Evde Kal

Evde Kal

Son dakika evde kal haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan evde kal ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını evde kal haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Evde Kal

haberleri sayfasında son dakika yaşanan evde kal gelişmeleri de dahil olmak üzere 453 evde kal haberi bulunmuştur. Tüm evde kal haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ruhunuzu yenileyecek 7 altın öneri
Ruhunuzu yenileyecek 7 altın öneri Yaklaşık bir buçuk yılı aşkın süredir devam eden Covid-19 pandemisinde önümüzde halen zorlu bir süreç bulunuyor. Bu kritik süreçte yüzyılın salgın hastalığından korunmak için aşı olmanın yanı sıra maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat etmek büyük önem taşıyor. Peki ya yoğun kaygıyla yıpranan ruhsal sağlığımızı nasıl koruyup iyileştirebiliriz?
2.09.2021 Sağlık
Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı! 'Evde Kal Türkiye' uyarısı için özür diledi
Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı! 'Evde Kal Türkiye' uyarısı için özür diledi Bu sabah çok sayıda vatandaş telefonuna gelen 'Evde Kal Türkiye' uyarısı ile uyandı. Sağlık Bakanlığı konunun kendileri dışında geliştiğini duyurdu. 'Evde Kal Türkiye' mesajı kısa sürede Türkiye gündeminde ilk sıraya yerleşti. Konuya ilişkin açıklama yapan Vodafone, "Yaşanan aksaklık ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz, anlayışınız için teşekkür ederiz" ifadelerine yer verdi.
24.07.2021 Gündem
Evde Kal uyarısına Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama!
Evde Kal uyarısına Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama! Sabah saatlerinde milyonlarca kişinin telefonuna yapılan Evde Kal Türkiye Uyarısı ile ilgili Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı.
24.07.2021 Gündem
Evde kal Türkiye uyarısı ne? Evde kal uyarısı nasıl kapatılır? Evde kal testleri detayları
Evde kal Türkiye uyarısı ne? Evde kal uyarısı nasıl kapatılır? Evde kal testleri detayları Kurban Bayramı'nın ardından milyonlarca kişi Test Alert Notification Evde Kal Türkiye uyarısıyla güne başladı. Evde kal Türkiye uyarısıyla karşılaşan pek çok kişi yüksek sesle verilen uyarıya hem şaşırdı hem de virüs tedirginliği yaşadı. Sosyal farkındalık için uygulanan Evde kal Türkiye uyarısı ile ilgili detaylar araştırılıyor. Peki, Evde kal Türkiye uyarısı ne? Test Alert Notification Evde Kal Türkiye uyarısı nedir? Evde kal uyarısı nasıl kapatılır? Acil durum uyarısı evde kal neden gönderildi? İşte Evde kal Türkiye testleri ile ilgili detaylar...
24.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Uludağ bir yıl sonra yine İstanbul'dan görüldü
Uludağ bir yıl sonra yine İstanbul'dan görüldü Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla geçen yıl 'Evde Kal' sloganıyla uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması döneminde İstanbul'dan Uludağ görülmüştü. Tam kapanma sürecinde bir yıl sonra aynı noktadan yine Uludağ görüntülendi. İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Deniz Demirhan, 'Şu aylarda bizim görüş mesafemizi etkileyen en önemli parametre hava kirliliği değil, atmosferdeki nem ve o bölgedeki meteorolojik koşullar. Sıcaklık değişiklikleri veya o bölgedeki rüzgar koşulları, atmosferdeki kırıcılığı etkileyen ve Uludağ'daki görüntünün yaz aylarında ve bahar aylarında bize ulaşmasını sağlayan parametrelerdir' dedi.
9.05.2021 Yaşam
Elektrik abonelerini ilgilendiren flaş karar! Resmen duyuruldu, değişti, artık...
