Özgüvenli insanlar, duygu tasarrufu yapmıyor!
Özgüvenli insanlar, duygu tasarrufu yapmıyor! Bazı insanların özgüven eksikliği ya da geçmişte yaşadığı güven sarsıcı ilişkiler nedeniyle diğer insanlarla kurduğu ilişkilerde duygusunu paylaşmaktan çekindiğini belirten Uzmanlar, bu kişilerin ilişkilerde çekingen, tedirgin, şüpheci ya da ilişkiden zarar görme endişesi taşıdıklarını ifade ediyor. Uzmanlar, her ortamda birçok insan ile kısa sürede samimiyet kuran kişilerin genelde özgüvenli, kendisi ile barışık, duygularını rahatça ifade edebilen ve duygularından tasarruf etmeyen insanlar olduklarına dikkat çekiyor. Duygu tasarrufunda önemli olan onları bastırmak değil, yönetebilmektir diyen uzmanlar, sağlıklı ve uzun süreli bir ilişki için ise duygulara mantığın da eşlik etmesi gerektiğini vurguluyor.
30.11.2021 Sağlık
Öğrencilerin mutlu olduğu şehirler
Öğrencilerin mutlu olduğu şehirler Son yıllarda, tüm şehirler öğrencileri önemsemeye başladı. Ancak bazıları, gerçek anlamda öğrenci dostu. Öncelikle sosyal hayat, buralarda çok renkli. Öğrenciler, barınma, ulaşım konusunda sorun yaşamıyor. İçlerinde belediyeler tarafından çamaşır yıkama hizmeti verilen de var, esnaf tarafından burs sağlanan da. Tek hedefleri bulunuyor: Daha çok öğrenci gelsin ve gelen de mutlu bir eğitim hayatı yaşasın...
26.07.2019 Gündem
Ekran bağımlılığı, eğitim hayatını olumsuz etkiliyor
Ekran bağımlılığı, eğitim hayatını olumsuz etkiliyor Yapılan yeni bir araştırmaya göre, çocukların temel okul becerileri ve matematik, kelime ve harf öğrenme becerisi gibi pek çok önemli değişken, teknolojik araç gereç kullanımından olumsuz etkileniyor.
12.10.2018 Eğitim