Dul Yetim

Dul Yetim

Son dakika dul yetim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dul yetim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dul yetim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dul Yetim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dul yetim gelişmeleri de dahil olmak üzere 836 dul yetim haberi bulunmuştur. Tüm dul yetim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emeklilerin zam farkları hesaba yatıyor! Tablo değişti, işte yeni maaşlar
Emeklilerin zam farkları hesaba yatıyor! Tablo değişti, işte yeni maaşlar Milyonlarca emekli bekliyordu! Maaşı zam farkı için tarihler netleşti. SSK ve Bağ-Kur'lular yüzde 11,68'lik ek zam ve 10 bin lira en düşük emekli maaşı yasal düzenlemesi nedeniyle oluşan Ocak maaş farkı için ödeme alacak. İşçi, çiftçi, esnaf emeklisi, dul, yetim, sürekli iş göremezlik geliri alanlar zam farklarını almaya başlıyor. Zam farklarını SSK emeklileri yarın sabah itibarıyla, Bağ-Kur emeklileri de çarşamba günü alacak. Yeni hesaplanan tutar ile ocak ayında ödenen tutar arasındaki fark emeklilerin banka hesaplarına yatırılacak. Ocak ayı itibarıyla en düşük emekli aylığı alıp da hesabına 7.500 lira yatanlar yarın 2.500 lira da fark alacak. Emekli zammı düzenlemeleri sonrası ek zam farkı tabloları belli oldu. Kim ne kadar maaş farkı alacak? İşte milyonların merak ettiği tarih ve tek tabloda tüm emekli maaşı hesapları...
6.02.2024 Çalışma Hayatı
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam farkı hesaba yatıyor! Tablo değişti, işte yeni maaşlar
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam farkı hesaba yatıyor! Tablo değişti, işte yeni maaşlar Milyonlarca emekli bekliyordu! Maaşı zam farkı için tarihler netleşti. SSK ve Bağ-Kur'lular yüzde 11,68'lik ek zam ve 10 bin lira en düşük emekli maaşı yasal düzenlemesi nedeniyle oluşan Ocak maaş farkı için ödeme alacak. İşçi, çiftçi, esnaf emeklisi, dul, yetim, sürekli iş göremezlik geliri alanlar zam farklarını yarın almaya başlıyor. Zam farklarını SSK emeklileri yarın sabah itibarıyla, Bağ-Kur emeklileri de çarşamba günü alacak. Yeni hesaplanan tutar ile ocak ayında ödenen tutar arasındaki fark emeklilerin banka hesaplarına yatırılacak. Ocak ayı itibarıyla en düşük emekli aylığı alıp da hesabına 7.500 lira yatanlar yarın 2.500 lira da fark alacak. Emekli zammı düzenlemeleri sonrası ek zam farkı tabloları belli oldu. Kim ne kadar maaş farkı alacak? İşte milyonların merak ettiği tarih ve tek tabloda tüm emekli maaşı hesapları...
5.02.2024 Çalışma Hayatı
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, dul ve yetim milyonlar bekliyordu! Net tarih ve ödenecek miktar belli oldu
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, dul ve yetim milyonlar bekliyordu! Net tarih ve ödenecek miktar belli oldu Emekli maaşı zammı Temmuz döneminde yüzde 25 olurken, bu dönem yüzde 11,68'lik refah payı ile yüzde 49,25 olarak uygulanacak. Nisan ayında 7.500 TL'ye çıkarılan en düşük emekli maaşı ise 10 bin TL'ye yükseldi. Memur zammı hem asgari ücret hem de emekli maaşı zammı için belirleyici oldu. SSK ve Bağ-Kur emekli kök maaş zammı yüzde 11,68'lik ek zam ile memur emeklisi ile eşitlenerek yüzde 49,25 olarak belirlendi. 10 bin TL en düşük emekli maaşı ve refah payı kaynaklı maaş farkları hesaplara ayrıca yatacak. Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? Yaklaşık 14 milyon işçi, çiftçi, esnaf emeklisi, dul, yetim, sürekli iş göremezlik geliri alanlara zam farklarının ödeme tarihleri netleşti. İşte detaylar...
