Son dakika Dokuma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Dokuma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Dokuma haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan dokuma gelişmeleri de dahil olmak üzere 441 dokuma haberi bulunmuştur. Tüm dokuma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Smyrna Antik Kenti'nde Roma Dönemi'ne ait mutfak eşyaları bulunduİzmir'deki Smyrna Antik Kenti'nde yürütülen arkeolojik kazılarda, M.S. 1'inci ila M.S. 4'üncü yüzyıl arasına ait kase, tabak, leğen, süzgeç, kandil, testi, dokuma ağırlıkları, tabak ve kapaklar gibi Roma Dönemi'ne ait mutfak ve ev aletleri bulundu. Kazı Başkanı Prof. Dr. Akın Ersoy, "Bu örnekler, liman kenti olarak İzmir'in, Akdeniz dünyasında kullanılan objelerle paralellik gösteren mutfak kapları gibi örnekleri gösteriyor. Kaliteli işçiliğe sahip dikkat çekici eserler" dedi.
Osmanlı mirası beledi dokuma İzmir'den Dünya'ya açılıyorİzmir Tireli genç girişimci Nurefşan Yaykal, Osmanlı'dan bugüne uzanan 5 asırlık tarihi bir öyküyü, beledi dokuma sanatını yeniden canlandırarak küresel pazarlara taşıyor. Padişah kaftanlarında da kullanılan beledi dokuma sanatını dedesi ve annesinden öğrenen Yaykal, aynı zamanda düzenlediği kurslarda bu kültürel mirası gelecek kuşaklara aktarıyor.
Kadınların emeğiyle hayat bulan Karatepe Kilimleri dünyaya ihraç ediliyorAdana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bulunan ve dünyaca ünlü Karatepe Kilimleri’nin üretildiği S.S. Karatepe Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi’ni ziyaret edip, geleneksel yöntemlerle dokunan Dünyaca ünlü kilimlerin üretim süreci hakkında bilgi aldı.
Gaziantep'te halı tasarımı programı yeni öğrencilerini bekliyorGaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Halı Tasarımı Programı için yetenek sınavı başvuru sürecini duyurdu. 26 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında başvuruları kabul edilecek olan yetenek sınavı, halı tasarımına ilgi duyan ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen öğrencilere eşsiz bir fırsat sunuyor.
Adana'da deprem korkusu meslek sahibi yaptıAdana'da 6 Şubat depremlerinden sonra evde kalmaya korkup, Atatürk Yaşam Köyü'ne barınmaya gelen kadınlar, meslek sahibi olarak ev ekonomisine katkıda bulunmaya başladı.
İSO İkinci 500'de Adana'dan 19 firma yer aldıAdana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nın 2023 yılı sonuçlarına göre, Adana'dan 19 sanayi firmasının listeye girdiğini ve ilk 1000'de ise toplam 30 firmanın yer aldığını açıkladı.
8 Mart 1857’de ne oldu? 8 Mart 1857 kadın katliamı: kaç kadın öldü? 1857 New York dokuma fabrikası olayı8 Mart, Dünya Kadınlar Günü kadın hakları, eşitlik ve cinsiyet adaleti mücadelesinin sembolik bir günü olarak dünya genelinde kutlanır. Bu özel gün, kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi başarılarına vurgu yapar ve kadınların hakları için mücadele etmek için bir fırsat sunarken, tarihi karanlık bir olaya dayanıyor. Dünya Kadınlar Günü’nün 8 Mart günü olarak belirlenmesine kaynaklık eden olay ise 1857 yılına dayanıyor. Peki, 8 Mart 1857’de ne oldu, ? 8 Mart 1857 kadın katliamında kaç kadın öldü? İşte 1857 New York dokuma fabrikası olayı…
8 Mart neden Dünya Kadınlar günü, dünya kadınlar günü ilk kez ne zaman kutlandı? Kadınlar gününün hikayesi nedir, Dünya Kadınlar Günü Türkiye'de ilk ne zaman kutlandı?Dünya çapında coşkuyla kutlanan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tarihi 1800'lü yıllara dayanıyor. Kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi hakları için mücadele ettiği bu önemli gün, tarihte birçok önemli dönüm noktasına sahne oldu. Her yıl 8 Mart'ta kutlanan bu gün, kadınların eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesini yansıtıyor. Kadınların toplumdaki rollerinin ve katkılarının önemini vurgulayan bu gün, dünya çapında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Peki, İlk kadınlar günü ne zaman kutlandı? Kadınlar günü nasıl ortaya çıktı, 8 Mart kadınlar günü ilk nerede kutlandı? 8 Mart neden Dünya Kadınlar günü ilan edildi?
