Emekli Prim

Emekli Prim

Son dakika emekli prim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emekli prim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emekli prim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emekli Prim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emekli prim gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.131 emekli prim haberi bulunmuştur. Tüm emekli prim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yüzde 40 engelli emeklilik şartları nelerdir? 2024 engelli emekli prim gün sayısı kaç olmalı? Hangi hastalıklardan engelli emekli olunur?
Yüzde 40 engelli emeklilik şartları nelerdir? 2024 engelli emekli prim gün sayısı kaç olmalı? Hangi hastalıklardan engelli emekli olunur? Engelli emeklilik şartları ilgili kimselerin araştırdığı konuların başında geliyor. 2024 yılı ile birlikte şartlarda, ödemelerde bir değişiklik olup olmadığı merak ediliyor. Buna göre engelli emeklilikte 3 farklı kademe bulunuyor. %80 ve üzeri raporu olanlar, %60 ve %79 arasında engel oranı olanlar ve yüzde 40-59 arasında engelli olanlar bu haktan yararlanabiliyor. Bilindiği gibi engelli bireylerde emeklilik için yaş şartı bulunmuyor. Peki yüzde 40 engelli emeklilik şartları nelerdir? 2024 engelli emekli maaşı ne kadar? İşte engelli emeklilik şartları...
18.01.2024 Ekonomi
Emeklilik imkanı doğuyor! Milyonlar bekliyordu
Emeklilik imkanı doğuyor! Milyonlar bekliyordu Emeklilik fırsatı geliyor. Milyonlarca kişi yararlanacak. Ekonomide yeni torba kanun teklifi bu hafta Meclis’e sunulacak. Yasa teklifi 80 maddeden oluşacak. İşte teklifin detayları...
24.11.2023 Çalışma Hayatı
Türkiye’den emekli olan vatandaşlar Avrupa’da da çalışabilecek
Türkiye’den emekli olan vatandaşlar Avrupa’da da çalışabilecek Türkiye’den emekli olan gurbetçi vatandaşların Avrupa’da çalışabilmesinin önü açılıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Ümit Özoğlu, “Avrupa’da yaşayan vatandaşların Türkiye’den emekli olup Avrupa’da da çalışabilmelerinin önü açılıyor” dedi.
25.04.2023 Emekli
Almanya'da doğalgaz sıkıntısına 'Türkiye' önerisi! Emeklilere 500 Euro prim desteği vererek...
Almanya'da doğalgaz sıkıntısına 'Türkiye' önerisi! Emeklilere 500 Euro prim desteği vererek... 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Almanya’nın kış aylarında doğalgazda sıkıntı yaşayacağı tahmin ediliyor. Bu sıkıntının aşılması için bir öneride bulunan Almanya Seyahat Acenteleri Birliği (VUSR) Başkanı Marija Linnhoff, Alman emeklilerin kış aylarında Türkiye’de tatil yaparak, doğalgaz tüketiminin düşmesinde faydası olabileceğini söyledi. Türkiye’deki turizmciler de kış aylarında gelecek turistlerin turizme büyük faydası olacağına dikkat çekti.
10.05.2022 Ekonomi
Emeklilik açıklaması! En düşük 1.601 TL ödeniyor, 4/1-a ve 4/1-c kapsamındakiler için...
Emeklilik açıklaması! En düşük 1.601 TL ödeniyor, 4/1-a ve 4/1-c kapsamındakiler için... Emeklilik ve sigorta açıklaması! Çalışan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Aylık 1.626 TL prim ödemek yeterli... Sayıları 2 milyon 695 bin olan ücretsiz aile işçileri ile ilgili açıklama geldi. Ücretsiz aile işçisi durumundaki eşler ve çocuklar sigortalı sayılmıyor. Ancak çocukların sigortalı olmasının önünde bir engel bulunmuyor. Sosyal güvenlik primleri asgari ücret üzerinden hesaplanarak yatırılabilir. Günlük 54 TL, aylık 1.626 TL prim ödeyerek sigorta yaptırılabilir. İşte çalışmayanların ise isteğe bağlı sigorta ile aylık en düşük 1.601 TL ödeyerek emekliliği mümkün. Ancak burada 4/1-a ve 4/1-c statüsündeki prim günü farkı öne çıkıyor. İsteğe bağlı sigorta 4/1-c kapsamında olmasına karşın, 4/1-a statüsünde emeklilik daha kolay. Detaylarıyla açıklandı, işte ücretsiz aile işçilerinin sosyal güvenlik hakları...
