Diyabet riskini azaltmanın 9 etkili yolu
Diyabet riskini azaltmanın 9 etkili yolu Sinsice ilerliyor, belirtileri günlük işleri engellemediğinden önemsenmiyor. Üstelik bir buçuk yılı aşkın süredir devam eden Covid-19 pandemisi sürecinde gerek düzenli yapılması gereken kontrollerin hastaneye gitme endişesi nedeniyle aksatılması, gerekse pandemide artan hareketsizlik ve sağlıksız beslenme tehlikeyi daha da artırıyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Bilge Ceydilek diyabet riskini azaltmanın 9 etkili yolunu anlattı.
25.08.2021 Sağlık
Tiroid nodüllerine ameliyatsız çözüm!
Tiroid nodüllerine ameliyatsız çözüm! Tiroid nodülleri, başta kadınlar olmak üzere toplumun yüzde 40’ının muzdarip olduğu bir sağlık sorunu. Çoğunlukla iyi huylu olsalar da kansere dönüşme riski bulunan bu nodüllerin geç kalınmadan tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Arif Ender Yılmaz, “Tiroid nodülleri ve guatr tedavisi ameliyatsız bir yöntem olan mikrodalga ablasyonla mümkün” dedi.
22.08.2021 Sağlık
Diyabet hastaları oruç tutabilir mi? Uzmanı tek tek açıkladı!
Diyabet hastaları oruç tutabilir mi? Uzmanı tek tek açıkladı! Ramazan ayına sayılı günler kala dini vecibeleri yerine getirmek isteyen kronik hastalar uzmanların görüşlerini yakından takip ediyor. Özelllikle diyabetli kişilerin oruç tutması ve bu konudaki sakıncalar en çok sorulan sorulardan biri olarak öne çıkıyor. Uzmanlar diyabet tipine göre oruç tutmanın mümkün olabileceğini belirtirken riskli diyabet hastaları ile ilgili de uyarılarda bulunuyor. Peki, Şeker hastası oruç tutabilir mi? Diyabet hastalarının ramazan ayında oruç tutmalarında sakınca var mı? Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yusuf Aydın, diyabet hastalarının oruç tutmaları ile ilgili genel prensipleri anlattı.
11.04.2021 Ramazan