Asırlık gelenek gelecek için ilmek ilmek işleniyorKuzey Adana’nın bir zamanlar en değerli el dokuması kilimler yeniden kadınların elinde ilmek ilmek işleniyor. Eskiden her evde üretilen şimdi unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatı olan el dokuması Adana kilimleri yeniden dokuma tezgahlarında yerini aldı.
Emine Erdoğan, BM Habitat İcra Direktörü Sharif ile görüştüCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Malezya Kraliçesi Iskandariah, Mozambik First Lady'si Nyusi, Surinam First Lady'si Seenacherry ve BM-Habitat İcra Direktörü Sharif ile görüştü.
Realme 11 Pro+ İncelemesiYeni bir videodan herkese merhaba. Bugünkü konuğum gerek tasarımıyla gerek özellikleriyle oldukça iddialı. Kimden mi bahsediyorum? realme 11 pro plus’dan tabi ki. Tasarım konusunda da oldukça ciddi bir yenilik ile karşımıza çıktı. Sizi daha fazla bekletmek istemiyorum. Gelin bu akıllı cihazı yakından inceleyelim.
Şaşkına çeviren halı eskitme yöntemi! ‘Kaza yapanlar da oldu’Manisa’nın Demirci ilçesinde kadınlar tarafından bin bir zahmetle dokunan halılar, eskimiş görünümü kazanması amacıyla yollara seriliyor. Güneşte bekleyen ve üzerinden arabaların geçmesiyle adeta antika görünümüne kavuşan halılar, ihraç edilerek Amerikalıların evlerini süslüyor.
Avrupa Birliği’nden Türkiye için vize savunması! Ret nedenleri açıklandıTürk vatandaşları Schengen vizesi almakta zorluk yaşarken AB Komisyonu, sorunun Türkiye’ye özel bir durum olmadığı mesajını verdi. Komisyona göre, geçen yıl Türkiye’den 780 bine yakın başvuru oldu, bunların sadece 15.7’si reddedildi, gündemdeki sorunlar da konsolosluklardaki personel azlığından yaşanıyor.
Türkiye'de bir ilk! Sadece birini tamamlamak 8 ay sürüyorTürkiye’de ilk kez Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki tarihi Alaca Han’da kursu açılan "kumaş tablo sanatı" sıra dışı görüntüsüyle dikkat çekiyor. Tablo üzerine kumaş parçaları monte edilerek yapılan ve yaklaşık 8 ayda tamamlanan tablolar her türlü resme uygulanabiliyor.
Tekstil fabrikalarında üç vardiya 'battaniye' mesaisiSanayiciler, deprem bölgesine yardım etmek amacıyla ilk andan itibaren kolları sıvadı. Depremzedelerin acil ısınma ihtiyacını karşılayabilmek için günlerdir hummalı çalışma yürüten yerlerden biri de Uşak. Battaniye üretimiyle de tanınan Uşak’taki tekstil fabrikaları, üç vardiyalı sisteme geçerek üretim kapasitelerini artırdı. Battaniye üreticileri, iki haftada yaklaşık 1,5 milyon battaniye üreterek deprem bölgesine ‘sıcacık’ bir yardım eli uzattı.
Dokuma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dokuma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.