Eski Genelkurmay Başkanı

Eski Genelkurmay Başkanı

Son dakika Eski Genelkurmay Başkanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Eski Genelkurmay Başkanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Eski Genelkurmay Başkanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eski Genelkurmay Başkanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eski genelkurmay başkanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.354 eski genelkurmay başkanı haberi bulunmuştur. Tüm eski genelkurmay başkanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mahkemeden İlker Başbuğ hakkında karar!
Mahkemeden İlker Başbuğ hakkında karar! Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un, yaptığı bir söyleşi nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme, Başbuğ'u beraatına karar verdi.
14.02.2023 Gündem
İlker Başbuğ kimdir, hakkında kaç yıl hapis istendi? İlker başbuğ biyografisi! Nereli, kaç yaşında?
İlker Başbuğ kimdir, hakkında kaç yıl hapis istendi? İlker başbuğ biyografisi! Nereli, kaç yaşında? Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un yargılandığı davada 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi. Peki, İlker Başbuğ kimdir, nereli, kaç yaşında, hakkında kaç yıl hapis istendi? İşte İlker başbuğ biyografisi…
9.06.2022 Gündem
İlker Başbuğ hakkında 3 yıla kadar hapis istemi!
İlker Başbuğ hakkında 3 yıla kadar hapis istemi! Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un, kitabı hakkında gazetede yaptığı bir söyleşi nedeniyle yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcılık, Başbuğ’un ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasını talep etti.
9.06.2022 Gündem
27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler, hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri…
27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler, hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri… 27 Mayıs askeri darbesinin 60. yılında Yassıada ve o günler yeniden gündem oldu. Yassıada’da yapılan yargılamaların ardından eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar, eski Başbakan Adnan Menderes, eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, eski Maliye Bakanı Hasan Polatkan hakkında oy birliğiyle idam kararı alındı. Celal Bayar'ın cezası yaş haddi nedeniyle ömür boyu hapse çevrildi. Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan 16 Eylül 1961'de sabaha karşı, Adnan Menderes ise İmralı Adası'nda 17 Eylül 1961'de saat 13.21'de idam edildi. Peki, 27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri…
27.05.2022 Gündem
Yunanistan, Ege'ye 12 savaş gemisi dizecek! 'Yüzen duvar' planı...
Yunanistan, Ege'ye 12 savaş gemisi dizecek! 'Yüzen duvar' planı... Olası bir kriz durumunda Ege Denizi'nde üstünlük kurmak ve Türk donanmasını engellemeyi amaçlayan Yunanistan'ın planı, Ta Nea gazetesinin manşetinde yer aldı.
18.04.2022 Dünya
28 Şubat’ta ne oldu, 28 Şubat darbesi hangi yıl oldu? 28 Şubat darbesi nedir, dönemin hükümeti ve komutanları kimdi?
28 Şubat’ta ne oldu, 28 Şubat darbesi hangi yıl oldu? 28 Şubat darbesi nedir, dönemin hükümeti ve komutanları kimdi? 28 Şubat’ta ne oldu, 28 Şubat darbesi hangi yıl yapıldı? "Postmodern darbe" ifadesiyle Türk siyaset tarihine geçen 28 Şubat darbesinin üzerinden tam 25 yıl geçti. Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlarla, Refah Partisi ve Doğru Yol Partisi’nin kurduğu koalisyon hükümeti dağılmıştı. Ardından Refah Partisi kapatılmış, Necmettin Erbakan'a siyaset yasağı konulmuştu. Peki, 28 Şubat darbesi hangi yıl yapıldı, 28 Şubat darbesi nedir?
28.02.2022 Gündem
İlker Başbuğ duruşma sonrası açıklama yaptı
İlker Başbuğ duruşma sonrası açıklama yaptı Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Türkiye Cumhuriyetinde Güç Odaklarının Mücadelesi" serisinin üçüncü kitabına ilişkin yaptığı söyleşide "darbe" imasında bulunduğu iddiasıyla "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan hakim karşısına çıktı. Başbuğ, "Bir Anadolu şehrinde doğan halk çocuğuyum ve TSK'ya şerefiyle komutanlık etmiş biriyim. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasını tarih hiçbir zaman affetmeyecektir" diyerek beraatini istedi.
24.02.2022 Gündem
Katar Emiri Temim kabineyi açıkladı!
Katar Emiri Temim kabineyi açıkladı! Katar Emiri Temim, ülkede 2 Ekim'de yapılan milletvekili seçimlerinden sonra yeni kabineyi açıkladı.
19.10.2021 Dünya
İlker Başbuğ hakkında 4 yıl hapis istemi
İlker Başbuğ hakkında 4 yıl hapis istemi Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un FETÖ'nün siyasi ayak tartışmalarına ilişkin bir canlı yayında yaptığı açıklamalar yargıya taşınmıştı. Başlatılan soruşturma sonrası iddianame hazırlandı. İddianamede Başbuğ'un 4 yıla kadar hapsi istendi.
17.09.2021 Gündem
Selam Tevhid davasında karar!
Selam Tevhid davasında karar! FETÖ'nün "Selam Tevhid" soruşturması kumpası davasında, usulsüz dinleme kararları vermekle suçlanan 55 eski hakim ve savcı hakkında karar açıklandı.
30.06.2021 Gündem
Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs Adnan Menderes olayı nedir, kaç yaşında öldü?
Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs Adnan Menderes olayı nedir, kaç yaşında öldü? 27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 61 yıl geçti. 27 Mayıs 1960 ihtilaliyle Anayasa ve TBMM feshedilirken ülkenin başbakanı ve iki bakanı ise idam edildi. Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs Adnan Menderes olayı nedir, kaç yaşında öldü?
