Dünyada eşi benzeri yok, akın akın oraya geliyorlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı
Dünyada eşi benzeri yok, akın akın oraya geliyorlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı Sivas’ın Kangal ilçesine yer altından çıkan yoğun mineralli ve selenyumlu su, suda bulunan balıklarında yardımı ile şifa bulamayan sedef, egzama gibi cilt hastalarına şifa oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzayı attı. Dünya’da eşi benzeri bulunmayan Sivas’ın doktor balıkları için oluşturulması planlanan sağlık turizmi köyü için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü resmi gazetede yayınlandı.
15.02.2022 Yaşam
Antalya'da ürettiği 'doktor balıkları' ihraç etmeye başladı
Antalya'da ürettiği 'doktor balıkları' ihraç etmeye başladı Antalya'da girişimci Mehmet Akbaş; sedef, egzama ve birçok cilt hastalığının tedavisinde kullanılan doktor balıklar ‘Garra Rufa'nın ihracatına başladıklarını söyledi. Bu balıkların sağlık turizmine de katkı sağladığını aktaran Akbaş, "Antalya'da belirli turistik alanlarda kullanılıyor. Ülkemize hem turist çekiyoruz hem de ülkemizdeki bir ürünü ihraç ediyoruz" dedi.
12.04.2021 Ekonomi
Sivas’ın ‘doktor balıkları’ Kopenhag’da!
Sivas’ın ‘doktor balıkları’ Kopenhag’da! Sivas'a özgü “doktor” ünvanlı balıklar ölü deriyi yiyerek egzama ve sedef gibi hastalıkların tedavisine yardımcı oluyor. Bu balıkların ünü yüzlerce kilometre öteye de taşınmış durumda. Danimarka'da Kangal balıklarıyla hastalıkları tedavi etmeyi amaçlayan çok sayıda özel spa merkezi var.
19.01.2017 Sağlık