Cushing Sendromu

Cushing Sendromu

Son dakika cushing sendromu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cushing sendromu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cushing sendromu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cushing Sendromu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cushing sendromu gelişmeleri de dahil olmak üzere 31 cushing sendromu haberi bulunmuştur. Tüm cushing sendromu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bu hastalığın ilaçla tedavisi mümkün değil! Uzman isimden önemli uyarı
Bu hastalığın ilaçla tedavisi mümkün değil! Uzman isimden önemli uyarı Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ömür Günaldı, obezite ekseninde cushing hastalığı ve cushing sendromu hakkında bilgi verdi. Obezite rahatsızlığınızın temelinde çözümü çok daha kolay başka hastalıkların olabileceğini belirten Prof. Dr. Günaldı, “Örneğin cushing hastalığı ve Cushing sendromu. Her iki hastalık da kandaki kortizol düzeyinin aşırı yükselmesiyle kendini gösteren en önemli obezite nedenlerinden biri olmasına rağmen tedavisi obezite cerrahisinden son derece farklıdır" diye konuştu.
2.11.2023 Sağlık
Kilo vermeyi yavaşlatan 10 önemli neden!
Kilo vermeyi yavaşlatan 10 önemli neden! Yediğiniz her şeye dikkat etmenize rağmen kilo vermekte güçlük mü çekiyorsunuz? Sürekli yaptığınız diyetler artık bir işe yaramıyor mu? Hızla kilo vermek için aşırı egzersiz yapıyor, ancak bir türlü istediğiniz kiloya ulaşamıyor musunuz? Yanıtınız ‘evet’ ise tartı ibresinin bir türlü düşmemesinin nedeni, hatalı bazı alışkanlıklarınızdan ve beslenme tarzınızdan kaynaklanıyor olabilir!
1.06.2022 Sağlık
Verilemeyen inatçı kilolar cushing sendromu habercisi olabilir
Verilemeyen inatçı kilolar cushing sendromu habercisi olabilir Metabolizma hızını boy, cinsiyet, kilo olmak üzere birçok faktörün etkilediğini belirten Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan Sağlıklı kilo kaybında aldığınız kalorinin, bazal metabolizma ve egzersiz ile harcadığınız kaloriden düşük olması gerekiyor. Ancak buna rağmen kilo verilemiyorsa, karında mor çatlaklar, yüzde yuvarlaklaşma gibi belirtileri varsa cushing sendromu araştırılmalı dedi.
13.05.2021 Sağlık
Metabolizmayı bozan bu faktörlere dikkat
Metabolizmayı bozan bu faktörlere dikkat Metabolizma hızının yaşla birlikte bozulduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, "Boy, cinsiyet ve kilo da metabolizma hızını belirler. Sağlıklı kilo kaybı için işin matematiği şöyledir; aldığınız kalorinin, bazal metabolizma ve egzersiz ile harcadığınız kaloriden düşük olması gerekiyor. Ancak buna rağmen kilo verilemiyorsa karında mor çatlaklar, yüzde yuvarlaklaşma gibi belirtileri varsa cushing sendromu araştırılmalı" dedi.
11.12.2020 Sağlık
Adet düzensizliği 'erkek tipi saç dökülmesi' habercisi
Adet düzensizliği 'erkek tipi saç dökülmesi' habercisi Saç dökülmesi olan bir hastada erkeklik hormonu artışının araştırılması gerektiğini belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, “Hormonal açıdan bakarsanız erkek tipi saç dökülmesinden mustarip birçok kadın düzenli adet görür ve gebe kalmada sorun yaşamaz. Ancak hastaların tüylenmesi, tedaviye cevap vermeyen sivilcelenmesi, adet düzensizliği, kilo verememe gibi şikayetleri varsa hormonal durumu incelenmelidir” dedi.
15.09.2020 Sağlık
Türkiye'de ilk kez uygulanan ameliyat ile 1 günde ayağa kalktı
Türkiye'de ilk kez uygulanan ameliyat ile 1 günde ayağa kalktı Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne başvuran Gülay Çolak'ın (58) her iki böbrek üstü bezinde bulunan kitleler, robotik ve kapalı yöntemle yapılan ameliyatla alındı. Türkiye'de ilk, dünyada 3'üncü kez yapılan ameliyat, Demirören Haber Ajansı tarafından görüntülendi.
2.09.2020 Sağlık
Uzmanlardan 'cushing' uyarısı
Uzmanlardan 'cushing' uyarısı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Hatice Özer, kontrol altına alınamayan şeker hastalığının, verilemeyen kiloların veya erken başlangıçlı osteoporoz veya hipertansiyonun nedeninin ‘cushing’ hastalığı olabileceğini söyledi.
22.04.2019 Sağlık
Bu hastalıklar karda kışta bile terletiyor
Bu hastalıklar karda kışta bile terletiyor Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Bilge Ceydilek karda kışta bile terleten 7 hormonal bozukluk ve metabolizma hastalığını anlattı, önemli uyarılarda bulundu.
15.01.2019 Sağlık
Çocuğunuz sınıfın en kısasıysa dikkat!
Çocuğunuz sınıfın en kısasıysa dikkat! Çocuğunuzun boyu, yaşıtlarının gerisinde kalıyor, olması gerektiğinden daha kısa olduğunu düşünüyorsanız, bunun altında onlarca sebep yatıyor olabilir. Çünkü çocuklarda görülen boy kısalığı, çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Kimi zaman genetik faktörler etkiliyken kimi zamansa hormonal problemler sebebiyle çocuğun boyu istenilen seviyeye ulaşamayabilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Sarı, çocuklarda boy kısalığının sebeplerini anlattı.