15.04.2022 Çalışma Hayatı
Emeklilikte 3600 ve 8 Eylül 1999 detayı! SGK'ya başvurup paranızı alabilirsiniz, tazminat hakkı...
Emeklilikte 3600 ve 8 Eylül 1999 detayı! SGK'ya başvurup paranızı alabilirsiniz, tazminat hakkı... Emeklilik ile ilgili kritik detaylar! Kısmı emeklilik ve kıdem tazminatı yolu açılıyor. 10 yıl primin tamamlanmasının ardından bazı şartların da karşılanması gerekiyor. Emeklilik ve tazminat hakkı için önemli tarihler bulunuyor. 3600 gün çalışmanızın olması tazminat ve emeklilik hakkı sağlıyor. Normalde 5 bin ve üzerinde prim ödenmesi gerekirken 10 yıl yani 3600 gün de emekli olunması için yeterli oluyor. Öte yandan 8 Eylül 1999 tarihi de önemli. Bu tarihten önce sigortalı olarak çalışmaya başladıysanız son işyerinde 1 yılı doldurduktan sonra kendi isteğinizle ayrılsanız da tazminat hakkınız bulunuyor. SGK'dan yazı alıp iş yerine müracaat etmek yeterli oluyor.
Emeklilik, 3600 ek gösterge ve borçlanma ile ilgili son dakika açıklaması! 2000 yılı sınır...
Emeklilik, 3600 ek gösterge ve borçlanma ile ilgili son dakika açıklaması! 2000 yılı sınır... Emeklilik ile ilgili flaş gelişme! Emeklilik borçlanması ve 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamalar peş peşe geldi. Emeklilikte esnafın haksızlığa uğramaması için Bağ-Kur’da geriye dönük borçlanma talep edildiğini vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “SSK’lılar 7 bin 200 prim gününü doldurup emekli olabiliyorken, esnafımızın 9 bin günü doldurması gerekiyor. Gecesi, gündüzü, tatili, bayramı, özel günü ya da hafta sonu izni olmayan esnafımızın SSK emekli prim günü ile arasında neredeyse 5 yıl var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 3600 ek gösterge ile kamudaki düzenlemeler için çalışmaları gündeme tekrar almış ve bu konuda çalışma yaparken, esnafımızın da sosyal güvenlik konusunda yaşadığı sıkıntılar unutulmamalı” açıklamasında bulundu.
26.02.2022 Emekli
Emeklilik için yaş sınırı beklemiyorlar! Detayları tek tek anlattı: 4320 prim ve 16 yılda...
Emeklilik için yaş sınırı beklemiyorlar! Detayları tek tek anlattı: 4320 prim ve 16 yılda... Emeklilik için yaş sınırı beklemiyorlar. Detayları tek tek anlattı. Prim gün sayısı belli oldu. 4 bin 320 gün primle 16 yılda emekli olabiliyorlar. Engelliler kaç yılda emekli oluyor? Engellilik durumuna göre nasıl değişiklik gösteriyor? Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz anlattı...
6.02.2022 Ekonomi
Emeklilikle ilgili flaş gelişme! Ödemeler değişti, SGK-SSK ve Bağkur'lu hepsini kapsıyor, 400 lira ve...
Emeklilikle ilgili flaş gelişme! Ödemeler değişti, SGK-SSK ve Bağkur'lu hepsini kapsıyor, 400 lira ve... Emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması. SGK-SSK ve Bağkur'lu milyonları kapsıyor. Rakam belli oldu. Ödeme ve ücretler değişti. Çalışanların sağlık hizmetinden yararlanması, emeklilik hakkı kazanması için devlete ödenen sigorta primi büyük önem taşıyor. Aylık ödenen Sosyal Güvenlik Kurumu prim tutarı çalışanın aldığı brüt maaş üzerinden hesaplanarak belirleniyor. Yıllarca yatırılan bu primlerle sağlık harcamalarının bir kısmı, engelli veya malul olma durumunda bağlanacak maaş, rapor dönemlerinde alınan iş göremezlik ödeneği, işsizlik maaşı karşılanıyor. Prim günü ve yaş dolduğunda alınacak emekli aylığının karşılığı olarak bu primler kesilmiyor. Öte yandan İsteğe bağlı sigorta primi bu yıl için en düşük 1601 lira oldu. Kendi adına ve hesabına tarımsal faaliyette bulunanlar ile esnaf muaflığından yararlanan kadınların ödeyeceği isteğe bağlı sigorta primi de aylık 1547 lira olarak uygulanacak. Doğum, askerlik borçlanması için günlük en düşük prim 53 lira, en yüksek prim 400 lira yatırılacak. Kısmi süreli çalışanlar bu yıl günlük 33.36 lira prim ödeyerek eksik günlerini 30 güne tamamlayabilir. Ev hizmetlerinde ayda 10 gün işçi çalıştıranlar bu yıl en az 625.50 lira 30 gün işçi çalıştıranlar da 1876 lira sigorta primi ödeyecek.
