Deprem riski az olan Edirne'ye göç başladı! Kiralık daireler neredeyse tükendi
Deprem riski az olan Edirne'ye göç başladı! Kiralık daireler neredeyse tükendi Deprem riski az olan Edirne’ye göçün artmasıyla birlikte kiralık daireler kısa sürede tükendi. Konut fiyatlarında da artışın yaşandığı kentte, emlakçılar genellikle İstanbul'dan olmak üzere gelen talepleri karşılamak için yoğun çaba sarf ediyor.
29.03.2023 Gündem
Uzman isimden deprem ve göç uyarısı: Ülke örümcek ağı gibi faylarla örülmüş tehlike olmayan santimetrekare yok
Uzman isimden deprem ve göç uyarısı: Ülke örümcek ağı gibi faylarla örülmüş tehlike olmayan santimetrekare yok Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce ev ya yıkıldı ya da ağır hasar gördü. Asrın afetinden sonra deprem bölgesinden İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok ile deprem göçü başladı. Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal göç hareketliliğine dikkat çekerek, "Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan santimetrekare yok. Türkiye'nin tamamı yüksek deprem tehlikesi altında" dedi. Pampal, "Haritaya bakıp 'Burası daha az koyu' diyerek, göç etme kararı almasınlar. Türkiye'de sarı, beyaz yer yok; bunu yıllardır konuşuyor, bilimsel platformlarda dile getiriyoruz. Türkiye’nin her tarafı birbirinden tehlikeli" ifadelerini kullandı.
8.03.2023 Gündem
'Riskli yapı' raporu verilen binada oturan kiracılar dikkat! İşte yapılması gerekenler...
'Riskli yapı' raporu verilen binada oturan kiracılar dikkat! İşte yapılması gerekenler... Yaşanan depremlerin ardından pek çok kişinin aklında deprem nedeniyle oluşan zararlar için nasıl bir hukuki prosedür izlenmesi gerektiği var. Müteahhidin yanlış uygulaması veya sonradan kesilen kolonlar nedeniyle hasar alan ya da yıkılan evden kim sorumlu? Kiracı “Binanın riskli olduğunu düşünüyorum” diyerek kira sözleşmesini feshedebilir mi?
26.02.2023 Gündem
Afetzedeler deprem bölesinden göçüyor! İlk tercih İstanbul değil...
Afetzedeler deprem bölesinden göçüyor! İlk tercih İstanbul değil... Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerde 10 il etkilendi binlerce bina yıkıldı ve ağır hasar gördü. Afet bölgesinde yaşayanların taşınma hareketi bir haftadır yoğunlaştı, depremzedelerin ilk tercihi İstanbul olmadı. İstanbul şehir içinde ise yaşı küçük ve az katlı binalara yönelik taşınma talebi yükseliyor.
22.02.2023 Gündem