19.12.2018 Sağlık
Yüzüğünüz sıkmaya başladıysa durum ciddi demektir!
Yüzüğünüz sıkmaya başladıysa durum ciddi demektir! Hormonları adeta bir orkestra şefi gibi yöneten hipofiz bezinde ortaya çıkan tümörler, “Dev hastalığı” olarak tanımlanan gigantizm rahatsızlığına yol açabiliyor. Bir anda ayakkabı ve yüzüğün sıkmaya başlaması, gigantizmin “ayak sesleri” olabiliyor.
25.09.2017 Sağlık
Türkan Şoray: Kendimi iyi hissediyorum
Türkan Şoray: Kendimi iyi hissediyorum Cushing sendromu nedeniyle ameliyat olan Türkan Şoray, hastaneden taburcu olduktan sonra evinde istirahatine devam ediyor.
9.08.2017 Magazin
Beyin tümörü haberleri doğru değil!
Beyin tümörü haberleri doğru değil! Cushing sendromuyla mücadele eden Türkan Şoray’ın (72) doktoru Prof. Dr. Nurperi Gazioğlu, çıkan “Beyin tümörü alındı” haberlerinin doğru olmadığını söyledi
27.07.2017 Magazin
Cushing sendromu nedir?
Cushing sendromu nedir? Türk sinemasının yıldızı Türkan Şoray'ın Cushing sendromuna yakalanarak beyin ameliyatı olduğu gündeme bomba gibi düşmüştü. Yeni yapılan açıklamada Cushing sendromu olan Türkan Şoray'ın beyninden iyi huylu küçük bir tümörün alındığı vurgulandı. Peki Cushing sendromu nedir?
29.09.2021 Gündem
Türkan Şoray ile ilgili flaş açıklama!
Türkan Şoray ile ilgili flaş açıklama! 'Beyninden tümör alındı' haberiyle ilgili Türkan Şoray'ın doktorundan açıklama geldi. İşte Türkan Şoray'ın sağlık durumuyla ilgili son durum...
27.07.2017 Magazin
Sultan taburcu oldu
Sultan taburcu oldu Uzun süredir Cushing Sendromu adı verilen hastalıkla mücadele eden Türk Sineması’nın Sultan’ı Türkan Şoray, ameliyat olduğu Fulya Acıbadem Hastanesi’nden taburcu oldu
12.07.2017 Magazin
Türkan Şoray taburcu oldu!
Türkan Şoray taburcu oldu! Yıllardır Cushing Sendromu adı verilen hastalıkla mücadele eden usta sanatçı Türkan Şoray, önceki gün ameliyat olduğu Fulya Acıbadem Hastanesi'nden taburcu oldu.
12.07.2017 Magazin
Cushing sendromu nedir? Belirtileri ve tedavisi
Cushing sendromu nedir? Belirtileri ve tedavisi Cushing sendromu nedir? sorusu gündeme bomba gibi düştü. Türk sinemasının "Sultan" lakabıyla tanınan efsanevi ismi Türkan Şoray'ın Cushing sendromu hastalığından dolayı ameliyat oldu. Bu gelişmeyle birlikte Cushing sendromunun ne olduğu, belirtileri ve tedavisi merak edildi. İşte detaylar...
29.09.2021 Gündem
Yüzde şişme ve pembeleşme neyin habercisi?
Yüzde şişme ve pembeleşme neyin habercisi? Yüzde meydana gelen tombullaşma ve pembeleşmayi ciddiye almakta fayda var. Çünkü bu durum, beyin felci ve kalp krizi riskini de beraberinde getiren Cushing sendromunun bir işareti olabilir.
11.07.2017 Sağlık
Türkan Şoray gizlice ameliyat oldu
Türkan Şoray gizlice ameliyat oldu Yeşilçam'ın efsanevi ismi Türkan Şoray'ın yakalandığı Cushing Sendromu nedeniyle gizlice ameliyat olduğu öğrenildi.
10.07.2017 Magazin
‘Sultan’dan üzen haber
‘Sultan’dan üzen haber Son dönemde aldığı kilolarla dikkat çeken Yeşilçam’ın Sultan’ı Türkan Şoray’ın ikinci böbreğinde de Cushing sendromu rahatsızlığının başladığı açıklandı.
24.04.2017 Magazin
İşte Türkan Şoray'ın bilinmeyen hastalığı!
İşte Türkan Şoray'ın bilinmeyen hastalığı! Türkan Şoray'ın ikinci böbreğinde de cushing sendromu rahatsızlığı başladı...
24.04.2017 Magazin
O hastalığa yakalandı!
O hastalığa yakalandı! Türkan Şoray'dan sevenlerini üzecek bir haber!
13.10.2015 Magazin
Tanı koymak hayati önem taşıyor!
Tanı koymak hayati önem taşıyor! Her 1 milyon kişiden 1-2’sinde görülen Cushing hastalığı, kortizol hormonunun aşırı ve kontrolsüz salgılanmasıyla ortaya çıkıyor.
6.04.2015 Sağlık
10 fitness hurafesi!
10 fitness hurafesi! Fitness eğitmeni Serkan O...
13.09.2014 Arşiv
Fazla kiloların 11 gizli nedeni
Fazla kiloların 11 gizli nedeni Yediklerinize dikkat ediyor yine de kilo veremiyorsanız bu durum bazı hastalıkların işareti olabilir.
7.05.2014 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Cushing Sendromu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cushing sendromu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.