Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Mutlaka şikayet edin'
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Mutlaka şikayet edin' Kira fiyatları adeta uçtu. Ev sahipleri de mevcut kiracıları çıkarıp daha yüksek kira bedeli almak için birçok yol deniyor. Bunlardan en sık karşılaşılanı ihtiyaç sebebi ile tahliye. Ancak kiracı olumsuz yanıt verince sonuç kiracıyı tehdide kadar gidiyor; hatta daha da fazlası... Kiracının kişisel haklarının ihlal edildiği noktada, hukuki süreç başlıyor. Uzman isim kiracıların maruz kaldığı bu gibi durumlarda yapması gerekenleri açıkladı.
11.09.2023 Gündem
Ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Şikayetçi olun'
Ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Şikayetçi olun' Kira fiyatları adeta uçtu. Ev sahipleri de mevcut kiracıları çıkarıp daha yüksek kira bedeli almak için birçok yol deniyor. Bunlardan en sık karşılaşılanı ihtiyaç sebebi ile tahliye. Ancak kiracı olumsuz yanıt verince sonuç kiracıyı tehdide kadar gidiyor; hatta daha da fazlası... Kiracının kişisel haklarının ihlal edildiği noktada, hukuki süreç başlıyor. Uzman isim kiracıların maruz kaldığı bu gibi durumlarda yapması gerekenleri açıkladı.
18.04.2023 Gündem
Kiracı ev arkadaşı alırsa evden çıkarılır mı? Ev arkadaşı alan kiracıya ev sahibi tahliye davası açabilir mi?
Kiracı ev arkadaşı alırsa evden çıkarılır mı? Ev arkadaşı alan kiracıya ev sahibi tahliye davası açabilir mi? Son aylarda kiralarda yaşanan artış nedeniyle pek çok kişi kirasını ödemekte güçlük çekiyor. Kirasını ödemekte zorluk çekenler de internet üzerinden verdikleri ilanlarla ev arkadaşı aramaya başladı. Yüksek kiranın çözümü ev arkadaşı olunca da uzmanlar bu konuda kiracıları uyarıyor. Peki, Kiracı alt kiracı alırsa evden çıkarılır mı? Ev arkadaşı alan kiracıya ev sahibi tahliye davası açabilir mi? İşte kira kontratında dikkat edilmesi gerekenler!
12.11.2021 Ekonomi