Enerji İçecekleri

Enerji İçecekleri

Son dakika Enerji içecekleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Enerji içecekleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Enerji içecekleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Enerji İçecekleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan enerji içecekleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 174 enerji içecekleri haberi bulunmuştur. Tüm enerji içecekleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yazın serinlerken kilo almak zorunda değilsiniz! Dakikalar içerisinde yapılıyor
Yazın serinlerken kilo almak zorunda değilsiniz! Dakikalar içerisinde yapılıyor Günlük hayatta çok sık tükettiğimiz içeceklerden biri olan kahvenin yararları saymakla bitmez. Metabolizmayı hızlandırır, enerji verir, kalp sağlığını korur. Evde, ofiste, arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde ya da tek başımıza kahveyi, severek tüketiriz. Havaların ısınmasıyla beraber ise soğuk kahveye yönelim artar.
24.08.2023 Sağlık
Sahur ile ilgili uyku uyarısı! Reflü yakınmasını artırıyor
Sahur ile ilgili uyku uyarısı! Reflü yakınmasını artırıyor Sahurda yapılan yanlış gıda tercihlerinin mide ve bağırsak şikayetlerine neden olabileceğini belirten Prof. Dr. Esin Korkut, “Ramazan ayında tutulan orucun en önemli öğünü sahurdur. Uyku bölünecek endişesiyle sahur atlanmamalı ya da sadece su içip yatılmamalıdır. Sahurda proteinden, liften, kalsiyumdan ve vitaminden zengin gıdalar tüketilmelidir. Sahurdan hemen sonra yatmak asit reflü yakınmasını arttıracağından sahurdan sonra yarım saat beklenmelidir” dedi.
24.03.2023 Sağlık
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Gence Kırtız, hamile kalmak isteyenlere beslenme tavsiyelerinde bulundu. Bu tavsiyelerin başında işlenmiş gıdalardan kaçınmak, şekerli gıdalardan uzak durmak, Akdeniz tipi beslenmek ve mutlaka düzenli egzersiz yapmak geliyor.
24.11.2022 Sağlık
Para iadesi ve depozito bedeli ile ilgili flaş karar! Son gün 30 Eylül
Para iadesi ve depozito bedeli ile ilgili flaş karar! Son gün 30 Eylül Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, toplanmasında zorluk yaşanan ve atık durumuna geçtiğinde çevre ve insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olan içecek ambalajlarının toplanması için Depozito Bilgi Yönetim Sistemi’ni kuruyor. Cam, pet ve alüminyum ambalajlı içecekleri piyasaya süren tüm firmaların 30 Eylül’e kadar sisteme kayıt yaptırması gerekiyor. Depozito uygulamasının Türkiye ekonomisine 4 milyar liralık katkı sağlayacağı öngörülüyor.
25.09.2022 Ekonomi
YKS öncesi ve sınav günü nasıl beslenmeli? Zihni çalıştıran yiyecekler neler? Sınav öncesi kahvaltı önerileri!
YKS öncesi ve sınav günü nasıl beslenmeli? Zihni çalıştıran yiyecekler neler? Sınav öncesi kahvaltı önerileri! YKS’ye kısa bir süre kala uzmanlardan YKS öncesi ve sonrası öneriler gelmeye devam ediyor. Bu önerilerin başında da sınav günü beslenmesi geliyor. Başta sindirim sistemi olmak üzere, beyni etkileyen yiyeceklerin olumlu olusuz tarafları sınav günü adayları pek çok açıdan etkileyebilir. YKS günü kahvaltıda hangi yiyeceklerin tercih edileceği, zihni çalıştıracak yiyeceklerin hangileri olduğu pek çok aile tarafından merak edilen konuların başında geliyor. Peki, YKS öncesi ve sınav günü nasıl beslenmeli? Zihni çalıştıran yiyecekler neler? YKS günü hangi yiyecekleri tüketmeli? Beyin sağlığını destekleyen besinler neler? YKS günü kahvaltı nasıl olmalı? Uzm. Dyt. İrem Aksoy sınav öncesi kahvaltı önerilerini paylaştı.
16.06.2022 Sağlık
Tarım Bakanlığı hile yapan firmalar listesi 2022! İfşa edilen taklit ve tağşiş yapan firmalar listesi 2022...