Elektrik abonelerini ilgilendiren flaş karar! Resmen duyuruldu, değişti, artık... Milyonlarca aboneyi çok yakından ilgilendiriyor. Elektrik ile ilgili yeni karar! Tüm vatandaşlara duyuruldu. Resmi açıklama geldi. Değişiklik yapıldı. CK Enerji Boğaziçi Elektrik, Müşteri Hizmet Merkezleri'ndeki (MÜHİM) çalışma saatlerinin 08.00 ile 17.00 olarak değiştiğini açıkladı. Müşterilere işlemlerini evden yapmaları için seslenen CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, “Fatura ödemelerini evlerinden çıkmadan, otomatik ödeme talimatı vererek bankaları üzerinden güvenli ve kolayca yapabilirler” dedi.
15.04.2021 Ekonomi
Tekirdağ'da artan vakaların yüzde 30'unu gençler oluşturuyor
Tekirdağ'da artan vakaların yüzde 30'unu gençler oluşturuyor Koronavirüs vaka artışı yüzde 49 olan Tekirdağ'da artan vakaların yüzde 30'unu gençlerin oluşturduğu ortaya çıktı. İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, "Vakaların irdelenmesini yaptığımızda gençlerimizde oran biraz daha yükselmekte. Hastanelere müracaatta da, yoğun bakımlara yatışlarda da erişkin yaşlarımızda bir artış görüyoruz" dedi.
8.04.2021 Gündem
Korkutan açıklama geldi: Yeni salgın kapıda, çok daha ciddi...
Korkutan açıklama geldi: Yeni salgın kapıda, çok daha ciddi... Onkoloji Uzmanı Halis Yerlikaya, yapılan araştırmalarda kanser taramalarının yüzde 90 oranında azaldığını belirterek, "Son bir yıl içerisinde herkesin Kovid-19'a yoğunlaştığı dönemde açıkçası kanser hastalığı ihmal edildi. Hastaneler tamamen Kovid-19'a yoğunlaştı. İnsanlarımız hastaneye gitmekten korktular. Virüsün yarattığı korku nedeniyle hastanelere başvurmadı. Çok sayıda geç tanı alan hastamız var. Bütün bunların sonucunda aslında önümüzdeki yıllarda biriken bir hasta grubunun olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle kanser pandemisi bizi bekliyor" dedi.
3.04.2021 Sağlık
Kredi kartı ile ilgili flaş açıklama! Borç, aidat...
Kredi kartı ile ilgili flaş açıklama! Borç, aidat... Kredi kartı kullanan milyonlarca kişi için flaş açıklama geldi. Pandemi sebebiyle internet üzerinden yapılan alışverişlerde kredi kartı kullanımı patladı. Kontrolsüz kredi kartı kullanımı birçok kişinin başına dert oldu. Uzmanlar ise kredi kartı ile alışveriş yapmanın beyinde uyuşturucu madde etkisi yarattığını kanıtladı. Yapılan kontrolsüz alışveriş sebebiyle birçok kişi ödemeyeceği yüklü bir borcun altına girdi. Psikolojik Danışman Dr. Feyza Çelen, kredi kartı kullanımıyla ilgili püf noktaları hakkında bilgi verdi. İşte kredi kartı kullanımıyla ilgili tüm detaylar...
26.03.2021 Ekonomi
MEB resmen açıkladı! 15 Mart'a uzatıldı...
MEB resmen açıkladı! 15 Mart'a uzatıldı... Milli Eğitim Bakanlığı resmen açıkladı. MEB binlerce kişinin merakla beklediği kararı duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nı (YKS) kazanan ve geçici kayıtları yapılan lise son sınıf öğrencilerinin, mezuniyet belgelerini ibraz etme süresinin 15 Mart 2021'e uzatıldığını bildirdi. Bu tarihe kadar belgelerini ibraz edemeyenlerin ilgili yükseköğretim programından kayıtları silinecek. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde öğretmenlere yönelik düzenlenen mesleki gelişim programları kapsamında uzaktan eğitim yoluyla temel enstrüman kursları verilmeye başlandı.
