Diyabet riskini azaltmanın 9 etkili yolu
Diyabet riskini azaltmanın 9 etkili yolu Sinsice ilerliyor, belirtileri günlük işleri engellemediğinden önemsenmiyor. Üstelik bir buçuk yılı aşkın süredir devam eden Covid-19 pandemisi sürecinde gerek düzenli yapılması gereken kontrollerin hastaneye gitme endişesi nedeniyle aksatılması, gerekse pandemide artan hareketsizlik ve sağlıksız beslenme tehlikeyi daha da artırıyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Bilge Ceydilek diyabet riskini azaltmanın 9 etkili yolunu anlattı.
25.08.2021 Sağlık
Karaciğer yağlanması kalp krizi tetikçisi
Karaciğer yağlanması kalp krizi tetikçisi Her üç kişiden birinde görülen karaciğer yağlanmasının sadece karaciğerle ilgili sorunlara zemin hazırlamakla kalmadığını başta kalp ve damar olmak üzere pek çok ölümcül hastalıklara yol açtığına vurgu yapan Prof. Dr. Onur Yaprak, Karaciğer yağlanması olanlarda obeziteden bağımsız olarak diyabet gelişme riski 3 - 4 kat daha yüksektir. Buna aşırı kilo da eklenirse tip 2 diyabet gelişme riski 6 kat artar dedi.
10.03.2020 Sağlık
Yüksek ısıda pişirilen ette diyabet riski!
Yüksek ısıda pişirilen ette diyabet riski! Etin yüksek ısıda uzun süreli pişirilmesi sağlık açısından zararlı. Yapılan bir araştırma, yüksek ısıda uzun süreli kavurma veya alevli ateşte ya da mangalda uzun süreli pişirmenin tip 2 şeker hastalığı riskini artırdığını ortaya koydu.
28.08.2017 Sağlık
Düzenli alkol kullanımı diyabet riskini azaltıyor
Düzenli alkol kullanımı diyabet riskini azaltıyor Danimarka'da yapılan bir araştırma haftada 3-4 kere düzenli alkol kullanan insanlarda hiç alkol tüketmeyenlere göre yüzde 30 oranında daha az diyabete rastlandığı sonucuna ulaştı.
28.07.2017 Sağlık