Ramazan'da kilo vermek mümkün mü? Ramazan ayında sağlıklı kilo verme yöntemleri
Ramazan'da kilo vermek mümkün mü? Ramazan ayında sağlıklı kilo verme yöntemleri Ramazan ayında sağlıksız beslenme kilo alımlarına neden oluyor. Ramazan ayında alınacak kilo, sağlığınız üzerinde olumsuz sonuçları olabilir. Araştırmalar, birçok insanın Ramazan ayında kilo alma eğiliminde olduğunu gösteriyor. Çalışmalar, günde ortalama 12 saate varan oruç süresine rağmen bu ayda kilo alma eğilimin arttığını ortaya koyuyor. Araştırmacılar göre, Ramazan ayında sadece birkaç kilo almak bile, yüksek tansiyon, kalp krizi ve felç riskine sokabilir. Peki, Ramazan ayında kilo almamak için ne yapılmalı? Ramazan'da kilo vermek mümkün mü? Ramazan diyeti nasıl yapılır? İşte Ramazan ayında sağlıklı kilo verme yöntemleri...
1.04.2022 Ramazan
Şok ve bilinçsiz diyetler hormon dengesizliğine yol açıyor
Şok ve bilinçsiz diyetler hormon dengesizliğine yol açıyor Uzm. Dyt. Işınsu Köksal, "Şok diyetler yapmak yerine ayda 3-5 kg arasında kilo vermek sağlıklı bir şekilde kilo kaybı sağlar. Şok diyetlerle verilen kiloların büyük bir kısmı, birkaç ay içerisinde geri alınıyor. Şok ve bilinçsiz diyetler, hormon dengesizliğine yol açıyor." ifadelerini kullandı.
11.06.2021 Sağlık
40 Milyon kişi sağlığını cep telefonundan takip etti
40 Milyon kişi sağlığını cep telefonundan takip etti Gelişen cep telefonu teknolojisi ve sayısız mobil uygulama sayesinde artık tüm sağlık sorunlarımıza cebimizden çare bulabildiğimiz bir döneme geldik.
18.05.2016 Sağlık
Obezite ameliyatlarından sonra tekrar kilo almamak için ne yapmalı?
Obezite ameliyatlarından sonra tekrar kilo almamak için ne yapmalı? Obezite ve Metabolizma Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Murat Üstün, kilo sorunlarından kurtulmak için obezite cerrahisi olmayı düşünen hastaları, cerrah ve ekip seçimi konusunda uyarıyor.
9.05.2016 Sağlık