21.01.2021 Eğitim
'Gizemli hastalıktan' küresel salgına Kovid-19'un kronolojisi
'Gizemli hastalıktan' küresel salgına Kovid-19'un kronolojisi Yeni tip koronavirüs, ilk kez Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentindeki deniz ürünleri gıda pazarını ziyaret eden kişilerde görüldü ve sebebi anlaşılamayan "gizemli solunum rahatsızlığı" şikayetiyle ilk hasta 17 Kasım 2019'da hastaneye başvurdu.
1.01.2021 Sağlık
Yoğun bakım nöbetindeki sağlık çalışanları vatandaşların yeni yılı kutladı
Yoğun bakım nöbetindeki sağlık çalışanları vatandaşların yeni yılı kutladı Gazi Üniversitesi Hastanesinin yoğun bakım servisinde görevli sağlık çalışanları, maske, tulum, koruyucu gözlük ve eldivenleriyle mesai yaparken, yeni yılını kutladıkları vatandaşlara "evde kal" çağrısında bulundu.
31.12.2020 Sağlık
Zorlu 2020'de gerçek haberciliğin adresi yine DHA oldu!
Zorlu 2020'de gerçek haberciliğin adresi yine DHA oldu! Türkiye'nin en güçlü haber ağına sahip kuruluşlardan DHA, 2020 yılında da doğru, tarafsız ve objektif yayıncılık ilkesiyle gerçek haberciliğin adresi oldu. Türkiye'nin dört bir köşesindeki canlı yayın ekipleriyle televizyon kanallarına bağlantılar gerçekleştiren DHA, yaşanan sıcak olayları anbean kamuoyuna aktardı. DHA muhabirlerinin çektiği çarpıcı fotoğraflar, sadece Türkiye'de değil dünya basınında da geniş yer buldu.
30.12.2020 Gündem
Pandemi sürecinde kilo alan, diyetisyene başvurdu
Pandemi sürecinde kilo alan, diyetisyene başvurdu Antalya'da, diyetisyen Aysun Yurdakul, yaklaşık 1 yıldır devam eden koronavirüs salgını nedeniyle evde kalmanın, kilo almaya neden olduğunu söyledi. Bu süreçte pek çok kişinin kilo yüzünden kendilerine başvurduğunu aktaran Yurdakul, sağlıklı beslenme ve egzersiz için evin fırsata dönüştürülebileceğini vurguladı.
20.12.2020 Sağlık
Korona virüse karşı D vitamini
Korona virüse karşı D vitamini Güçlü bir bağışıklık sistemi için D vitamininin önemli olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Serdal Baysal, "Güneş ışığından mahrum kaldığımız bu dönemde D vitaminini az almak hastalıklara yakalanma riskini artırmaktadır" dedi.
10.12.2020 Sağlık
Vali duyurdu! 14 gün evde kal kampanyası...
Vali duyurdu! 14 gün evde kal kampanyası... Amasya Valiliği'nce, kentte son günlerde artan yeni tip koronavirüs ( Kovid-19) vakalarının önüne geçebilmek amacıyla "14 Gün Evde Kal Amasya" kampanyası başlatıldı. Amasya Valisi Mustafa Masatlı, kampanya ile halkın zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamalarını ve evde kalmalarını istediklerini söyledi
21.11.2020 Yaşam
DSÖ'den açıklama: Koronavirüsün yeni merkez üssü Avrupa
DSÖ'den açıklama: Koronavirüsün yeni merkez üssü Avrupa Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının "yeni merkez üssü"nün Avrupa kıtası olduğunu bildirerek, Avrupa'nın Kovid-19 ile mücadeleyi "ciddi şekilde" hızlandırması gerektiği uyarısında bulundu.
