SGK duyurdu! Çift maaş alma imkanı bulunuyor, işte detaylar...
SGK duyurdu! Çift maaş alma imkanı bulunuyor, işte detaylar... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. Çok sayıda kişi için çift maaş alma imkanı doğuyor. SGK , eşi ölen bir kadının vefat eden eşi ve vefat eden babasından aynı anda iki ayrı maaş alabileceğini açıkladı. Öte yandan hileli boşanma işe maaş alan kişilerin tespit edilmesi durumunda ödenen paralar faizi ile geri alınıyor.
30.07.2023 Ekonomi
Çift maaş imkanı! Başvuran alıyor
Çift maaş imkanı! Başvuran alıyor İki maaş birden almak mümkün. Bazı şartları taşıyan çalışanlar her ay iki maaş alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışan herkes birçok hakka sahip oluyor. Bu haklar çalışırken ve sonrasında da devam ediyor. Sigortalı olarak çalışan bir kişinin hayatını kaybetmesi halinde, geride kalanlara aylık bağlanıyor. Belirli şartların yerine getirilmesi durumunda bir çalışan hem kendi maaşını hem de ölen eşinden kalan maaşı alabiliyor.
7.10.2020 Ekonomi
SGK, Bağkur, dul, yetim herkesi ilgilendiriyor! O aylık 4 bin 500 liraya çıkacak
SGK, Bağkur, dul, yetim herkesi ilgilendiriyor! O aylık 4 bin 500 liraya çıkacak SGK, Bağkur, dul, yetim milyonlarca kişi merak ediyordu. Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur’dan dul ve yetim aylığı alanların maaşları da zamlanacak. Son açıklanan enflasyon oranına göre şimdiden yüzde 4.57 zam kesin gözüküyor. Böylece hisse oranına göre en düşük ölüm aylığı 390 lirayı, en yüksek ölüm aylığı ise 4 bin 500 lirayı geçecek.
22.06.2020 Ekonomi