Engellilere ucuz ev! Bakan duyurdu...
Engellilere ucuz ev! Bakan duyurdu... Yüz binlerce engelliyi ilgilendiren yeni düzenlemeler için bakanlık harekete geçti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı “2030 Engelsiz Vizyon Belgesi” hazırladı. Bakanlık vizyon belgesinde erişilebilirliğin artması için teşvik programları geliştirilecek. Uygun maliyetli erişilebilir konut tahsisi için model geliştirilecek. Engellilerin ekonomik statüsünün güçlendirilmesi de hedefleniyor. Engellilerin, becerileri ile işe uyum sağlamalarına yönelik yapılan faaliyetler yaygınlaştırılacak. İş ilanları ve başvuru formları dahil işe alım süreçleri, istihdam edilme koşulları, kariyer gelişimi, sağlıklı ve güvenli çalışma şartları dahil olmak üzere çalışma ve istihdam hakkına ilişkin mevzuat, engelliler açısından revize edilecek.
19.09.2020 Çalışma Hayatı
Görme engelliler sınava internetten hazırlanabilecek
Görme engelliler sınava internetten hazırlanabilecek Üniversite sınavına hazırlanan görme engellilere, Eğitimde Görme Engelliler Derneği üyesi görme engelli öğretmenler yardım edecek.
5.10.2018 Eğitim
Görme engellilere elektronik okuma yazma cihazı dağıtılıyor
Görme engellilere elektronik okuma yazma cihazı dağıtılıyor Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı çalışmayla görme engelliler için elektronik ortamdaki dökümanları Braille alfabesine, Braille alfabesiyle alınan notları da yazı diline çevirebilen teknolojik okuma yazma cihazları dağıtılmaya başlanacak.
9.01.2018 Eğitim