26.10.2020 Dünya
Corona virüse karşı ilginç mezar taşı! 'Bize iş çıkartmayın'
Corona virüse karşı ilginç mezar taşı! 'Bize iş çıkartmayın' Aydın'da mermer işiyle uğraşan Halil İbrahim Demirci, corona virüse karşı farkındalık oluşturmak için yaptığı mezar taşının üzerine 'Hayat eve sığar. Bize iş çıkartmayın. Evde kal Nazilli' yazdı.
10.09.2020 Yaşam
Kışın corona virüsten korunmanın yolları
Kışın corona virüsten korunmanın yolları Havaların soğumasıyla insanların kapalı alanlarda daha fazla zaman geçireceğini belirten uzmanlar sosyal mesafeye ve genel olarak önlem kurallarına uyulmazsa beklenen ikinci dalga geleceği konusunda uyarıyor. Doç. Dr. Yasemin Çağ kış aylarında corona virüsle mücadele etmenin yollarını anlattı.
23.08.2020 Sağlık
Sağlıklı kilo vermek isteyenlere: 'Tabak modeli'
Sağlıklı kilo vermek isteyenlere: 'Tabak modeli' Beslenme ve diyetetik uzmanları Dr. Ülkü Demirci ile Arş. Gör. Kübra Şahin, sağlıklı kilo vermek isteyenler için önemli tüyolar verdi. ''Aç kalmayın, öğüt atlamayın'' önerisinde bulunan Dr. Demirci, sağlıklı kilo vermek isteyenlere, ''Tabak Modeli''ni önerdi.
29.07.2020 Sağlık
Alışveriş harcaması yüzde 200 yükseldi
Alışveriş harcaması yüzde 200 yükseldi 1 Haziran’da başlayan normalleşme alışverişe de yansıdı. Giyim ve restoran harcamaları yüzde 200 oranında artış gösterdi
13.07.2020 Ekonomi
Ev tadilatları arttı! Boya ekipman satışları patladı
Ev tadilatları arttı! Boya ekipman satışları patladı Corona virüs salgını nedeniyle uzun süre evde kalan vatandaşlar evlerinde ertelenmiş tadilatları da yapma fırsatı buldu. Bu da boya ekipman satışlarında talebin artmasına neden oldu.
17.06.2020 Ekonomi
Bilim Kurulu Üyesi 'Yeniden önlemler alabiliriz' dedi ve açıkladı!
Bilim Kurulu Üyesi 'Yeniden önlemler alabiliriz' dedi ve açıkladı! Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, corona virüste vaka sayılarındaki artışa ilişkin, "Önemsemezsek, 'bana bir şey olmaz, oğlumun düğününü yapayım, gün sırası bendeydi günümü de yapayım' gibi düşüncelere kapılırsak, tekrar ikinci bir pik noktası yaşayabiliriz" dedi.
16.06.2020 Corona Virüsü
Alınan kilolara bitki çaylı çözüm arayışı
Alınan kilolara bitki çaylı çözüm arayışı Çin’den başlayarak dünyaya yayılan corona virüs (Covid-19) salgınıyla evlere kapanan insanlar normalleşme sürecinin başlaması ve havaların ısınmasıyla birlikte alınan kiloları azaltmak için bitkisel çaylara yöneldi.
13.06.2020 Sağlık
Bir kent diken üstünde! Yüzlerce yeni vaka var...
Bir kent diken üstünde! Yüzlerce yeni vaka var... Yeni normalleşme süreci devam ederken Diyarbakır’da corona virüs salgınında ikinci dalga endişesi yaşanıyor. Son bir hafta içinde 300 kişi hastanede tedavi altına alınırken, yaklaşık 500 kişinin ise evlerinde karantinada tutulduğu öğrenildi. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca bugünden itibaren maskesiz sokağa çıkma yasaklandı.
10.06.2020 Corona Virüsü

Benzer Haber Etiketleri

Evde Kal ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki evde kal haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.