Cinsel İlişki Sırasında Ağrı

Cinsel İlişki Sırasında Ağrı

Son dakika cinsel ilişki sırasında ağrı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cinsel ilişki sırasında ağrı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cinsel ilişki sırasında ağrı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cinsel İlişki Sırasında Ağrı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cinsel ilişki sırasında ağrı gelişmeleri de dahil olmak üzere 133 cinsel ilişki sırasında ağrı haberi bulunmuştur. Tüm cinsel ilişki sırasında ağrı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor Erken menopozun kalp ve damar hastalıkları, kemik erimesi, üro-genital sistemde değişiklikler, uyku bozukluğu, duygu durum değişikliği, vajinal kuruluk, cinsel ilişki sırasında ağrı ve cinsel isteksizlik gibi sorunlara neden olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Burçin Karakuş, “40 yaşından önce görülen menopozu erken teşhis etmek ve vücutta azalan hormonlarla birlikte oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmek için erkenden hormon replasman tedavisine başlanması gerekiyor” dedi.
26.12.2023 Sağlık
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı!
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı! Giderek artan çevre kirliliği, yoğun stres, sigara kullanımı ve hatalı beslenme gibi alışkanlıkların kadınlarda erken menopoza neden olabildiğini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Uğur Çobanoğlu, “Bazı besinlerin içeriğinde bulunan maddeler hormonların dengeli çalışmasını destekleyerek erken menopozu engellemektedir. Menopozu geciktiren besinler arasında yağlı balıklar, fasulye, mercimek, bezelye, çinko bakımından zengin gıdalar, biftek, kabak çekirdeği, nohut ve patates sayılabilir” dedi.
12.05.2022 Sağlık
Endometriozis hastalığı hangi problemlere neden olmaktadır?
Endometriozis hastalığı hangi problemlere neden olmaktadır? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, endometriozis nedir, belirtileri ve nedenleri nelerdir, nasıl tedavi edilir sizler için anlattı.
23.02.2022 Sağlık
Genital estetik kadınlarda öz güveni artırıyor!
Genital estetik kadınlarda öz güveni artırıyor! Doğuştan gelen sorunlar, doğum ve kilo alıp verilen durumlarda vücutta deformasyonlar oluşuyor. Psikolojik olarak etkileyen bu bozukluklar estetik oparasyonlarla düzeltilebiliyor. Özellikle doğum gibi genital deformasyona neden olan durumlarda kadınlar estetik oerasyonlara yöneliyor. Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Serpil Kırım kadınların doğum sonrasında en çok tercih ettiği genital operasyonları anlattı.
12.01.2022 Sağlık
45 yaş altı kadınlarda en sık görülen kanser türüne dikkat
45 yaş altı kadınlarda en sık görülen kanser türüne dikkat Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yusuf Türk, 45 yaş altı kadınlarda meme kanseri ile birlikte en sık görülen kanser türü olan ve önlenmesi mümkün olan rahim ağzı kanseri hakkında bilgilendirmede bulundu.
11.01.2022 Sağlık
Rahim ağzı kanseri önlenebilir! Kritik açıklama
Rahim ağzı kanseri önlenebilir! Kritik açıklama Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nilay Kahraman Pişkinpaşa, rahim ağzı kanserinin erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen bir kanser türü olduğunu söyledi.
10.01.2022 Yaşam
Anne olmayı engelliyor! Her 5 kadından birinde var!
Anne olmayı engelliyor! Her 5 kadından birinde var! Rahmin düz kas tabakasından kaynaklanan iyi huylu tümörler olan miyomlar, doğurganlık çağındaki kadınlarda oldukça sık rastlanan bir hastalık. Öyle ki ülkemizde her 5 kadından birinde, çapı ufak veya büyük, az ya da çok sayıda ‘miyom’ tespit ediliyor! Vücuttaki östrojen seviyelerinin daha yüksek olması nedeniyle sıklıkla üreme çağındaki 18-45 yaş grubundaki kadınlarda görülen miyomlar, rahim alınması operasyonlarının en sık nedenini oluşturuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Cihan Kaya miyomda tedavi yöntemlerini anlattı.
5.12.2021 Sağlık
Düşük ve erken doğumun arkasında miyom olabilir!
Düşük ve erken doğumun arkasında miyom olabilir! Kadınların yüzde 50’sinde görülen miyomlar, özellikle üreme dönemindeki kadınlarda yani 30-40 yaş arası kadınlarda sıklıkla karşılaşılıyor. Miyomların, adet düzeninde bozulma, adet döneminde aşırı kanama ve tekrarlayan alt karın ağrılarına sebep olabileceğini söyleyen Kadın Hastalıkları, Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu gebelik planlayan kadınların özellikle dikkat etmesi gerektiğini dikkat çekti. Doç. Dr. Kahramanoğlu, miyomların tedavi edilmediğinde düşük ya da erken doğuma neden olabileceği konusunda uyardı.
