Emekli Haberi

Emekli Haberi

Son dakika emekli haberi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emekli haberi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emekli haberi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emekli Haberi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emekli haberi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.033 emekli haberi haberi bulunmuştur. Tüm emekli haberi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Memur ve emekli maaşlarına zam! Ve belli oldu, ne kadar artış olacak?
Memur ve emekli maaşlarına zam! Ve belli oldu, ne kadar artış olacak? Memur ve emekli maaşlarına zam... Memur ve memur emeklisi açıklanacak olan Aralık ayı enflasyonu ile birlikte ne kadar zam alacağını hesaplayabilecek. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son verisine göre; enflasyon temmuzda yüzde 1.80, ağustosta yüzde 1.12, eylülde yüzde 1.25, ekimde yüzde 2.39, kasımda ise yüzde 3.51 olmuştu. Bir başka ifadeyle ikinci 6 aylık dönemin 5 ayında kümülatif yüzde 10.46’lık enflasyon rakamına ulaşıldı. Geriye sadece aralık kaldı. Merkez Bankası beklenti anketine göre aralık için uzmanların enflasyon öngörüsü yüzde 3.37 seviyesinde. Buna paralel veya daha fazla bir artışla SSK ve Bağkur emeklilerinin ocak zammı yüzde 15-16’ya dayanacak. Yüzde 3.5’lik aralık enflasyonuyla son 6 aylık enflasyon yüzde 14.33 olacak. Eğer aylık enflasyon yüzde 4.1 olursa zam yüzde 15’e, aylık enflasyon yüzde 5 olursa zam oranı yüzde 16’ya ulaşacak. Enflasyonun beklentileri aşması zam oranını daha yukarı çekecek. Enflasyonun aralıkta kabaca yüzde 3-5 arasında gelmesi durumunda SSK ve Bağkur emeklilerinin son 1 yılda alacağı zam toplamı yüzde 24-26 arasında olacak. Yıllık belirlenen asgari ücret zammı yüzde 50.5 olunca emekliye de bu seviyelere yakın artış gündeme geldi. İşte haberin detayları...
2.01.2022 Memur
Emekli maaşları ve ikramiyeleriyle ilgili son dakika gelişmesi! Tarih belli oldu, geliyor...
Emekli maaşları ve ikramiyeleriyle ilgili son dakika gelişmesi! Tarih belli oldu, geliyor... Emekli maaşları ve ikramiyeleriyle ilgili son dakika gelişmesi. Detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı. 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanacağının altını çizen Erdoğan, 'Emeklilerimizin haklarında iyileştirmeler sağlanacak' dedi.
30.11.2021 Emekli
Emeklilik fırsatı! Flaş detay, o şart aranmıyor
Emeklilik fırsatı! Flaş detay, o şart aranmıyor Çalışma hayatına başlayanlar ne zaman emekli olacaklarını merak ediyor. Bir süre çalıştıktan sonra pek çok kişi erken emekli olmanın yollarını araştırmaya başlıyor. Bazı durumlarda erken emekli olmak mümkün. Yaş şartına bakılmaksızın erken emeklilik hakkı engelli vatandaşlara tanınıyor. Doğuştan engelli olup SSK’lı, Bağkur’lu ya da memur olarak çalışmaya başlayan veya işe girdikten sonra engellilik durumu oluşan, her engelli bu hakka sahip. Buna da ‘malulen emeklilik’ deniyor. Engelliler, belirli koşulları yerine getirmeleri halinde yaşa bakılmaksızın erken emekli olabiliyorlar. Engellilerin emeklilik koşulları, hangi statüde çalıştıklarına ve ilk defa çalışmaya başladıkları tarihe göre değişiyor. İşte detaylar...
13.07.2021 Emekli
Emeklilikle ilgili flaş detay! 3600 gün ile...
Emeklilikle ilgili flaş detay! 3600 gün ile... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Emeklilik bekleyenler nasıl daha erken emekli olabileceklerini araştırıyor. Birçok kişi ise ne zaman emekli olacağını net olarak hesaplayamıyor. Emeklilik hesabında yaş ve işe başlama tarihi iki önemli kriter olarak karşımıza çıkıyor. 3600 prim ile emekli olmak ise mümkün. Kimler 3600 gün ile emekli olabilir? Bu şekilde emekli olanların maaşları düşük mü ödeniyor? İşte merak edilen tüm detaylar...
11.03.2021 Emekli
Borcu olan yüz binleri kapsıyor! Hafta sonu açık olacak
Borcu olan yüz binleri kapsıyor! Hafta sonu açık olacak Trafik cezası, vergi borcu, KYK borcu, olan vatandaşlar için güzel haber geldi. Borcu olan vatandaşların yapılandırmadan azami ölçüde yararlanılabilmesi için ödemelerin 1 Mart gün sonuna kadar vergi dairelerine, yetkili bankalara (vezne, internet bankacılığı, mobil uygulama, banka kartı ile kredi kartı) ve PTT’ye yapılması gerekiyor. Bu amaçla bu hafta sonu vergi daireleri açık olacak. Ödeme yapacaklar, kısıtlamaya rağmen belgelerini ibraz ederek dışarı çıkabilecek.
