Ev ve araba satışında yeni dönem! 1 Kasım itibarıyla başlıyor
Ev ve araba satışında yeni dönem! 1 Kasım itibarıyla başlıyor Kimliğini gizleyerek otomobil, ev ve her çeşit taşınmaz ilanı verenlerin önü kesiliyor. 1 Kasım’dan itibaren e-Devlet veya Web Tapu üzerinden kimlik doğrulaması yapılacak. Kendi malı olmayan ya da satmaya yetkili olmadığı ürünler için ilan verenlere 100 bin lira ceza kesilecek.
30.10.2023 Ekonomi
Evi ve arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Bedeller yükseldi, uyarılar tek tek geldi
Evi ve arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Bedeller yükseldi, uyarılar tek tek geldi Arabası ve evi olup sigorta yaptıran milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Piyasada fiyatların artmasıyla birlikte vatandaşların bir yıl öncesi ödedikleri sigorta teminatları düşük kaldı. Sigorta şirketleri vatandaşlara mesaj atarak sigorta teminat bellerinizi gözden geçirin uyarısı yaptı. Evi ve arabası olanlara ileride sorun yaşamamaları için peş peşe uyarılar geldi. İşte detaylar...
10.10.2022 Ekonomi
Ev ve araba alacakları ilgilendiriyor! Faizsiz sistemde yeni dönem
Ev ve araba alacakları ilgilendiriyor! Faizsiz sistemde yeni dönem Ev ve araba alacakları çok yakından ilgilendiren haber. Resmen başladı. Kamuoyunda faizsiz konut ve taşıt edindirme sistemi olarak bilinen 'tasarruf finansman' sistemine ilişkin yasanın dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Böylece faizsiz finansman şirketleri resmen yasal alt yapıya kavuştu. Bu çerçevede 35 şirket faizsiz konut sistemi çerçevesinde BDDK’ye başvurdu. Bu şirketlerden 23'ü tek başına, 12'si ise 5 şirket çatısı altında birleşmek üzere başvuruyu gerçekleştirdi.
8.04.2021 Ekonomi