4.02.2024 Çalışma Hayatı
Emekli maaşı 10 bin liranın altında olana uyarı! Ödemeler başlıyor tek tek hesaplandı
Emekli maaşı 10 bin liranın altında olana uyarı! Ödemeler başlıyor tek tek hesaplandı Emekli olan tüm vatandaşları yakından ilgilendiren gelişme ortaya çıktı. Milyonlarca SSK, Bağ-Kur, dul, yetim yüzde 49.25'lik zammın Resmi Gazete'de yayımlanmasını bekliyor. Yayımlanmasına müteakip maaş farkları hesaplarına 7 gün içinde ödenecek. Kök maaşını bilmeyenler için e-Devlet üzerinden tespit etmelerini sağlayacak adımları sizler için hazırladık. İşte emekli maaşı ile ilgili son dakika tüm detaylar...
2.02.2024 Çalışma Hayatı
SSK, Bağ-Kur üzerinden maaş alanların dul ve yetim aylığına ek zam geldi! İşte maaş farkı dahil yeni ödeme tutarı
SSK, Bağ-Kur üzerinden maaş alanların dul ve yetim aylığına ek zam geldi! İşte maaş farkı dahil yeni ödeme tutarı Milyonlarca SSK ve Bağ-Kurlu dul ve yetimin aylıklarını ilgilendiren kararı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu. Dul ve yetimleri aylıklarına yüzde 49.25 oranında zam yapıldı.
24.01.2024 Ekonomi
Dul ve yetim aylığı nedir? 2024 zamlı dul ve yetim aylığı ne kadar oldu?
Dul ve yetim aylığı nedir? 2024 zamlı dul ve yetim aylığı ne kadar oldu? En düşük emekli maaşı 10 bin TL olurken, SSK Bağ-Kur emekli zammı oranı yüzde 42,6’ya yükseltildi. Böylece 2024 dul ve yetim maaşı zam tablosu da değişti. Hisse oranlarına göre değişen yeni dul ve yetim aylıkları netleşti.
17.01.2024 Ekonomi
Bakan Işıkhan memurlar için ikinci zam teklifini açıkladı
Bakan Işıkhan memurlar için ikinci zam teklifini açıkladı 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme Görüşmeleri üçüncü toplantısı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bakan Vedat Işıkhan "2024'ün ilk altı ayı için yüzde 15, ikinci altı ay için yüzde 10, 2025 ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5 olarak teklifimizi açıklıyorum" dedi.
17.08.2023 Ekonomi
Zam pazarlığında kritik viraj! Toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci teklif açıklanacak
Zam pazarlığında kritik viraj! Toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci teklif açıklanacak Kamu çalışanlarının toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Üçüncü toplantı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak. Kamu işveren tarafının ikinci teklifini açıklaması bekleniyor.
17.08.2023 Ekonomi
‘Bizim evimizi de kontrol edin’ diyen kalmadı: Çok korktuk çabuk unuttuk
‘Bizim evimizi de kontrol edin’ diyen kalmadı: Çok korktuk çabuk unuttuk Bugün 1999 Marmara depreminin yıldönümü... En son 6 Şubat depreminde bu korkuyu hatırlayıp sonra yine unuttuk. İstanbul’da mart ayında günde 28 bin kişi ‘Gelin bizim evimize de bakın’ diyerek belediyeye başvururken, bu sayı iki haneli rakamlara düştü. Dönüşüm kapsamında yıkılan bir binada çürük inşaat malzemelerini gösteren Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da 2012 yılından bu yana 60 bin konutu dönüştürdüklerini, dönüşmesi gereken konut sayısının ise 92 bin 200 civarında olduğunu söyledi.