1.11.2021 Sağlık
Cinsel ilişki sırasında ağrı yaşıyorsanız dikkat! Sessizce ilerliyor!
Cinsel ilişki sırasında ağrı yaşıyorsanız dikkat! Sessizce ilerliyor! Her 5 kadından birinde görülen miyomlar, uzun süreli adet kanamalarından, kabızlığa hatta cinsel ilişki sırasında ağrıya varana kadar pek çok soruna neden olabilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Bilgi Uslu Aybar, miyom belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
27.10.2021 Sağlık
İdrar yolu enfeksiyonu böbrek yetmezliğine yol açabiliyor!
İdrar yolu enfeksiyonu böbrek yetmezliğine yol açabiliyor! Günlük hayatta, doktora başvuru sebepleri arasında en sık görülen sorunlardan biri idrar yolu enfeksiyonlarıdır. Her bireyin hayatının bir döneminde karşılaştığı, ağrılı ve günlük hayatı olumsuz etkileyen bir durum olan idrar yolu enfeksiyonu, kadınlarda erkeklere oranla 4 kat daha fazla görülmektedir. Birçok kadın hayatı boyunca bir veya iki kez idrar yolu enfeksiyonu geçirirken, bazı kadınlarda bu durum tekrarlayabilen ya da kalıcı olan şikayetlere dönüşebilmektedir. Araştırmalara göre, her on erkekten biri yaşamı boyunca idrar yolu enfeksiyonuna yakalanıyor. İleri yaş gruplarında ve özellikle çocuklarda, idrar yolu enfeksiyonları ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Peki, idrar yolu enfeksiyonlarından korunmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Prof. Dr. Beril Akman, idrar yolu enfeksiyonları ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.
29.09.2021 Sağlık
Kadınlarda kısırlık belirtileri nelerdir?
Kadınlarda kısırlık belirtileri nelerdir? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, kadınlarda kısırlık belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti ve kadınlarda kısırlık belirtilerini paylaştı.
2.08.2021 Sağlık
Cinsel ilişki sırasında ağrı varsa dikkat! Kanser belirtisi olabilir!
Cinsel ilişki sırasında ağrı varsa dikkat! Kanser belirtisi olabilir! Kadın üreme organlarını ilgilendiren tüm kanserler halk arasında rahim kanseri olarak adlandırılır. Gelişmiş ülkelerde en sık görülen kanser türü olan rahim kanseri 100 kadından yaklaşık 3'ünde görülüyor. Rahim kanseri gelişen hastaların çoğunluğunu da menopoz dönemindeki kadınlar oluşturuyor. Adet döneminin erken yaşta başlaması ve menopoza geç yaşta girilmesi, östrojen hormonuna daha fazla maruz kalınmasına yol açarak rahim kanseri riskini arttırdığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer, obezite veya şişmanlığın risk faktörlerini artırdığını dikkat çekiyor. Karında şişkinlik, cinsel ilişki sırasında ağrı, sebepsiz kilo kaybı durumların gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Op. Dr. Meral Sönmezer rahim kanseri belirtilerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
25.05.2021 Sağlık
Bu 6 belirtiye dikkat! Menopozun habercisi olabilir
Bu 6 belirtiye dikkat! Menopozun habercisi olabilir Kadının adet döngüsünün son bulduğu ve gebe kalamadığı menopoz dönemi birçok belirtiyle kendini gösteriyor. Bu belirtilerin temelinde östrojen ve progesteron hormonlarının üretiminin düşmesi olduğunu hatırlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Rukset Attar, menopoz döneminin, öncesi ve sonrası da dâhil olmak üzere 3-5 yıl kadar süren bir süreç olduğunu ve birçok belirti verdiğini söyledi.
4.05.2021 Sağlık
Pelvik taban egzersizlerinin cinsel ilişkiye etkisi nedir? Bu egzersizler güçlendiriyor!