13.01.2022 Emekli
Emekli maaşları eksik yatırılacak, emeklilik gecikecek! Yüz binlerce kişi...
Emekli maaşları eksik yatırılacak, emeklilik gecikecek! Yüz binlerce kişi... Emeklilik hayali kuran yüz binlerce kişi için kötü haber. Emekli aylıkları eksik tutar üzerinden yatırılacak, emeklilik tarihleri gecikecek. Kısa çalışma ya da ücretsiz izinde olan çalışanların pandemi döneminde sosyal güvenlik primleri yatırılmadı. Sadece genel sağlık sigortası (GSS) primi yatırıldı. Yaş doldurulsa bile primleri 1 gün bile eksik olan kişiler emekli olamayacak ya da emeklilik tarihleri gecikecek. Emeklilik yaşı her iki yılda 1 yıl uzayacak. Pandemi nedeniyle çalışamayan işçiler için mağduriyet ancak borçlanma hakkı ile giderilebilecek.
17.09.2021 Çalışma Hayatı
Emeklilik imkanı! Bin 880 TL aylık...
Emeklilik imkanı! Bin 880 TL aylık... Emeklilik ile ilgili önemli detay. Birçok çalışan ne zaman emekli olacağını merak ediyor. Bazı durumlarda emeklilik günü öne çekilebiliyor. Normalden az prim ile emekli olma imkanı doğuyor. 3600 prim gün sayısı ile emekli olmakta bunlardan biri. Bu imkandan milyonlarca kişi yararlanıyor. Peki, Kimler 3600 günle emekli olabilir? 3600 günden emeklilik şartları ne? 2021 yılı 3600 emekli maaşı ne kadar oldu? İşte 3600 günle emekli olma şartları ve 2021 yılı 3600 emekli maaşı detayları...
24.03.2021 Emekli
Emeklilere güzel haber! Flaş SGK'ya prim borcu kararı...
Emeklilere güzel haber! Flaş SGK'ya prim borcu kararı... Milyonlarca emekli için emsal olacak karar. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), emekliye 15 yıl öncesinden prim borcu çıkaran Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) haksız buldu.
26.12.2020 Emekli
O paralar iade ediliyor! SGK harekete geçti ve...
O paralar iade ediliyor! SGK harekete geçti ve... Milyonlarca kişiyi ilgilendiren fırsat. Ödemiş olduğunuz paranızı geri alabilirsiniz. SGK toplu ödeme yapıyor. Çoğu kişi bu haktan haberdar değil. Emeklilik hayalleri kuran vatandaşların emekliliğe hak kazanabilmesi için bazı şartları tamamlamış olması gerekiyor. Bunlardan biri de prim ödemesi. Yaş dolmasına rağmen prim gününü tamamlama ihtimali olmayan sigortalılar SGK'dan ödedikleri ücreti toplu olarak geri alabiliyor. Yani çalışma ve borçlanma imkanı olmayan kişilerin ödedikleri paralar boşa gitmiyor. Memurlarda ise kesenek iadesi şeklinde ödeme yapılıyor.
7.12.2020 Ekonomi
Emeklilik için kötü haber! Gecikme riski var
Emeklilik için kötü haber! Gecikme riski var Emeklilik hayali kuran milyonları ilgilendiriyor. Çalışma hayatına başlayan herkes emekli olacağı günü bekliyor. Emeklilik bekleyenlere kötü haber geldi. Emeklilik tarihi yakın olup, primleri eksik olanların emekliliklerinin gecikmesi riski bulunuyor. Mevcut kanuna göre kısa çalışmada geçen süreler için borçlanma yapılamıyor. Bu da emeklilik için risk oluşturuyor. Çalışanların bu konudaki beklentisinin karşılanabilmesi için yasa değişikliği gerekiyor.