17.08.2023 Yaşam
Karadeniz'e turist yağıyor! Ortadoğulu turistlerin gözdesi konumuna geldi
Karadeniz'e turist yağıyor! Ortadoğulu turistlerin gözdesi konumuna geldi Doğal ve kültürel varlıklarıyla öne çıkan Karadeniz Bölgesi’ne yabancı turist ilgisi çok hızlı artıyor. İlk yedi ayda Trabzon’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılı neredeyse ikiye katladı. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, “Artan ilgi yolcu trafiğine de yansıyor. Trabzon bir cazibe merkezi oldu” dedi. Trabzon’un turizmde çok hızlı büyüdüğünü anlatan turizmciler ise “Trabzon, Antalya gibi bir destinasyon oluyor. Turizm çok güzel ama dengeli ve kontrollü büyümeliyiz. Tüm Karadeniz’e yaymalıyız” ifadelerini kullandı.
17.08.2023 Ekonomi
En düşük dul yetim aylıklar belli oldu! Kritik tarih detayı
En düşük dul yetim aylıklar belli oldu! Kritik tarih detayı SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile dul ve yetimleri, temmuz ayında maaşlarını yüzde 25 zamlı aldılar. Ağustos ayına ait maaşları da önümüzdeki günlerde hesaplarına yatacak. Öte yandan en düşük dul ve yetim aylıkları ortaya çıktı. İşte detaylar...
17.08.2023 Ekonomi
Borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Mayıs, ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak
Borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Mayıs, ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak 2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi 1'inci taksit ödemeleri için verilen süre 31 Mayıs Çarşamba günü sona eriyor. 2'nci taksit ödemeleri ise 30 Kasım tarihine kadar yapılabilecek. Borcunu ödemeyenler için gecikme durumunda yüzde 2,5 oranında faiz uygulanacak.
29.05.2023 Ekonomi
Asgari ücrete ara zam, EYT'liere ilk maaş ve ikramiye! Bakan Bilgin açıkladı...
Asgari ücrete ara zam, EYT'liere ilk maaş ve ikramiye! Bakan Bilgin açıkladı... EYT'lilere ilk maaş, ikramiye ve asgari ücrete ara zam. Çalışan milyonların merak ettiği soruları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında açıkladı. Bakan Bilgin, mart ayı içinde EYT'ye başvuran ve hak kazanan herkesin nisan ayı içinde maaşını alacağını belirtti.
31.03.2023 Emekli
Emekli, memur, dul ve yetim maaşlarına büyük zam! Taban hesap değişti
Emekli, memur, dul ve yetim maaşlarına büyük zam! Taban hesap değişti Emekli aylıkları ve memur maaşları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına ek zam geliyor. Emekliler için taban maaş 5.500 TL’ye çıkartıldı. Peki bu nasıl uygulanacak? Hesap nasıl yapılacak? Dul yetim maaşı alanlar bundan nasıl yararlanacak? Milyonlarca vatandaş bu soruların yanıtını merak ederken, 3600 ek gösterge sonrası yeni memur ve emekli maaşları ortaya çıktı. Ek gösterge artışı, mevcut emeklilerin aylıklarına yansıyacak. Ek gösterge artışından yararlanan emekliler, şubat ayından itibaren yeni ek gösterge üzerinden emekli aylığı almaya başlayacaklar.