Pelvik taban egzersizlerinin cinsel ilişkiye etkisi nedir? Bu egzersizler güçlendiriyor! Her 4 kadından 1’inde görülen pelvik taban problemi pek çok kişinin farkında bile olmadığı problemlerin başında geliyor. Pelvik taban disfonksiyonu olarak adlandırılan bu sorun kadınlarda idrar kaçırmak, kabızlık, ağrılı cinsel ilişki gibi sorunların da başlıca nedenlerinden biri. Özellikle doğumdan sonra veya yaşlandıkça zayıflayan pelvik tabanı bazı egzersizler ile güçlendirmek mümkün. Peki, Pelvik taban kas egzersizleri nasıl yapılır? Pelvik taban egzersizlerinin cinsel ilişkiye etkisi nedir? Fizyoterapist Yeşim Ergen pelvik taban sorunlarını ve egzersiz ile nasıl güçlendirilebileceğini anlattı.
17.03.2021 Sağlık
Genital PRP ile cinsel hayatınız yenilenebilir
Genital PRP ile cinsel hayatınız yenilenebilir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emine Elmas Etiz, genital bölgede PRP (Trombositten Zengin Plazma) uygulamaları hakkında bilgilendirdi.
27.11.2020 Sağlık
Cinsel ilişki sonrası vajinada ağrının 20 nedeni ve çözüm yolları!
Cinsel ilişki sonrası vajinada ağrının 20 nedeni ve çözüm yolları! Cinsel ilişkinin ardından vajinada ağrı hissediyorsanız, ağrının neden olduğunu bilmek önemlidir. Cinsel aktiviteden sonra vajinanın acıya neden olması çoğu durumlarda normal değildir. Uzmanlar seks sonrası vajinada ağrının olmasını enfeksiyon, alerji ve travmalar olabileceği konusunda uyarıyor. Peki, Seks sonrası vajinada ağrı neden olur? Cinsel ilişki sonrası vajinada ağrının nedenleri nelerdir? Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Kalay cinsel ilişki sırasında veya sonrasında vajina ağrısı nedenler ve tedavi yöntemlerini anlattı.
17.03.2021 Sağlık
Tatili yarıda kestiren hastalık; sistit
Tatili yarıda kestiren hastalık; sistit Yaz tatiliniz sistit yüzünden yarım kalabilir. Peki nedir sistit?
10.07.2019 Sağlık
Kadınlarda her yaşta cinsel organ sağlığı
Kadınlarda her yaşta cinsel organ sağlığı 20’lerden 50’li yaşlara kadar kadın cinsel organının geçirdiği değişikliklere ve sağlık durumuna dikkat...
1.12.2018 Sağlık
Erkekleri bekleyen büyük tehlike; mesane kanseri
Erkekleri bekleyen büyük tehlike; mesane kanseri Radyasyon Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Vecdi Ertekin, mesane kanseri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
30.07.2018 Sağlık
Kadınların üçte biri bundan şikayetçi!
Kadınların üçte biri bundan şikayetçi! Kadınların yaklaşık üçte biri yaşamları boyunca en az bir kez kronik alt karın ağrısından şikayetçi oluyor.
23.08.2017 Sağlık
Her 10 kadından biri cinsel ilişki sırasında acı çekiyor
Her 10 kadından biri cinsel ilişki sırasında acı çekiyor İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, her 10 kadından biri cinsel ilişki sırasında acı ve ağrı hissediyor.
26.01.2017 Sağlık
Sigara içen kadınlar dikkat!
Sigara içen kadınlar dikkat! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Volkan Aksakallı, sigara kullanan kadınlarda rahim ağzı kanseri riskinin diğer kadınlara oranla iki kat fazla olduğunu söyledi.
19.12.2016 Sağlık
"Çikolata kistleri kısırlığa neden olabilir!"
"Çikolata kistleri kısırlığa neden olabilir!" Yumurtalığın fonksiyonlarından birinin yumurta üretmek olduğunu belirten Prof...
23.08.2016 Sağlık
Jinekolojik kanserleri önlemek mümkün mü?
Jinekolojik kanserleri önlemek mümkün mü? Jinekolojik kanserler olarak da adlandırılan serviks (rahim ağzı), endometriyum (rahim) ve over (yumurtalık) kanser türleriyle ilgili bilgilendirme yapan Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ateş Karateke şunları söylüyor:
13.04.2016 Sağlık
Erkekte kısırlık nedenleri ve tedavi yöntemleri
Erkekte kısırlık nedenleri ve tedavi yöntemleri Çocuk sahibi olamayan çiftlerin yüzde 40’ında sorun erkekten kaynaklanıyor. Erkek kısırlığının genellikle belirti vermediğini ve spermiogram ile tanı konabildiğini belirten Mozaik Tüp Bebek Merkezi’nden Op. Dr. Ümit Zeteroğlu, kısırlık nedenlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
5.04.2016 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Cinsel İlişki Sırasında Ağrı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cinsel ilişki sırasında ağrı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.