Tahıl krizi dünya basınında! Newsweek Erdoğan etkisini yazdı: Putin ve Zelenski desteği için savaşıyor
Tahıl krizi dünya basınında! Newsweek Erdoğan etkisini yazdı: Putin ve Zelenski desteği için savaşıyor Dünya için önemli ve kritik olan tahıl anlaşmasından Rusya'nın çekilmesinin yankıları sürüyor. Dünya krizden bir çıkış yolu ararken Newsweek'ten çarpıcı bir Erdoğan analizi geldi. Erdoğan'ın krizdeki rolüne dikkat çeken ABD'li dergi Putin ve Zelenski'nin Erdoğan'ın desteğini alabilmek için savaştığını yazdı.
19.07.2023 Dünya
Lviv'de tarihi üçlü zirve dünya basının gündeminde! 'Ara bulucu rolü oynayabilecek tek lider Erdoğan'
Lviv'de tarihi üçlü zirve dünya basının gündeminde! 'Ara bulucu rolü oynayabilecek tek lider Erdoğan' Ukrayna'nın Lviv kentinde gerçekleşen kritik üçlü zirve dünya basınında geniş yer buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve BM Genel Sekreteri Guterres üçlü zirvede bir araya geldi. Zelenski’yle ikili görüşme de yapan Erdoğan 'Zirvenin ana noktası savaşın nasıl biteceği oldu' dedi. Zirve dünya basınında birinci manşet olurken pek çok gazete Erdoğan'ın hem Putin hem de Zelenski ile görüşebildiğinin altını çizerek barış çabalarına dikkat çekti.
19.08.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi üçlü zirve sonrası ilk açıklama: Ara bulucu rolü oynamaya hazırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi üçlü zirve sonrası ilk açıklama: Ara bulucu rolü oynamaya hazırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin davetine icabetle günübirlik çalışma ziyareti için Ukrayna'ya gitti. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile bir araya gelen Erdoğan daha sonra BM Genel Sekreteri Guterres'in de yer alacağı üçlü zirveye katıldı. Yaklaşık 40 dakika süren zirve sona erdi. Görüşmenin ardından Zelenski, Erdoğan'ın Lviv'i ziyareti için 'güçlü bir destek mesajı' dedi. Öte yandan Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti sırasında, savaş nedeniyle tahrip olan altyapının yeniden inşası için Türkiye ile Ukrayna arasında anlaşma imzalandı. Erdoğan görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, "Şahsen savaşın en nihayetinde müzakere masasında sonuçlanacağına olan inancımı muhafaza ediyorum. Tüm mesele müzakere masasına giden en kısa ve adil yolu tespit etmektir. Mart ayında İstanbul'da şekillenen parametreler üzerinden müzakerelerin canlandırılmasının imkan dahilinde olduğuna inanıyorum. Bu hedefe yönelik olarak her türlü desteği vermeyi tekrar kolaylaştırıcı veya ara bulucu rolü oynamaya hazırız." dedi.
18.08.2022 Dünya