Tarım Bakanlığı hile yapan firmalar listesi 2022! İfşa edilen taklit ve tağşiş yapan firmalar listesi 2022... Tarım Bakanlığı tağşiş listesi 2022 açıklandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapılan, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ile çikolataların yer aldığı, 371 firmaya ait 559 parti ürünü kamuoyuna açıkladı. İşte Tarım Bakanlığı hile yapan firmalar listesi 2022…
2.03.2022 Sağlık
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası!
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası! Hamilelik döneminde anne adayının doğru beslenme alışkanlığı edinmesi, bu sürecin sağlıklı atlatılmasında kilit role sahip. Öyle ki anne karnındaki bebeğin gelişimini sağlıklı tamamlaması, annenin hamilelik dönemini sorunsuz geçirmesi, doğumun sağlıklı geçmesi ancak yeterli, dengeli ve kaliteli beslenmeyle sağlanabiliyor. Aslında sağlıklı beslenme programına hamilelik öncesinde başlanması çok daha doğru bir yaklaşım oluyor. Doğru beslenme alışkanlığı sayesinde; erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve bebekte oluşabilecek pek çok önemli sağlık problemine karşı önlem alınabildiği gibi, anne adayında da diyabet, yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi, kemik erimesi, obezite ve lohusalık depresyonu gibi ciddi komplikasyonlar engellenebiliyor.
22.02.2022 Sağlık
Mete Gazoz'a büyük şok! Bunu hiç beklemiyordu, 5 gün önce...
Mete Gazoz'a büyük şok! Bunu hiç beklemiyordu, 5 gün önce... Milli okçu Mete Gazoz ile ilgili ilginç bir marka kavgası yaşanıyor. Anne Meral Gazoz, oğlunun isim ve soyismini bir dizi ürün için tescil ettirmek istedi. Sıra, soyadları da olan ‘gazoz’ sınıfına gelince Mete Gazoz adının 5 günlük farkla Ömer Çetin adlı girişimciye kaptırıldığı ortaya çıktı. Mete Gazoz’un ailesi şimdi tescil işleminin iptali için uğraşıyor.
20.12.2021 Ekonomi
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yasak kararı! Yeni dönem resmen başladı, o ürünler...
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yasak kararı! Yeni dönem resmen başladı, o ürünler... Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren son dakika yasak kararı! Üç bakanlık protokol imzaladı. Tamamen değişti, artık zorunlu olacak. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla uygulamaya start verildi. Cips, meyve suyu, kızartma... Uygulama resmen başladı ama kantinler hala bu kurala uymuyor. Listedeki ürünleri tek tek sayan uzmanlar ve sektör temsilcileri, dikkat çeken tespitlerde bulundu.
1.10.2021 Eğitim
Uykuya dalmayı kolaylaştıran besinler
Uykuya dalmayı kolaylaştıran besinler Bir buçuk yılı aşkın süredir günlük yaşam alışkanlıklarımızı kökünden değiştiren Covid-19 pandemisi; sağlıksız beslenme, gece geç saatlere kadar oturma dolayısıyla gece yemelerini artırması, hareketsizlik ve aşırı kaygı derken pek çok kişide uyku sorunlarını artırdı. Yapılan araştırmalar, besin seçimleri ve beslenme alışkanlığının da uyku süresini ve uyku kalitesini etkilediğini ortaya koyuyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker, uykuya dalmayı kolaylaştıran besinler hakkında bilgi verdi.
17.09.2021 Sağlık
Enerji içecekleri yerine tüketilebilecek 4 sağlıklı içecek!
Enerji içecekleri yerine tüketilebilecek 4 sağlıklı içecek! Gündelik yaşamda enerjisini artırmak isteyenlerin ilk tercihi genellikle yüksek kafein oranına sahip enerji içecekleri oluyor. Enerji içeceklerinin çoğunlukla çocuk ve gençler tarafından ders çalışırken uyanık kalabilmek ya da uzun saatler eğlenmek için kullanıldığını belirten uzmanlar, gün içinde 200 mg veya üzeri kafein tüketiminin zehirlenmeye yol açabileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar kafein içeren enerji içecekleri yerine enerji artışı sağlayan sağlıklı içecek tavsiyeleri paylaşıyor.
