Ev, araba alacaklar dikkat! Resmen değişti, Artık faizsiz sistem...
Ev, araba alacaklar dikkat! Resmen değişti, Artık faizsiz sistem... Binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Vatandaşlardan yoğun talep vardı. Faizsiz ev ve araba satışı yapan firmalar ile ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bankaların konut kredisi faiz oranlarının çok yüksek olması nedeniyle vatandaşlar faizsiz, peşinatsız ev sistemlerine yöneldi. Faizsiz konut satan firma sayısı da yükseldi. 'Altın günü' mantığı ile çalışıp üyelerini faizsiz-peşinatsız ev, araba sahibi yapmayı vadeden, şirketlerin saadet zincirine dönmesini önlemek için resmen adım atıldı. Bu şirketler için sıkı kurallar artık yürürlükte. Faizsiz konut ve taşıt edindiren şirketlere yönelik düzenlemede kapsamda genişledi. Yeni kanuna, aynı yöntemle dükkân ve işyeri satanlar da dahil edildi.
6.03.2021 Ekonomi
Ev ve araba alacakları ilgilendiriyor! Resmen değişiyor, artık yasak...
Ev ve araba alacakları ilgilendiriyor! Resmen değişiyor, artık yasak... Faizsiz ev ve araba satışı yapan firmalar ile ilgili flaş gelişme. Faizsiz ev sistemi tamamen değişiyor. Sayı her geçen gün artıyor. Vatandaşlardan yoğun talep var. Rakamlar yüz binlerle ifade ediliyor. Bankaların konut kredisi faiz oranlarının çok yüksek olması nedeniyle vatandaşlar faizsiz, peşinatsız ev sistemlerine yöneldi. Faizsiz konut satan firma sayısı da yükseldi. 'Altın günü' mantığı ile çalışıp üyelerini faizsiz-peşinatsız ev, araba sahibi yapmayı vadeden, şirketler için harekete geçildi. TBMM Genel Kurulu'nda 'Faizsiz konut' şirketlerle ilgili teklifin 12 maddesi kabul edildi.
3.03.2021 Ekonomi
Ev, araba, dükkan alacakları ilgilendiriyor! Tamamen değişiyor, kapsam genişletiliyor
Ev, araba, dükkan alacakları ilgilendiriyor! Tamamen değişiyor, kapsam genişletiliyor Faizsiz ev ve araba satışı yapan firmalar ile ilgili yeni gelişme. Faizsiz ev sistemi tamamen değişiyor. Sayı her geçen gün artıyor. Vatandaşlardan yoğun talep var. Rakamlar yüz binlerle ifade ediliyor. Bankaların konut kredisi faiz oranlarının çok yüksek olması nedeniyle vatandaşlar faizsiz, peşinatsız ev sistemlerine yöneldi. Faizsiz konut satan firma sayısı da yükseldi. 'Altın günü' mantığı ile çalışıp üyelerini faizsiz-peşinatsız ev, araba sahibi yapmayı vadeden, şirketlerin Çiftlikbank örneğindeki gibi saadet zincirine dönmesini önlemek için harekete geçildi. Bu şirketler için sıkı kurallar getirilecek. Faizsiz konut ve taşıt edindiren şirketlere yönelik düzenlemede kapsam genişliyor. TBMM Genel Kurulu’nda önümüzdeki hafta ele alınması planlanan yasa kapsamına, aynı yöntemle dükkân ve işyeri satanlar da dahil edilecek.
25.02.2021 Ekonomi
Faizsiz ev ve araba için flaş hamle! Kapanıyor, artık...
Faizsiz ev ve araba için flaş hamle! Kapanıyor, artık... Bakanlık harekete geçti. Tüketicilerin parası artık amaç dışı kullanılamayacak. Faizsiz ev sisteminde yeni bir dönem başlıyor. Ev almak isteyen birçok vatandaş yeterli nakit birikimi olmadığı için faizsiz ev satışı yapılan firmalara yöneliyor. Bankaların konut kredilerinin yüksek olması da vatandaşların tercihlerini değiştirdi. Yoğun talep nedeni ile faizsiz ev satışı yapan firma sayısı da arttı. Fakat bir yasal düzenleme olmadığı için vatandaşların mağduriyeti söz konusu olabiliyor. Bu noktada Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Faizsiz konut ve araba edindiren şirketlere asgari 100 milyon lira sermaye şartı getiriliyor. Yeterli sermayesi olmayan firmalar satış yapamayacak. Böylece merdiven altı şirketler kapanacak. Faizsiz konut ve taşıt edindiren şirketlerin BDDK gözetiminde olacağını belirten Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül yaptığı açıklamada, “Toplanan paralar amaç doğrultusunda harcanacak” diye konuştu.
19.02.2021 Ekonomi