8.01.2023 Emekli
SGK emekli maaşını kesiyor! 6 ay süresi var sonra…
SGK emekli maaşını kesiyor! 6 ay süresi var sonra… SGK, SSK, emekli, işçi, memur, dul, yetim, EYT’li milyonları ilgilendiriyor. 6 ay süresi var. SGK harekete geçip emekli maaşını kesiyor. Maalesef bu durum oldukça sık karşılaşılan bir hata. 18 yaşından önceki sigorta başlangıçları kabul ediliyor. Ancak o dönemde prim ödemesi yapılmadıysa yani sadece sigorta giriş yapılmış ve prim ödenmemişse kabul edilmez. Milyonlarca staj mağduru halen umutla beklese de mevcut uygulamada staj sigortası emeklilik hesabında dikkate alınmıyor. Ben 2001 girişli sigortalıyım, emeklilikte yaşa takılanlar arasına giriyor muyum? EYT yasası çıkarsa ben de faydalanabilir miyim? Ben 1960 doğumlu bayanım, 2002 tarihinde ilk defa sigortalı oldum. 5800 Prim günüm var, ne zaman emekli olabilirim? gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi…
17.10.2022 Uzmana Sor
Emekli, çalışan, işsiz, dul, yetim ücretsiz yararlanıyor! Flaş 100 gün detayı
Emekli, çalışan, işsiz, dul, yetim ücretsiz yararlanıyor! Flaş 100 gün detayı Emekli, çalışan, işsiz, dul ve yetim milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Genel Sağlık Sigortası ile ilgili bilinmeyen detaylar ortaya çıktı. Çalışanların genel sağlık sigortası primleri işverenleri tarafından ödeniyor. Emekliler ve SGK’dan malullük, dul ve yetim aylığı alanlar ise prim ödemeden sağlık hizmetlerinden faydalanıyor. İşten ayrılanlar ve eşleri üzerinden sağlık hizmeti alanlar da eşlerinin ölümü sonrası bir müddet sağlıktan ücretsiz yararlanabiliyor. İşsiz kalanlar içinse bilinmeyen 100 gün detayı açıklandı. İşte hastane ve sağlık hizmetleriyle ilgili emekli, çalışan, işsiz dul ve yetim milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
6.09.2022 Çalışma Hayatı
Bakan Nebati resmen duyurdu! İşte enflasyonun düşeceği tarih
Bakan Nebati resmen duyurdu! İşte enflasyonun düşeceği tarih Son dakika gelişmesi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, "Enflasyona karşı adımlar atılıyor. Gıda ve petrol fiyatlarının düşmesi enflasyonu düşürecek. Aralık ayında enflasyon düşüş eğilimine girecek." ifadelerini kullandı. İşte haberin tüm detayları...
3.08.2022 Ekonomi
Emekli, EYT’li, engelli, dul yetimler merak ediyordu! Ve belli oldu o maaş kesilmez ama…
Emekli, EYT’li, engelli, dul yetimler merak ediyordu! Ve belli oldu o maaş kesilmez ama… EYT’li dul, yetim, emekli, SSK’lı, işçi, işveren milyonları çok yakından ilgilendiriyor. Tek tek açıkladı. Çocuk yardımı ödemesi ne de zam gelecek. Bakanlık harekete geçti Ankara kulislerinde konuşulmaya başlandı. Dul aylığı ödemeleri çalışmanız veya emekli olmanız halinde kesilmez, sadece medeni durumunuzun değişmesi halinde kesilir. En düşük doğum borçlanması tutarı günlük 69,02 TL, oldu. 2160 gün için ödenmesi gereken tutar 149 bin lira… Sosyal Güvenlik Kurumundan, adınıza yapılan emeklilik başvurunuzun hizmet sürenizin yetersiz olduğundan dolayı ret cevabı gelir. 2006 sigorta başladı 4853 gün prim 15 yıl 10 ay sigorta sürem var işten ayrılsam tazminat alabilir miyim? Merhaba benim ticari taksim olduğu için Bağkur’luyum SGK’lı işe girdiğimde Bağ-kur primlerini ödemeye devam etmek zorunda mıyım? Bir iş yerinde iş görüşmesi yaptım adres ve kimlik bilgilerimi istediler yarın başla dediler sonra aradılar biz sana haber vereceğiz ne zaman başlayacağını aramadılar 15 gün prim ödeme yapmışlar nasıl sildiririm? gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi…
25.07.2022 Uzmana Sor
Emekli, EYT’li, işçi, işveren milyonları ilgilendiriyor! Zam geldi 4 bin 173 lira cezası var…