7.09.2021 Sağlık
Çay ve kahve tüketimi glokomu tetikleyebilir
Çay ve kahve tüketimi glokomu tetikleyebilir Prof. Dr. Mehmet Selim Kocabora, “Kafein içeriği yüksek filtre kahve ve enerji içecekleri hem göz içi basınç artışı hem de göz damarlarında daralma yaparak glokomlu hastalarda sinir hasarının artmasına neden olabilir. Çayın içerdiği antioksidan polifenoller ve kahvedeki klorojenik asidin aynı zamanda glokom riskinin ve hasarının azalmasına yol açtığı da iddia ediliyor” dedi.
28.07.2021 Sağlık
Düz bir karına sahip olmak için en etkili 13 bilimsel yöntem!
Düz bir karına sahip olmak için en etkili 13 bilimsel yöntem! Karın bölgesindeki yağları eritmek hem erkek hem de kadınlar için büyük bir savaşa dönüşebilir. Göbek bölgesindeki yağlar, birçok hastalık için büyük bir risk faktörü olmasının yanında psikolojik açıdan da en çok etkileyen sorunların başında geliyor. Yapabileceğiniz bir kaç strateji bel ölçünüzü küçültmenize yardımcı olabilir. Düz bir karına sahip olmak istiyor bir türlü göbek yağlarınızdan kurtulamıyorsanız düz bir karın hedefinize ulaşmanıza yardımcı olacak en etkili bilim destekli yöntemleri sizin için derledik. İşte düz bir karın elde etmenin en etkili yolları...
8.06.2021 Sağlık
Enerji içeceklerinde kafein zehirlenmesi riski!
Enerji içeceklerinde kafein zehirlenmesi riski! İstanbul’da 15 yaşındaki bir gencin ölümüyle gündeme gelen enerji içeceklerinin tüketimi konusunda uzmanlar uyarıyor. Enerji içeceklerinde en yaygın bileşenin kafein olduğuna dikkat çeken uzmanlar, en önemli yan etkilerin kardiyovasküler ve nörolojik sistemler üzerinde olduğuna işaret ediyor. Adolesanlarda (10-19 yaş arasındaki dönem) kafein alımının günlük 100 miligramı geçmesi halinde kan basıncının artabildiğine dikkat çeken uzmanlar, kafein zehirlenmesi uyarısında bulunuyor.
13.03.2021 Sağlık
Yeni kabus: 'Hemoroidal hastalık'
Yeni kabus: 'Hemoroidal hastalık' Pandemi döneminde uzun süre hareketsiz kalma ve düzensiz beslenme gibi nedenlerle anal bölge hastalıkları ile her zaman olduğundan daha fazla karşılaşıldığını belirten Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Bunların arasında da en sık görülen hemoroidal hastalığın en sık oluşma nedeni ise kronik kabızlık, ishal, tuvalette uzun süre vakit geçirmek ve ağır sporlardır” dedi.
5.01.2021 Sağlık
Uyku problemini yenmenin püf noktaları
Uyku problemini yenmenin püf noktaları Uyku probleminin corona virüs sürecinde arttığını söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Sema Yıldız, Negatif yönde etkilendiğimizi düşündüğümüz internet haberleri, sosyal medya paylaşımlarından mümkün olduğunca uzaklaşın dedi.
12.06.2020 Sağlık
Karaciğerinizi günde 3 fincan kahveyle koruyun
Karaciğerinizi günde 3 fincan kahveyle koruyun Günde 3 fincan kahve tüketmenin karaciğer sağlığı açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Onur Yaprak, "Kahvenin karaciğerdeki sertleşmeyi düzelttiği aynı zamanda siroz ve kanser gelişim riskini azalttığı hatta metabolik sendrom ve diyabet üzerine de olumlu etkilerinin olduğu birçok çalışmada gösterildi." dedi.
13.04.2020 Sağlık
Sildenafil nedir, hangi sağlık problemlerine yol açıyor? | Neden çikolatada Sildenafil Sitrat kullanılıyor?
Sildenafil nedir, hangi sağlık problemlerine yol açıyor? | Neden çikolatada Sildenafil Sitrat kullanılıyor? Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan hileli ürünler listesinde birçok çikolatada sildenafil maddesi tespit edildiği görülüyor. Tehlikeli sağlık problemlerine yol açan sildenafil maddesi, Tarım Bakanlığı’nın ifşa listesinden sonra yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Sildenafil Sitrat maddesi özellikle çikolata ve enerji içecekleri gibi ürünlerde kullanılıyor. Peki Sildenafil nedir? Sildenafil Sitrat zararları nelerdir?