26.09.2020 Emekli
Emekli olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor! Belli oldu 941 lira...
Emekli olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor! Belli oldu 941 lira... Emeklilik bekleyen milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Ve belli oldu. SGK'ya başvurmak yeterli oluyor. Çalışmadan emeklilik için ayda 941,76 ile 7 bin 062 lira arasında isteğe bağlı sigorta pirimi ödemek gerekiyor. Bu rakamlar her yıl değişiyor. Peki kimler isteğe bağlı sigorta yaptırabilir? İsteğe beğlı sigortalılar kaç yılda emekli olur?
9.06.2020 Emekli
Milyonlarca çalışan merak ediyor! Emeklilik hakkında her şey...
Milyonlarca çalışan merak ediyor! Emeklilik hakkında her şey... Bütün çalışanlar ne zaman emekli olacağını merak ediyor. İşe giriş tarih, prim ödemeleri ve yaşa göre değişen emeklik ile ilgili tüm detaylar haberimizde...
6.10.2019 Emekli
Ev hanımları nasıl emekli olur?
Ev hanımları nasıl emekli olur? Ev hanımları çalışmadıkları için bir sigortalılık statüsünde yer almıyor. Çalışmadıkları için emeklilik primi de ödenmeyen ev hanımlarının emeklilik hayalleri suya düşüyor. Peki ev hanımları nasıl emekli olur? Ev hanımları emeklilik başvurusu yapabilir mi? Ev hanımları emekli olabilir mi? Tüm detaylar haberimizde.
Prim iadesini 58 yaşınız dolmadan geri alamazsınız
Prim iadesini 58 yaşınız dolmadan geri alamazsınız Birçok çalışan ne zaman emekli olacağını merak ediyor. Özellikle askerlik borçlanması yaparak emeklilik tarihini öne çekmek isteyen 4500 gün primle kıdem tazminatı alıp alamayacaklarını öğrenmek istiyor. İşte merak edilen tüm detaylar...
19.09.2019 Emekli
Az primle emeklilik
Az primle emeklilik Emeklilik hayali kuran ancak primi az olanlar kaygılanmasın, emeklilik imkanları bulunuyor
2.08.2019 Ekonomi
Emeklilik için yatırılan primler geri alınabilir mi?
Emeklilik için yatırılan primler geri alınabilir mi? Emekli olmak için prim ödeyenler, emeklilik haklarından vazgeçerek ödedikleri bu primleri geri alabilirler mi? İşte merak edilen o sorunun cevabı!
29.04.2019 Emekli
Eksik prim günü olanlar da emekli olabilecek
Eksik prim günü olanlar da emekli olabilecek Binlerce kişi emeklilik için gerekli prim gününü doldurmadığı için emekli olamıyor. Bu durumda askerlik borçlanması ve doğum borçlanması ilk akla gelenler oluyor. Fakat bunun yanı sıra tutukluluk ve gözaltında geçen süreler de borçlanılabiliyor. Ayrıca ekonomik kriz dönemlerinde ücretsiz izinli olanlar her yıl için 3 aya kadar borçlanma yapabiliyor.
13.03.2019 Ekonomi
Emekli olmak için primi yetmeyene güzel haber! O paralar iade ediliyor
Emekli olmak için primi yetmeyene güzel haber! O paralar iade ediliyor Emeklilik için yaşı doldurmasına rağmen primlerini tamamlayamayan ve tamamlama ihtimali bulunmayan sigortalılar, ödedikleri parayı SGK’dan toplu olarak geri alabiliyorlar.
4.03.2019 Ekonomi
Emekliye 2 bin TL
Emekliye 2 bin TL Emekliler yeni yılda da 2 bayram ikramiyesi alacak. Takvim de belli. Biner liralık ödemeler Mayıs sonu ve Ağustos başında yapılacak. Yeni emekli olanlar da ikramiyeden yararlanacak.
25.12.2018 Ekonomi
Dikkat! Bunu yapan herkes 360 lira fazla maaş alacak
Dikkat! Bunu yapan herkes 360 lira fazla maaş alacak Emeklilik için gerekli prim ve yaş şartını yerine getirenler bu habere dikkat. Emeklilik başvurusunu Ocak 2019'dan itibaren yapanlara 90 ile 360 lira arasında fazla maaş bağlanıyor.
30.10.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Emekli Prim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emekli prim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.