Dünyanın en kalabalık ülkeleri belli oldu! Türkiye Almanya'yı geçti Yunanistan ve İsveç'i 8'e katladı...
Dünyanın en kalabalık ülkeleri belli oldu! Türkiye Almanya'yı geçti Yunanistan ve İsveç'i 8'e katladı... Dünyanın en kalabalık ülkeleri açıklandı. Dünya üzerinde yaşayan insan sayısı anlamına gelen dünya nüfusu her geçen gün artış gösteriyor. Bu artışlar yıldan yıla ölüm, doğum ve göçlere göre farklılık gösterebiliyor. Dünya üzerinde bu artış bazı ülkelerde daha fazla artış gösteriyor.
24.06.2022 Dünya
Dünyanın en büyük şehirleri belli oldu! Listeye Türkiye'den o şehir girdi...
Dünyanın en büyük şehirleri belli oldu! Listeye Türkiye'den o şehir girdi... Dünyanın en büyük şehirleri açıklandı. Dünya nüfusundaki artış çoğunlukla büyük şehirlerde gerçekleşmektedir. Bu şehirler metropolitan olarak adlandırılıyorlar. Bir şehrin metropolitan sayılabilmesi için, şehrin ekonomik ve sosyolojik durumu ve şehrin refah seviyesi gibi birçok faktör var.
1.06.2022 Dünya
İşte Türkiye'nin en büyük şehri! Ülkemizde herkes kendi memleketinde yaşasaydı en büyük iller hangileri olurdu?
İşte Türkiye'nin en büyük şehri! Ülkemizde herkes kendi memleketinde yaşasaydı en büyük iller hangileri olurdu? İstanbul, Ankara ve İzmir, sırasıyla Türkiye'de nüfus itibarıyla en büyük iller. Türkiye, 84 milyonluk bir nüfusa sahip. Bu nüfus 81 il ve 922 ilçeye dağılmış durumda. Türkiye'de memlekete göre bir nüfus haritası çıkarıldığında durum bambaşka oluyor. Peki TÜİK'in çıkardığı rapora göre Türkiye'de aslen en çok nereli var? En büyük il neresi... Çok şaşıracaksınız.
2.02.2022 Yaşam