Crohn hastası Aslı, hayata sarıldı
Crohn hastası Aslı, hayata sarıldı İzmir'de iltihaplı bağırsak hastalığı Crohn nedeniyle 75 kilodan 38 kiloya kadar düşen 1 çocuk annesi Aslı Mercan Sarı (34), hayata dört elle sarılarak hastalıkla yaşamayı öğrendi. Kitap yazmaya başlayan, kimsesiz çocuklara destek olan ve bir derginin genel yayın yönetmeni olarak çalışma hayatına atılan Sarı, hastalıkla mücadelede psikolojinin çok önemli olduğunu söyleyerek, "Pes etmemek çok önemli. Hayat güzel, ucundan tutmak, bırakmamak gerekiyor. Ben başardım" diye konuştu.
1.05.2021 Sağlık
Sindirim sisteminin düşmanı: Crohn hastalığı
Sindirim sisteminin düşmanı: Crohn hastalığı Crohn hastalığı, sindirim sistemine ilişkin hastalıklar arasında ciddi sorunlara yol açan ve yaşam kalitesini olumsuz şekilde etkileyen hastalıklar arasındadır. İsmi çok duyulmamış olsa da oldukça sık rastlanan bu hastalık, bağırsaklardan yemek borusuna kadar geniş bir alanı etkileyerek, ciddi komplikasyonlara neden oluyor. Avrasya Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık, sindirim sistemini ele geçiren crohn hastalığı hakkında önemli bilgiler veriyor. Sindirim sisteminin her bölümünde ortaya çıkabilir.
30.01.2021 Sağlık
Depresyon şikayeti olan hastalarda Crohn görülme olasılığı daha fazla
Depresyon şikayeti olan hastalarda Crohn görülme olasılığı daha fazla Depresyon teşhisi konan ve daha öncesinde sindirim sistemiyle ilgili şikayetleri olan kişilerde inflamatuvar bağırsak hastalıkları olan Crohn ve ülseratif kolit görülme olasılığının daha fazla olduğu saptandı.
12.11.2020 Sağlık
Kronik hastalıklar intihar nedeni
Kronik hastalıklar intihar nedeni Kanada’daki Waterloo Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği bir araştırma, astım, diyabet ve Crohn hastalığı gibi kronik rahatsızlıkları olan gençlerin, intihar riskinin üç kat daha fazla olduğunu ortaya koydu.
21.08.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri