Esa

Esa

Son dakika esa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan esa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını esa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Esa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan esa gelişmeleri de dahil olmak üzere 71 esa haberi bulunmuştur. Tüm esa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Öklid Teleskopu: Evrenin karanlık tarafını aydınlatma görevi başladı
Öklid Teleskopu: Evrenin karanlık tarafını aydınlatma görevi başladı Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından geliştirilen ve evrenin büyük bir bölümünü kapladığına inanılan ‘karanlık maddeyi ve karanlık enerjiyi’ araştıracak Öklid teleskopu, dün Elon Musk’ın sahip olduğu SpaceX tarafından uzayın derinliklerine fırlatıldı.
2.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Tembel hayvan Jerry, JUICE Jüpiter misyonunun yıldızı oldu
Tembel hayvan Jerry, JUICE Jüpiter misyonunun yıldızı oldu Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA), Jüpiter misyonu başladı. ESA’nın, Fransız Guyanası’ndan devasa Ariane 5’i fırlatmaya hazırlandığı sıralarda, sevimli küçük bir yaratık roketten çok uzak olmayan bir yerde güneşin tadını çıkarıyordu.
18.04.2023 Bilim ve Teknoloji
James Webb Teleskobu Cartwheel Galaksisi’ni görüntüledi
James Webb Teleskobu Cartwheel Galaksisi’ni görüntüledi ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA), James Webb Uzay Teleskobu'nun Cartwheel adlı Galaksiyi görüntülediğini açıkladı.
2.08.2022 Bilim ve Teknoloji
James Webb Uzay Teleskobu’ndan evrenin en derin ve detaylı fotoğrafı
James Webb Uzay Teleskobu’ndan evrenin en derin ve detaylı fotoğrafı Dünyanın en büyük ve en güçlü uzay teleskobu James Webb’in çektiği ilk tamamen renkli fotoğraf paylaşıldı. Fotoğrafın, evrenin bugüne kadar çekilmiş en derin ve en detaylı fotoğrafı olduğu belirtildi.
12.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Rusya-Ukrayna savaşı 'uzaya' da sıçradı! Kararı resmen açıkladılar
Rusya-Ukrayna savaşı 'uzaya' da sıçradı! Kararı resmen açıkladılar Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) ile arasındaki ortak Mars görevi olan ExoMars programını Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları nedeniyle askıya aldığını duyurdu.
17.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşı uzaya da sıçradı! Askıya alındı
Rusya-Ukrayna savaşı uzaya da sıçradı! Askıya alındı Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) ile arasındaki ortak Mars görevi olan ExoMars programını Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları nedeniyle askıya aldığını duyurdu.
17.03.2022 Dünya
James Webb Uzay Teleskobu hedefi L2 noktasına ulaştı
James Webb Uzay Teleskobu hedefi L2 noktasına ulaştı Fransız Guyanası’ndaki Avrupa Uzay Limanı’ndan 25 Aralık 2021’de Ariane 5 roketiyle fırlatılan ve uzaya fırlatılan en güçlü teleskop olduğu belirtilen James Webb Uzay Teleskobu hedefi ikinci Lagrange noktasına (L2) ulaştı.
25.01.2022 Bilim ve Teknoloji
James Webb Uzay teleskobu uzaya fırlatıldı!
James Webb Uzay teleskobu uzaya fırlatıldı! Uzaya fırlatılan en güçlü teleskop olacağı belirtilen James Webb Uzay Teleskobu Fransız Guyanası’ndaki Avrupa Uzay Limanı’ndan Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) Ariane 5 roketiyle fırlatıldı.
25.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Rusya'da orman yangınları başladı! Rekor sıcaklıklar...
Rusya'da orman yangınları başladı! Rekor sıcaklıklar... Kuzey yarım kürede devam eden rekor sıcaklıklar, ABD’nin ve Kanada’nın batı bölgelerinde orman yangınlarına sebep olurken Rusya’nın Sibirya bölgesinde de orman yangınları başladı. Rusya Acil Durum Bakanlığı, bu yıl sıcaklıkların rekor düzeyde seyrettiğini belirterek 8 binden fazla personelin yangınlara müdahale ettiğini açıkladı.
14.07.2021 Dünya
Bilim dünyasını şaşırtan keşif! Nasıl hayatta kaldığını anlayamadılar...
Bilim dünyasını şaşırtan keşif! Nasıl hayatta kaldığını anlayamadılar... Antarktika'da yapılan yeni bir keşif bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Yeni bir bitki türü bulduklarını açıklayan bilim insanları bu yeni türün o ortanda nasıl hayatta kaldığını bir türlü anlayamadı.
8.07.2021 Bilim ve Teknoloji
2022'de ikinci kez uzaya gidecek
2022'de ikinci kez uzaya gidecek İtalya'nın uzaya giden ilk kadın astronotu Samantha Cristoforetti'nin gelecek yıl bir kez daha Uluslararası Uzay İstasyonu'na gideceği açıklandı.
4.03.2021 Bilim ve Teknoloji
ESA yayınladı! Dünya'dan uzaya yayılan...
ESA yayınladı! Dünya'dan uzaya yayılan... Avrupa Uzay Ajansı (ESA) geçen çarşamba günü, 2019 yılında Dünya'dan uzaya çıkan bir mavi ışık huzmesinin canlandırma görüntüsünü yayınladı.
23.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Boraltan olayı nedir? Boraltan köprüsü nerede, hikayesi nedir? Boraltan Köprüsü olayı…
Boraltan olayı nedir? Boraltan köprüsü nerede, hikayesi nedir? Boraltan Köprüsü olayı… CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz, katıldığı bir programda Azerbaycan ile Ermenistan arasında tırmanan gerilime ve Türkiye'nin gelişmeler karşısındaki tutumu hakkında değerlendirmelerde bulunurken, sarf ettiği "Maalesef gelen haberlerde, Türkiye'den Azerbaycan'a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan'a gönderildiği ifade ediliyor" ifadeleri, 1945 yılında Türkiye'ye sığınan 195 Sovyet askerinin, Reha Oğuz Türkkan'ın iddiasına göre 407 askerin, Sovyetler Birliği’ne iade edilmesi olayı olan Boraltan olayını gündeme getirdi. Peki, Boraltan olayı nedir? Boraltan köprüsü olayı nasıl oldu? Boraltan köprüsü hikayesi…
28.09.2020 Gündem
SOHO Teleskobu 4 bininci kuyruklu yıldızı tespit etti
SOHO Teleskobu 4 bininci kuyruklu yıldızı tespit etti NASA ile ESA'nın, SOHO Teleskobu, 4 bininci kez bir kuyruklu yıldızı kayda aldı.
18.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Bilinen en genç 'atarca' yıldız keşfedildi
Bilinen en genç 'atarca' yıldız keşfedildi Bugüne kadar bilinen en genç "atarca" yıldız keşfedildi.
18.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Airbus üretimi CryoSat-2, 10 yaşında
Airbus üretimi CryoSat-2, 10 yaşında Airbus üretimi CryoSat-2 son 10 yılda dünyanın değişen buz örtüsü ve kalınlığı hakkında zengin bir bilgi sağladı ve oşinografi, hidroloji ve jeodezi için değerli bir veri kaynağı olduğunu göstererek beklentileri aşan ve orijinal hedeflerinin ötesinde çok sayıda önemli sonuçlar verdi.
13.04.2020 Bilim ve Teknoloji
12,500 TL'ye gönüllü aranıyor!
12,500 TL'ye gönüllü aranıyor! Daha önce Kadınlar üzerinde yaptığı çalışmalar için gönüllü astronotları işe alan Avrupa Uzak Ajansı, şimdi de erkekler üzerinde deneyler yapmak için ilan verdi.
24.02.2020 Dünya
ESA nedir? Avrupa Uzay Ajansı kaç yılında kuruldu?
ESA nedir? Avrupa Uzay Ajansı kaç yılında kuruldu? Avrupa Uzay Ajansı, 2 ay yatarak 100 bin TL kazanacak gönüllüler aradığını açıklamasından sonra ESA nedir, sorularında artış oldu. Uzay yolculuklarının insan üzerine etkilerini araştıran Avrupa Uzay Ajansı (ESA) bir dizi deneye imza atmaya hazırlanıyor. Avrupa Uzay Ajansı 2 ay boyunca yatacak gönüllüler arıyor. Uzay ajansı bu projeye dahil olanlara yaklaşık 100 bin TL ödeme yapacak. Peki ESA nedir, kaç yılında kuruldu?
20.02.2020 Gündem
Bunu yapan faturalarda yüzde 50 oranında tasarruf sağlıyor
Bunu yapan faturalarda yüzde 50 oranında tasarruf sağlıyor Kış aylarında artan enerji kullanımı faturalara yansımaya başladı. Evlerde kullanılan buzdolabının yüzde 30, aydınlatmanın yüzde 28 oranında enerji harcadığını belirten uzmanlar, doğru kullanımın faturalarda yüzde 50 oranında tasarruf sağlayacağını belirtiyor.
24.12.2019 Ekonomi
Allahyar siftah yaptı, İstanbulspor turladı: 5-2
Allahyar siftah yaptı, İstanbulspor turladı: 5-2 Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu’nda İstanbulspor, sahasında karşı karşıya geldiği TFF 3. Lig ekiplerinden Büyükçekmece Tepecikspor’u uzatmalarda 5-2’lik skorla mağlup ederek tur atladı. Fenerbahçe'den kiralanan Allahyar da sarı siyahlı takımdaki ilk golünü attı.
30.10.2019 Futbol
Böylesi ilk kez oluyor...
Böylesi ilk kez oluyor... Avrupa Uzay Ajansının (ESA) atmosfer gözlem uydusu "Aeolus"un, ABD'li uzay şirketi SpaceX'in internet uydu ağı "Starlink 44"e bağlı uydulardan biriyle çarpışmamak için yörüngede manevra yaptığı bildirildi.
4.09.2019 Dünya
Mars’taki 'buz gölü' görüntülendi
Mars’taki 'buz gölü' görüntülendi ESA’nın Mars Express uzay aracı, Kızıl Gezegen yörüngesinde geçirdiği 15. yıldönümü, donmuş su dolu Korolev kraterinin ayrıntılı ve çok güzel fotoğraflarını elde ederek kutladı.
22.12.2018 Bilim ve Teknoloji
Mars’tan toprak toplama yolculuğu başlıyor
Mars’tan toprak toplama yolculuğu başlıyor NASA ve ESA arasında imzalanan anlaşmaya göre 2020 yılında Dünya’ya Mars’tan toprak örnekleri getirilmeye başlanacak.
2.05.2018 Dünya
Dünya'ya çarpabilir! Kimyasal taşıyor!
Dünya'ya çarpabilir! Kimyasal taşıyor! İki yıldır uzayda kontrolsüzce dolaşan ve toksik kimyasallar taşıyan üssü Çin'e ait The Tiangong-1 ile ilgili korkutucu bir tahmin geldi. Avrupa Uzay Ajansı'nda görevli bilim insanlarına göre, Çin'in ilk prototip istasyonu, 29 Mart ve 9 Nisan arasında Dünya'ya çarpacak.
9.03.2018 Dünya
İntihar dalışı
İntihar dalışı 14 yıldır Satürn gezegenini inceleyen NASA’nın gurur projesi Cassini, görevini tamamladı ve intihar dalışı yapıp infilak etti.
16.09.2017 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Esa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki esa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.