27.05.2021 Gündem
27 Mayıs darbesinde ne oldu? Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs 1960 darbesi sonuçları!
27 Mayıs darbesinde ne oldu? Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs 1960 darbesi sonuçları! Milletin vicdanında derin yaralar açan 27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 61 yıl geçti. TSK içerisindeki bazı general ve subayların oluşturduğu 38 kişilik Milli Birlik Komitesinin, DP'nin "ülkeyi gitgide bir baskı rejimine ve kardeş kavgasına götürdüğü" gerekçelerini ileri sürerek 27 Mayıs sabaha karşı yönetime el koyması ile gerçekleştirilen darbe sonrasında, Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan idam edildi. Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın idamına karar verildiği Marmara'daki Yassıada ise darbenin 60. yıl dönümünde, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na dönüştürüldü.
26.05.2021 Gündem
İlker Başbuğ'a 3 yıla kadar hapis istemi
İlker Başbuğ'a 3 yıla kadar hapis istemi Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında "Türkiye Cumhuriyetinde Güç Odaklarının Mücadelesi" serisinin üçüncü kitabına ilişkin, 4 Ocak'ta bir gazete yaptığı söyleşide kullandığı sözler nedeniyle yürütülen soruşturma tamamlandı. "Darbe" imasında bulunduğu iddia edilen Başbuğ hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
5.05.2021 Gündem
Necdet Üruğ hayatını kaybetti
Necdet Üruğ hayatını kaybetti 19. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Üruğ hayatını kaybetti.
18.04.2021 Gündem
AK Parti'den Başbuğ, Sağlar ve Ataklı hakkında suç duyurusu
AK Parti'den Başbuğ, Sağlar ve Ataklı hakkında suç duyurusu AK Parti, eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, Gazeteci Can Ataklı ve Fikri Sağlar için savcılıklara giderek 81 ilde suç duyurusunda bulundu.
6.01.2021 Siyaset
Ermeni general itiraf etti: Söylediklerimizin hepsi yalan
Ermeni general itiraf etti: Söylediklerimizin hepsi yalan Ermeni General Movses Akopyan, Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın Azerbaycan-Ermenistan çatışması ile ilgili verdiği bilgilerin yüzde 100'ünün yanlış olduğunu açıkladı.
19.11.2020 Dünya
Hüsnü Çalmuk'un cezası belli oldu
Hüsnü Çalmuk'un cezası belli oldu Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen Ergenekon davasının hakimlerinden Hüsnü Çalmuk'un "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava karara bağlandı.
16.10.2020 Gündem
Eski CHP milletvekili Dursun Çiçek ifade verdi
Eski CHP milletvekili Dursun Çiçek ifade verdi AK Parti'li 6 milletvekilinin suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında "İftira" suçundan soruşturma başlatılan eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek ifade verdi. İfadesinin ardından basın açıklaması yapan Çiçek, "Biz önergeye imza atan 6 vekil FETÖ'cü demiyoruz. Buradan başlayın soruşturmaya diyoruz" dedi.
16.06.2020 Gündem
Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ ifade verdi
Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ ifade verdi Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ, bir televizyon kanalında yaptığı konuşması nedeniyle hakkında, "Hakaret" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.
12.06.2020 Gündem
İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı
İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 6 AK Partili vekilin yaptığı suç duyurusu üzerine eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u ifadeye çağırdı.
10.06.2020 Gündem
İsmail Hakkı Karadayı kimdir, kaç yaşında vefat etti? İsmail Hakkı Karadayı nereli?
İsmail Hakkı Karadayı kimdir, kaç yaşında vefat etti? İsmail Hakkı Karadayı nereli? Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 22. Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı hayatını kaybetti. Uzun süredir kanser tedavisi gören Karadayı geçtiğimiz pazar günü yüksek ateş ve enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Bu haberin ardından internette sıklıkla İsmail Hakkı Karadayı kimdir, kaç yaşındaydı? soruları aratılıyor. İşte Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın hayatı...
26.05.2020 Gündem
Son dakika... Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı hayatını kaybetti
Son dakika... Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı hayatını kaybetti Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı İstanbul'da 88 yaşında yaşamını yitirdi.
26.05.2020 Gündem
Netanyahu koalisyonu kuracak sayıya ulaşamadı
Netanyahu koalisyonu kuracak sayıya ulaşamadı İsrail'de 2 Mart'ta yapılan erken genel seçimlerde oy sayımı tamamlanırken, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud'un başını çektiği sağ blok 58 milletvekilinde kalarak koalisyon hükümetini kuracak sayıya ulaşamadı.
5.03.2020 Dünya
Emekli Orgeneral Hikmet Köksal son yolculuğuna uğurlandı
Emekli Orgeneral Hikmet Köksal son yolculuğuna uğurlandı Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Hikmet Köksal son yolculuğuna uğurlandı.
26.02.2020 Gündem
'Abdullah Gül, İYİ Parti'den istifa edenleri Babacan'ın partisinde toplayacak'
'Abdullah Gül, İYİ Parti'den istifa edenleri Babacan'ın partisinde toplayacak' İYİ Parti'deki istifa depreminin ardından gözler Ali Babacan ile Abdullah Gül'e çevrildi. Meclis kulislerinde "Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İYİ Parti’den istifa edenleri Ali Babacan’ın partisinde mi toplayacak" sorusu konuşulmaya başlandı.
21.02.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Eski Genelkurmay Başkanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eski genelkurmay başkanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.