TESK Genel Başkanı Palandöken: “Esnafa özel elektrik tarifesi olmalı”
TESK Genel Başkanı Palandöken: “Esnafa özel elektrik tarifesi olmalı” Elektrikte esnafa özel faturalandırma sistemi çıkarılmasını ve ‘esnaf tarifesi’ olmasını talep eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnafımızın kazancını büyük oranda düşüren elektrik faturalarında, esnaf ticarethane statüsünden özel statüye geçirilerek faturalarda indirim sağlanmalı. Çünkü kademeli tarifede esnafımızın faturası düşmek yerine her ay daha fazla arttı. Yaz mevsimiyle dolapların, klimaların daha fazla çalışacağı da göz önünde bulundurularak esnafımıza özel bir fiyatlandırma ile ‘esnaf tarifesi’ çıkarılmalı” dedi.
9.04.2022 Haber
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! EPDK resmen duyurdu, faturalara yeni düzenleme: Tarife ve yüzde 25...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! EPDK resmen duyurdu, faturalara yeni düzenleme: Tarife ve yüzde 25... Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Canlı yayında resmen açıkladı. Faturalara yeni düzenleme sinyalini verdi. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında elektrik faturaları ile ilgili yeni bir düzenleme olabileceğinin sinyalini verdi. İndirimli tarifenin 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıldığını anımsatan Kurtulmuş, "Belki tekrar olabilir. Ortalama bir evin 250 kilovat kullandığı tahmin ediliyor ayda. Bir taraftan zaruri olarak ortaya çıkan fiyatın, vatandaşın üzerine ne büyük bir baskı oluşturduğunu biliyoruz. Bir taraftan da bu baskının nasıl ortadan kaldırılacağıyla ilgili sürekli çalışmalar yapıyoruz." dedi. Öte yandan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, son günlerde kamuoyunda tartışma konusu olan elektrik dağıtım şirketlerinin kâr marjları ile ilgili açıklama yaptı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), belirlenen elektrik tarifelerinde, dağıtım şirketlerinin kazancı ve bu kazancın tüketicilerin elektrik faturasına etkisi üzerine yöneltilen iddialara ilişkin, "Tüketicilerimize elektriği dağıtım şirketleri değil, görevli tedarik şirketleri satar. Bu şirketlerin tarifeleri EPDK tarafından belirlenir. Bu tarifeler dışında şirketler kendi inisiyatifleri ile faturalarda oynama ya da zam yapamazlar" ifadelerine yer verdi. İşte son dakika haberin detayları...
13.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili flaş detay! Başvuran kademeli tarifeden çıkıyor, avantajlı fiyat...
Elektrik faturaları ile ilgili flaş detay! Başvuran kademeli tarifeden çıkıyor, avantajlı fiyat... Elektrik faturaları son günlerde vatandaşların en çok konuştuğu konular arasında yer alıyor. 1 Ocak itibarı ile başlayan kademeli dönem ile ilgili pek çok bilinmeyen bulunuyor. Kademeli tarifeye geçilmesindeki amaç tüketim miktarına göre fiyat belirlemekti. Bu da özellikle az tüketen abonelerin yeni zamlardan daha az etkilenmesini sağlayacak bir önlem olarak devreye alındı. Ancak kademeli elektrik tarifesi ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı. Otomatik olarak uygulanan tarifeden isteyen tüketiciler çıkabiliyor. Kademeli tarifeye dahil olmak istemeyenler, 3 ayrı saat dilimi üzerinden uygulanan çok zamanlı abone grubuna geçebiliyor. Bunun için elektronik sayaç gerekiyor. Eğer elektronik sayaç mevcutsa, elektrik temin edilen şirkete başvuruluyor. Kademeli elektrik tarifesinden çıkmayı düşünenlerin dikkat etmesi gereken nokta ise daha çok hangi saatler arasında elektriğin daha fazla kullanıldığı. Çoklu tarife, gündüz saatlerinde tek zamanlı tarifeye göre daha pahalı. Ancak özellikle 22.00’den sabaha kadarki harcamalarda önemli avantaj sağlıyor. Bu nedenle daha çok 22.00'den sonra elektrik tüketimi olan abonelerin çoklu tarifeye geçmesi karlı oluyor.
17.01.2022 Ekonomi
Elektrik tarifesiyle ilgili flaş açıklama! EPDK duyurdu
Elektrik tarifesiyle ilgili flaş açıklama! EPDK duyurdu EPDK, elektrikte son kaynak tedarik tarifesi tüketim miktarlarını belirledi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), elektrikte mesken, tarımsal sulama ve diğer tüketici gruplarına yönelik son kaynak tedarik tarifesi tüketim miktarları belirlendi.
23.10.2021 Ekonomi