Emekli, EYT’li, işçi, işveren milyonları ilgilendiriyor! Zam geldi 4 bin 173 lira cezası var… İşçi, işveren, emekli, EYT’li, emekli herkes merak ediyor. Emekli maaşı, tazminat, yıllık izin dul yetim maaşı ve EYT düzenlemesi tek tek açıkladı. Cezası çok ağır, yapan yanar. 524 günlük yurtdışı borçlanması ile Bağkur statüsüne alınmazsınız. 4/a kapsamında emekli olabilirsiniz ancak yurtdışı borçlanması yaparak aylık bağlanan kişilerin yurtdışında çalışması veya emekli olması durumunda bağlanan aylıkları kesiliyor. Her işçi için ayrı ayrı özlük dosyası oluşturulması zorunludur. Özlük dosyası oluşturmayan işverenlere 2022 yılı içerisinde 4.173 TL idari para cezası uygulanır. Mobbinge katlanmak zorunda değilsiniz. Bahsetmiş olduğunuz durum eşitlik ilkesine de aykırılık oluşturmaktadır. Alo 170 hattını arayarak ihbarda bulunabilirsiniz. Ayrıca mobbingin ülkemizde 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası da var. Kolay gelsin, bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım ve ne kadar yıpranma alırım teşekkürler.Merhaba Mert Bey, benim 14 gün yıllık iznim mevcut. Ancak işverenim hiç benim belirlediğim tarihlerde izin vermiyor. Ben 4 yıldır çalışıyorum, yıllık izinlerimi hep kış aylarına denk getiriyor. Hiç yaz tatili yapamıyorum, bu durumda ne yapmam gerekir? Merhaba, benim emeklilik yaşım doldu ancak prim günüm eksik. 5525 günle emekli olacağım, 5001 günüm var. 2009 yılından itibaren de yurtdışında çalışıyorum, borçlanma ile emekli olabilir miyim? Mert Bey merhaba, sigortalılık öncesi doğum borçlanması hakkı çıkacak mı? gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi…
22.07.2022 Uzmana Sor
Emekli, EYT’li, dul yetim milyonları ilgilendiriyor! Maaş artar ve…
Emekli, EYT’li, dul yetim milyonları ilgilendiriyor! Maaş artar ve… İşçi, işveren, emekli, EYT’li, ev kadını herkes merak ediyordu. Emekli maaşı, kıdem tazminatı, dul yetim maaşı ve EYT düzenlemesi tek tek açıkladı. Bir kişi üç maaş alabilir mi? Ticari faaliyeti devam ederken başka bir işyerinde 4/a kapsamında çalışan vergi mükellefi, sigortalılığı işsizlik maaşı alacak şekilde sonlanırsa adına İŞKUR işsizlik maaşı ödemesi yapmaz. Malulen emeklilik ile normal emeklilik arasında hiçbir fark yoktur. Şimdi daha fazla prim ödemeniz ve çalışma gününüz olduğundan adınıza bağlanacak aylık daha yüksek olacaktır. Mert Bey. Emekli sandığı emeklisi anne ve SSK emeklisi babanın tek bekar kız evladı olarak vefatları halinde ikisinin de maaşlarını alabilir miyim? Ev hizmetlisinin kıdem tazminatı hakkı var mı? Biz ne zaman emekli olabiliriz ve EYT bizi kapsıyor mu? gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi…
11.07.2022 Uzmana Sor
Bayram ikramiyeleriyle ilgili son dakika gelişmesi! Ödemeler bugün başlıyor
Bayram ikramiyeleriyle ilgili son dakika gelişmesi! Ödemeler bugün başlıyor Kurban Bayramı ikramiyeleriyle ilgili son dakika gelişmesi. Emekli milyonlarca vatandaşın Kurban Bayramı ikramiyesi hesaba yatıyor. Kurban Bayramı nedeniyle emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesinin ödemeleri bugün itibarıyla başlıyor. Bayram ikramiyelerinin yapılacağı tarihler daha önce belli olmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2022 yılı Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyelerinin bayramdan önce 2-7 Temmuz’da hesaplara yatırılacağını açıklamıştı. İkramiyeler, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında enflasyon göz önünde bulundurmaksızın 1.000 TL olarak sabit bırakıldı. İlk defa geçen sene yüzde 10 oranında artırılarak 1.100 TL’ye çıkarıldı. Bu yılın ilk bayramında 1.100 TL olarak ödenen emekli bayram ikramiyesinin bu bayramda da aynı miktarda olması bekleniyor. Emekli ikramiyesinden yeni emekli olanlar da faydalanıyor. Emeklilere, iki bayramda toplamda 2 bin 200 lira ödenmiş oluyor.