15.02.2020 Gündem
Bakanlık o firmaları tek tek ifşa etti!
Bakanlık o firmaları tek tek ifşa etti! Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ve baharatların yer aldığı 74 firmaya ait 99 parti ürünü kamuoyuna açıkladı.
14.02.2020 Gündem
Bakanlık duyurmuştu! O ürünler ani ölümlere neden oluyor
Bakanlık duyurmuştu! O ürünler ani ölümlere neden oluyor Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gıdada taklit ve tağşiş yapılan ürünleri açıkladığı listede yer alan ilaç etken maddesi bulunan çikolata ve enerji içeceklerinin saçtığı tehlikeye uzmanlar dikkat çekti. Prof. Dr. Bilal Boztosun, "Ne yazık ki merdiven altı ürünlerinde ilaç etken maddelerinin miligramları kontrolsüz. Bazı ilaçları o kadar yüksek dozda yüklüyorlar ki, kullanan insanlarda ciddi komplikasyonlarla, aritmilerle, ani ölümler ile karşılaşıyoruz" dedi.
16.01.2020 Gündem
Ünlü kalp doktorundan yasaklı çikolata ve çay uyarısı
Ünlü kalp doktorundan yasaklı çikolata ve çay uyarısı Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gıdada taklit ve tağşiş yapılan ürünleri açıkladığı listede içinde ilaç etken malzemeleri yer alan bitki çayları ve çikolataların satışı birçok yerde sürüyor. Prof. Dr. Bingür Sönmez, "Ritim bozukluğu nedeniyle ani ölümlere neden olabilirler" dedi. İstanbul polisi de bu tür ürünlere yönelik operasyonlarını sürdürüyor.
22.10.2019 Sağlık
Raflarda 5 liraya satılıyor! Büyük tehlike
Raflarda 5 liraya satılıyor! Büyük tehlike Tarım Bakanlığı'nın ‘hileli ürünler’ listesinde bulunan ve ölümcül olabilecek “sildenafil” maddesi ihtiva eden cinsel gücü artırıcı macun ve haplar özellikle tekel bayilerinin ön raflarını dolduruyor. Tekel bayileri de eczacı gibi ürünler hakkında önerilerde bulunuyor.
21.10.2019 Gündem
Okul çağındaki çocuklar hakkında önemli uyarı!
Okul çağındaki çocuklar hakkında önemli uyarı! Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Öğretim Üyesi Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Doç.Dr. Necati Balamtekin, "Büyüme çağındaki çocuklarda özellikle kemik kalsiyum ihtiyacının yeterince karşılanması ve ileri yaşlarda oluşabilecek kemik hastalıklarının önüne geçilebilmesi bakımından, okul çağı çocuklarında düzenli günlük süt tüketimi çok önemlidir." dedi.
27.09.2019 Sağlık
Reçetesiz ilaçta ‘ani kalp durması’ riski!
Reçetesiz ilaçta ‘ani kalp durması’ riski! Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bingür Sönmez Türkiye'de yılda 70 bin kişinin ani kalp durması nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Reçetesiz alınan zayıflama ilaçları ve sporcuların kullandıkları takviyeler konusunda uyarıda bulunan Sönmez, “Bu ürünler çarpıntı ve ritim bozukluğu yaparak ani kalp durmasına neden olur” dedi.
23.09.2019 Sağlık
Çocuklarda şeker hastalığı 40 yılda hızla arttı
Çocuklarda şeker hastalığı 40 yılda hızla arttı Hareketsiz yaşam ve kötü beslenmenin neden olduğu tip 2 diyabet, 10 yaşından itibaren görülmeye başladı. 40 yıl önce çocuklarda böyle bir hastalığın var olmadığını belirten Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Doç. Dr. Teoman Akçay, “Yüksek kalorili gıdaların tüketimi ve bununla orantılı olarak enerjinin yakılamaması nedeniyle tip 2 diyabette anormal bir artış görmeye başladık” dedi.
20.09.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Enerji İçecekleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki enerji içecekleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.