Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, indirim...
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, indirim... Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Tüm aboneleri yakından ilgilendiriyor. Doğal gaz fiyatları düşecek. Doğal gaz faturalarına indirim gelebilir. Resmen duyuruldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'den çıkarılacak doğal gazla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, 'Bu gazı üretip sistemi başladığımız andan itibaren tüketiciye yani daha doğrusu vatandaşımıza yansımış olacak. Mühendislik çalışmaları tam netleşmedi ama bizim yaptığımız ilk çalışmalarda ilk yıl 3 ila 5 milyar metreküp sisteme girmiş olacağız. Sonra da toplamda 2027-28’e geldiğimizde 15 ila 20 milyar metreküp sisteme gaz basmış olacağız. Yapılan tüm çalışmalar şu anda ithal ettiğimiz gaza göre buradan çıkacak gazın maliyetinin daha ucuz olacağını gösteriyor. Rakam bugünden vermek doğru değil, çünkü günün sonunda yatırımlar yatırım miktarları netleşecek. Ayrıca gazın bir çıkartma, işletme maliyetleri var bunları da koyacağız ve burada işin ekonomi neyi gerektiriyorsa o şekilde hareket edilecek. Ama tüm öngörüler, tüm çalışmalar bugün ithal ettiğimiz gaza göre buranın çok daha ekonomik bir maliyet bize sunacağını gösteriyor' ifadelerini kullandı.
14.07.2021 Ekonomi
Doğal gaz kararı! Şubat ayından itibaren...
Doğal gaz kararı! Şubat ayından itibaren... Doğal gaz ile ilgili flaş karar! Şubat ayından itibaren geçerli olacak. Tüm aboneleri yakından ilgilendiriyor. Milyonlarca kişi 'doğal gaza zam mı yapıldı' diye araştırma yaparken BOTAŞ'tan açıklama geldi. Konut, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santrallerini kapsıyor. Doğal gaza yüzde 1 oranında zam yapıldı.
1.02.2021 Ekonomi
Elektrik ve doğal gaz zammı ile ilgili flaş açıklama!
Elektrik ve doğal gaz zammı ile ilgili flaş açıklama! Elektrik ve doğal gaz fiyatları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Elektrik ve doğal gaza zam geliyor. Enflasyon nedeni ile değişen fiyatlar ocak ayı faturalarına yansıyacak. Milyonlarca aboneyi ilgilendiren açıklama Merkez Bankası'ndan geldi. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından tüketiciler elektrik, doğal gaz ve suya zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Aralık ayına ilişkin Fiyat Gelişmeleri Raporunu yayımladı. Merkez Bankası’nın yayımladığı enflasyon değerlendirme metninde, tüketici fiyatları üzerinde üretici fiyatları kaynaklı baskılar devam ettiği, öte yandan elektrik ve doğalgaz zamlarının enflasyona etkilerinin Ocak ayında görüleceği bildirildi.
5.01.2021 Ekonomi