2.07.2022 Emekli
Emekli bayram ikramiyeleri yarın hesaplara yatıyor! Milyonlarca kişi alacak, ödeme günleri ve miktarı...
Emekli bayram ikramiyeleri yarın hesaplara yatıyor! Milyonlarca kişi alacak, ödeme günleri ve miktarı... Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili flaş detaylar! Bayram ikramiyesi için geri sayım başladı, yarından itibaren ikramiyeler ödenmeye başlanacak. Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca emekli ikramiye alacak. Bayrama sayılı günler kalmasıyla birlikte emekliler 'Emekli ikramiyesi ne kadar, kime ne zaman verilecek?' sorularına yanıt arıyor. Emekli bayram ikramiyelerinin SSK, BAĞKUR, Emekli Sandığı ödeme günleri tek tek açıklandı. 2 Temmuz tarihinden itibaren ikramiye ödemeleri hesaplara yatırılacak. Kurban Bayramı ikramiye ödemelerinden vergi kesintisi yapılmayacak. İkramiyeler borç nedeniyle haczedilemeyecek. Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ile ilgili detaylar
1.07.2022 Emekli
SGK üç maaş birden ödüyor! Başvuran alıyor, paralar hesaplara yatırılıyor
SGK üç maaş birden ödüyor! Başvuran alıyor, paralar hesaplara yatırılıyor Üç maaş birden almak mümkün. Çalışanlar da emekliler de bu haktan yararlanabiliyor. Ancak pek çok kişi haberdar olmadığı için iki hatta üç maaş hakkı olduğu halde talepte bulunmuyor. Peki kimler birden fazla maaş alabilir? Çalışan ya da emekli olan kişiler kendi maaşlarının yanında dul ve yetim maaşı hakkı da kazanıyor. Çalıştığı için maaş ödemesi yapılmayacağını düşünenler ise başvuruda bulunmuyor. Birden fazla maaş ödemesi alınmasında bağlı bulunulanan Sosyal Güvenlik Kurumu önemli. Örneğin SSK'dan emekli bir kişi Bağ-Kur'dan emekli olan eşinin maaşı dolayısıyla dul aylığığ alabiliyorken, aynı kişinin babasının Emekli Sandığı mensubu olması durumunda babası üzerinden de yetim aylığı alabiliyor.
29.06.2022 Uzmana Sor
Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Kurban Bayramı ikramiyesine zam gelir mi?
Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Kurban Bayramı ikramiyesine zam gelir mi? Milyonlarca emeklinin gözü bayram ikramiyelerinde! Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala bayram hazırlıkları devam ederken emekli de ikramiyelere temmuz ayında zam yapılır yapılmayacağını ve ikramiyelerin ödeneceği tarihi araştırıyor. Her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen ikramiye 1100 TL olarak ödeniyordu. Enflasyon ile birlikte ikramiyelerin yeniden arttırılmasına ilişkin beklentiler de arttı. Peki, Kurban Bayramı ikramiyesine zam gelir mi? Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? İşte detaylar…
26.06.2022 Emekli
Emekli maaşında 40 gün detayı! O aylık kesilir, SGK parayı geri ister…
Emekli maaşında 40 gün detayı! O aylık kesilir, SGK parayı geri ister… İşçi işveren, memur milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Emekli maaşında 40 gün detayı. Bu durum 90 güne kadar da çıkıyor. İki maaş ile ilgili çok önemli karar. Kurum alacakları tebliğ edilmediyse kişi 10 yıllık zaman aşımına tabidir. Emekli sandığına tabi kız çocuklarına ne yazık ki mevzuat düzenlemelerinden dolayı yetim aylığı bağlanmamaktadır. Müracaat tarihiniz Aralık 2017 yılından önce ise her iki aylığı da alabilirsiniz. SGK, bu tarihten sonra değişiklik yaptı ve parayı geri ister, siz dava açabilirsiniz.
20.06.2022 Uzmana Sor

Benzer Haber Etiketleri

Dul Yetim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dul yetim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.