resmen açıklandı, ödeme yapanlar...
Taksit ödemeleri durduruluyor! Resmen açıklandı, ödeme yapanlar... Taksit ödemeleri durdurulacak. Detaylar tek tek açıklandı. Yeni yol haritası belirlendi. Faizsiz konut şirketleri ile ilgili TMSF'den duyuru yapıldı. Tasfiyesine karar verilen şirketlerde mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. Henüz teslimat almamış tasarruf birikimi ödemesi yapan müşterilerin sözleşmeden kaynaklanan taksit ödemeleri durdurulacak. Bu kişiler daha sonra yapılacak duyurular ile alacaklarını tasfiye komisyonuna bildirmeye çağrılacak. Teslimat alan finansman dönemindeki müşteriler ise, taksitli borçlarını sözleşme koşullarına uygun şekilde ve düzenli olarak, sadece ilgili şirketlerin web sayfalarında yer alan banka hesap numaralarına ödeyecek. Vadesi geldiği halde ödemesini yapmayanlar hakkında hukuki takip işlemleri başlatılacak.
6.08.2021 Ekonomi
Faizsiz konut şirketleri için flaş karar! Durduruldu
Faizsiz konut şirketleri için flaş karar! Durduruldu Faizsiz konut şirketleri için flaş karar! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) 2 Temmuz’da tasfiyesine karar verdiği 21 faizsiz konut şirketi için tasfiye komisyonu kuruldu. Tasfiye komisyonu tarafından şirketlerin masraf kalemlerinin tespiti işlemlerine başlandı. Süreç içerisinde, kullanılmayacak olan, örneğin lüks araç kiralama gibi dış hizmet alımları durduruldu.
13.07.2021 Ekonomi
Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleri hangileri, ne olacak? BDDK faizsiz konut satan 21 tasarruf şirketini tasfiye etti!
Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleri hangileri, ne olacak? BDDK faizsiz konut satan 21 tasarruf şirketini tasfiye etti! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), vatandaşların hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla tasarruf finansman faaliyeti yürüten ancak intibak şartlarını sağlamayan 21 şirketin intibak taleplerinin reddine ve tasfiyelerine karar verdi. Peki, Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleri hangileri, ne olacak? Tasfiye nedir, Tasfiye etmek ne demek?
2.07.2021 Gündem