EYT'den emekli olarak çalışanlara ikinci tazminat yolu!
EYT'den emekli olarak çalışanlara ikinci tazminat yolu! Çalışan milyonlarca EYT emeklilerine ikinci tazmainat yolu. Emeklilikte ikramiye, işsizlikte güvence olan kıdem tazminatı bütün çalışanları doğrudan ilgilendiriyor. EYT düzenlemesiyle emekli olan 2 milyon çalışanın yaklaşık yarısı çalışmaya devam ediyor. Emeklilik sonrası kıdem tazminatını almadan çalışmaya devam edenlerin ücret, yıllık izin, yan hakları aynı şekilde devam eder.
31.01.2024 Çalışma Hayatı
EYT son durum 2022 son dakika bugün yapılan açıklamalar! EYT emekli olan çalışabilir mi, EYT emekli olmak mecburi mi?
EYT son durum 2022 son dakika bugün yapılan açıklamalar! EYT emekli olan çalışabilir mi, EYT emekli olmak mecburi mi? TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Meclis'e bu ay gelmesi beklenen EYT düzenlemesine ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Akkol yaptığı açıklamada emekli-çalışan arasındaki SGK prim farkının giderileceği, KGF ile işverenlere uygun kredi verileceği konusunda da Bakan Bilgin'in müjde verdiğini aktardı. Akkol ayrıca "EYT konusunda hem çalışanların hem de işverenlerin beklentisini karşılayacak çözümlere ihtiyacımız var" dedi. Söz konusu açıklamaların ardından EYT emekli olan çalışabilir mi, EYT emekli olmak mecburi mi? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
1.12.2022 Emekli
Emekli maaşları daha erken bağlanıyor! 6 yıl fark var, SSK’lı, BAĞ-KUR’lu, EYT’li milyonları ilgilendiriyor
Emekli maaşları daha erken bağlanıyor! 6 yıl fark var, SSK’lı, BAĞ-KUR’lu, EYT’li milyonları ilgilendiriyor Erken emekli aylığı bağlanıyor. Emeklilik tarihi öne çekiliyor. SSK’lı, BAĞ-KUR’lu, EYT’li, milyonları ilgilendiriyor! Vatandaşlar erken emekli olmanın çeşitli yollarını ararken, emeklilik hesabını da doğru yapıp yapmadığından emin olmak için kafalarındaki soru işaretlerini gidermeye çalışıyor. Askerlik borçlanması emeklilik dönemini geri çeker mi? Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasası çıkarsa yararlanır mıyım? Hangi şartlarda emekli olurum ve daha erken emekli aylığı bağlanır? İşte merak edilen sorular ve yanıtları...
3.02.2022 Uzmana Sor