Ev satışında flaş gelişme! Artık yasaklandı
Ev satışında flaş gelişme! Artık yasaklandı İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Resmi Gazete'de yayımlanan taşınmaz ilanı düzenlemesine ilişkin, "Artık emlakçı bir ilan girmek istiyorsa, yetki belgesi alması gerekiyor. Dairenizi satmak istiyorsanız ve emlak danışmanı ile çalışacaksanız; bir sözleşme devreye giriyor. Bu sözleşmeler hep vardı ancak düzenleme ile zorunlu hale getirildi. Artık sözleşme olmadan ilanlar, bu partallarda yayınlanmayacak. Kaçak emlakçılığın önüne geçilecek" dedi.
7.09.2023 Ekonomi
Tapu Genel Müdürlüğü resmen duyurdu! Ev alacakları ilgilendiriyor, geçerliliği yok
Tapu Genel Müdürlüğü resmen duyurdu! Ev alacakları ilgilendiriyor, geçerliliği yok Gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika açıklaması! Ev alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Hiçbir geçerliliği olmadığı duyuruldu. Pandemi sonrası kendi evini yapmak isteyenlerin arsa alımına yöneldiğini belirten Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı, tarım arazilerinde mantar gibi kaçak evler türediğini, bazı uyanıkların tarım arazilerini arsa gibi satarak vatandaşı kandırdığını söyledi. Adlı, noterdeki sözleşmelerin geçerliliği olmadığını, satışların tapu müdürlüklerinde olması gerektiğini vurguladı. Yabancıya konut satışına da değinen Adlı her isteyenin gayrimenkul almasının mümkün olmadığının altını çizerek, bir kişinin Türkiye'den ev ya da arsa alması için Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde yasaklı olmayan ülkeler listesinde yer almak gerekiyor. Örneğin Suriyeli gerçek kişiler, Türkiye’de gayrimenkul alamıyor. Çünkü yasak ülke listesindeler. Suriyeliler tüzel kişi olarak yani şirket olarak Türkiye’de yatırım yaparlarsa gayrimenkul edinebilirler ama bunun için de öncelikle bulundukları ilin valiliğine başvuruyorlar, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra uygun görülürse satışa izin veriliyor.
18.05.2022 Ekonomi
Maliye Bakanı: Bundan dönüş olmayacak!
Maliye Bakanı: Bundan dönüş olmayacak! Bakan Şimşet konutta KDV uygulamasında geri dönüşün olmayacağını kesin bir dille ifade etti
29.09.2021 Gündem