27.02.2021 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Son tarihi 1 Mart...
Borçlar siliniyor! Son tarihi 1 Mart... Vergi borçları, trafik cezaları, kamuya olan borçlar siliniyor. Yüz binlerce vatandaş borçlarını yapılandırarak büyük avantaj sağladı. Fakat yapılandırılan borçların son taksit süresi 1 Mart'ta doluyor. Vatandaşların 1 Mart'a kadar borçlarının ilk taksitini ödemesi gerekiyor.
26.02.2021 Gündem
Borcu olan herkesi kapsıyor! Son gün 1 Mart
Borcu olan herkesi kapsıyor! Son gün 1 Mart Borcu olan herkesi kapsıyor! Uyarı geldi. Son gün 1 Mart. Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların, uygulamadan yararlanabilmesi için ilk taksit tutarlarını 1 Mart'a kadar ödemesi gerekiyor.
23.02.2021 Ekonomi
Erken emeklilik fırsatı! SGK’lı, Bağ-Kur’lu, memur...
Erken emeklilik fırsatı! SGK’lı, Bağ-Kur’lu, memur... Yüz binlerce kişi için güzel haber. 6 yıl erken emekli olma imkanı sunuluyor. SGK’lı, Bağ-Kur’lu, memur fark etmiyor. Hepsi yararlanabiliyor. Erken emeklilik fırsatından yararlanmak için başvuru yapılması gerekiyor. Çalışmaya başlayan birçok kişi belirli bir süre çalıştıktan sonra ne zaman emekli olacağını merak ediyor. Erken yaşta emekli olmak isteyenler için ise bazı imkanlar bulunuyor. 6 yıla kadar erken emekli olunabiliyor. Bu haktan yararlanabilmek için ise 3 kriterin sağlanmış olması gerekiyor. İş hayatında kadınların daha fazla yer almasını sağlamak için bazı kolaylıklar sağlanıyor. Özellikle anne olan kadınlar için sunulan en önemli fırsatlardan biri erken emeklilik imkanı. Bu haktan evlat edinen kadınlar da yararlanabiliyor. Kadınlara 6 yıl erken emekli olma fırsatı tanınıyor.
21.02.2021 Ekonomi
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Resmen değişti, yüzde 90'ı silinecek...
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Resmen değişti, yüzde 90'ı silinecek... Milyonların beklediği haber geldi. Ve değişti. Resmi Gazete'de yayımlandı. SGK prim borcu, köprü ve trafik cezaları, vergi cezaları yeniden yapılandırılacak. Borçlar 18 taksitle ödenebilecek. Vergi yapılandırması, gelir, kurumlar, katma değer, özel tüketim, motorlu taşıtlar, gümrük vergileri, emlak, çevre temizlik vergileriyle ceza ve gecikme faizlerini de kapsayacak. Başvurular yıl sonuna kadar yapılacak.
17.11.2020 Ekonomi
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor... Kabul edildi! SGK, GSS, KYK ve...
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor... Kabul edildi! SGK, GSS, KYK ve... Milyonlar merakla bekliyordu. Borcu olan, yapılandırma bekleyen herkesi çok yakından ilgilendiriyor. SGK, SSK, Bağkur tüm çalışanları sevindiren haber. Meclis'te kabul edildi. İstihdam teşvikini de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin ilk 10 maddesi kabul edildi. Şimdi özellikle borcu olanlar yapılandırmanın hangi borçları kapsadığını merak ediyor.
11.11.2020 Ekonomi
Borcu olanlara müjde! SGK, vergi, prim, KYK... Hepsini kapsıyor
Borcu olanlara müjde! SGK, vergi, prim, KYK... Hepsini kapsıyor Milyonlar merakla bekliyordu. Borcu olan, yapılandırma bekleyen herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Özellikle emeklilik hayali kuran vatandaşlar için de geçerli. SGK, SSK, Bağkur Tüm çalışanları sevindiren haber. Yapılandırma, dondurma, ihya kolaylığı getirildi. KYK borcu bulunan gençler, 'KYK borçları yapılandırılacak mı' diye merak ediyordu. Bir güzel haber de onlar için geldi. Borç yapılandırması ile ilgili düzenleme Meclis’te görüşülüyor. Tasarıda Bağ-Kur sigortalıları için borçlarını ödeyerek emeklilik imkanına kavuşma hakkı da bulunuyor. Borçları olanların borçları nasıl yapılandırılacak? Emeklilik şartları nasıl olacak? Tüm detaylar haberimizde...
