İlk defa ev alana özel kredi faiz oranı beklentisi! 25- 30 yıl vadeli mortgage...
İlk defa ev alana özel kredi faiz oranı beklentisi! 25- 30 yıl vadeli mortgage... İlk defa ev alana özel kredi faiz oranı sunulması bekleniyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kredi hamlesine ihtiyaç var. İnşaat maliyetleri arttı, yeni yapılan konut sayısı büyük oranda düştü. Çimento ve demir zamları başta olmak üzere yapılan artış konut fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Konut fiyatlarında tarihin en yüksek metrekare birim fiyatlarına ulaşıldı. Vatandaşlar için ev almak neredeyse imkansız hale geldi. Ev sahibi olabilmek için devlet destekli girişimlerin artırılması, ilk evini alacak kişilere 25- 30 yıl vadeli kredi verilmesi için harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Aksi durumda hem sektör hem de ülke ekonomisinin zor bir dönem yaşayabileceği belirtiliyor.
12.04.2022 Ekonomi
Ev sahibi olmak isteyen herkesi kapsıyor! Tamamen değişti, devlet zorunlu olarak istiyor, yüzde 10...
Ev sahibi olmak isteyen herkesi kapsıyor! Tamamen değişti, devlet zorunlu olarak istiyor, yüzde 10... Ev sahibi olmak isteyen, evini müteahhide veren herkesi yakından ilgilendiriyor. Devlet zorunlu olarak istiyor, garanti veriliyor. Önemli bir uygulama hayata geçirildi. Ev sahibi olmak isteyip mağdur olanlar için harekete geçildi. Bundan böyle kentsel dönüşüm kapsamındaki evlerini anlaşacakları firmalara veren vatandaşlar, binaların tamamlanamaması nedeniyle mağduriyet yaşamayacak. Devlet, Bina Tamamlama Sigortası isteyecek. Bu sigorta olduktan sonra müteahhit binaları tamamlayamasa dahi devlet yapıp teslim edecek. Ancak devlet, inşaatın yüzde 10’unu tamamlama garantisini verdi. Müteahhitler ise Bina Tamamlama Sigortası teminatının yüzde 90 yapılmasını bekliyor.
16.03.2022 Ekonomi
TOKİ'den müjde! Kura şartı yok! İşte 557 TL taksitle TOKİ'den satılık evler...
TOKİ'den müjde! Kura şartı yok! İşte 557 TL taksitle TOKİ'den satılık evler... Ev sahibi olmak isteyenlere güzel haber! TOKİ vatandaşları uygun fiyata ev sahibi yapmaya devam ediyor. 8 ilde 1.365 konut satışa sunuldu. Ev sahibi olmak isteyenler 114 bin liraya hayallerine ulaşabilir. Üstelik aylık 557 lira ödeyerek. İşte tüm detaylar ve projeler...
29.03.2021 Ekonomi