30.10.2020 Ekonomi
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren haber! 405 lira ek gelir...
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren haber! 405 lira ek gelir... Emeklilerin gözü kulağı temmuz zammında. Enflasyona göre belirlenecek zam oranın 4.5 civarında olması bekleniyor. Corona virüs salgını sürecinde zor günler geçiren emeklilerin talebi ise aile yardımının emeklilik sürecinde de devam etmesi. Talepler hayata geçerse, emekliler de eş-çocuk yardımı alacak. 2 çocuğu olan, 405 liralık bir ek gelire sahip olacak.
12.06.2020 Emekli
Emekli sandığı, SGK, Bağkur... Tüm emeklileri ilgilendiriyor! En az 2 bin 208 TL
Emekli sandığı, SGK, Bağkur... Tüm emeklileri ilgilendiriyor! En az 2 bin 208 TL Tüm emekliler temmuzda yapılacak zammı bekliyor. Enflasyon oranına göre belirlenecek zamla birlikte SSK emeklilerinin en düşük emekli maaşı 2 bin 208 lira olurken, esnafta en düşük emekli maaşı bin 865 liraya çıkacak.
7.06.2020 Emekli
Emekliye müjde! 3 bin 376 lira avans...
Emekliye müjde! 3 bin 376 lira avans... Emeklilik başvurusu yapanlara sağlanan avans imkanının mevcut emeklilere de sağlanması gündemde. Onay çıkarsa, emekliler 3 maaş tutarında avans çekebilecekler. Böylece en az avans 3 bin 376 lira olacak.
22.02.2019 Emekli
Emekliye 637 TL zam
Emekliye 637 TL zam Temmuz'da maaşları artan emeklilere müjde. Emeklilere yeni zam hazırlığı sürüyor. 1.5 milyon memuru ve emekliyi ilgilendiren ek gösterge artışıyla maaşlar ve ikramiyeler ne kadar olacak? İşte detaylar...
26.12.2018 Ekonomi
Emekliye 541 TL
Emekliye 541 TL Temmuz'da maaşları artan emeklilere müjde. Ocak'ta maaşlarla birlikte ek ödemeler de artacak. 5 aylık enflasyona göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 10.64 çıkacak.
17.12.2018 Ekonomi
SSK emeklisine en az 182 TL zam
SSK emeklisine en az 182 TL zam Temmuz'da maaşları artan emeklilere müjde. 5 aylık enflasyona göre memur emeklisine yüzde 11.14, SSK ve Bağ-Kur'luya yüzde 10.64 zam oluştu.
14.12.2018 Ekonomi
Hükümetten 12 milyon emekliye ek güvence
Hükümetten 12 milyon emekliye ek güvence Hükümet, emeklilere ek imkânlar sunmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda bin lira altı emekli aylığı kalmayacak. İş kurana kredi desteği verilecek...
19.11.2018 Ekonomi
Maaşı bin liranın altında olan emeklilere seyyanen zam yapılacak
Maaşı bin liranın altında olan emeklilere seyyanen zam yapılacak 2019’da emekliye destek yağacak. Maaşı bin liranın altında olanlara, seyyanen zam yapılacak. Aylık bağlama oranlarındaki farklılık giderilecek. Yüzde 4 olarak ödenen ek ödeme ikiye katlanacak.
15.11.2018 Ekonomi
Müjde! Paralar 5 gün içinde yatacak
Müjde! Paralar 5 gün içinde yatacak Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan, emekli olacak BAĞ-KUR’lulara müjde geldi. BAĞ-KUR’luların, ilk aya ilişkin emekli aylıkları, 5 gün içinde hesaplarına yatırılacak.
13.11.2018 Ekonomi
Son dakika: Emekliye çifte zam müjdesi! Maaşlar ne kadar olacak?
Son dakika: Emekliye çifte zam müjdesi! Maaşlar ne kadar olacak? Emeklileri ilgilendiren son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Milyonlarca emeklinin gözü bugün açılacak olan Meclis'te olacak Öte yandan binlerce emekliye seyyanen zammı içerek düzenleme TBMM'ye gelecek. Peki emeklinin güncel maaşı ne kadar olacak? Detaylar haberimizde...
1.10.2018 Ekonomi
Son dakika! Emeklilik bekleyenlere müjde! O yasa geliyor...
Son dakika! Emeklilik bekleyenlere müjde! O yasa geliyor... Emekli olmayı bekleyen yüz binlerce kişiye son dakika müjdesi geldi. Gelen son habere göre beklenen yasa hazırlandı. Çıkacak olan yasaya göre emeklilikte çıraklık ve stajyerlik başlangıç tarihi dikkate alınacak. İşte tüm detaylar...
17.09.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Emekli Haberi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emekli haberi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.