Büyük  Okyanus

Büyük Okyanus

Son dakika Büyük Okyanus haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Büyük Okyanus ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Büyük Okyanus haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Büyük Okyanus

haberleri sayfasında son dakika yaşanan büyük okyanus gelişmeleri de dahil olmak üzere 737 büyük okyanus haberi bulunmuştur. Tüm büyük okyanus haberleri aşağıda listelenmiştir.
Meksika Bayrağı Anlamı Nedir? Meksika Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Meksika Bayrağı Anlamı Nedir? Meksika Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Meksika ülkesinin Büyük Okyanus'a kıyısı vardır. Ülke, Amerika kıtasında yer alır ve resmi adı ise Meksika Bileşik Devletleri olarak bilinir. Uzun yıllar boyunca İspanya'nın kolonisi olan Meksika ise, 16 Eylül 1810 yılında kendi bağımsızlığını ilan etti. Yüzölçümü, 1.972.550 kilometre kare olarak bilinen Meksika araştırılan ve merak edilen ülkeler arasında yer alır.
12.09.2023 Eğitim
Kanada Bayrağı Anlamı Nedir? Kanada Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Kanada Bayrağı Anlamı Nedir? Kanada Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? 13 eyalet ve 3 bölgeden oluşan Kanada, aynı zamanda Kuzey Amerika bölgesinde yer alır. Ayrıca Büyük Okyanus ve Atlas Okyanusu ile beraber arktik okyanusuna kadar bağlantısı bulunduğunu söylemek mümkündür. Diğer yandan Rusya'dan sonra yüz ölçümü bakımından en büyük ülke olduğunu eklemek gerekir.
10.09.2023 Eğitim
Tonga açıklarında 7.2 büyüklüğünde deprem
Tonga açıklarında 7.2 büyüklüğünde deprem Tonga açıklarında 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
15.06.2023 Dünya
Yeni Zelanda'da 7.1 büyüklüğünde deprem
Yeni Zelanda'da 7.1 büyüklüğünde deprem Büyük Okyanus’ta yer alan ve Yeni Zelanda’ya bağlı Kermadec Adaları açıklarında 7.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
24.04.2023 Dünya
Hilal gözüktü mü? Ramazan hilali göründü mü? Hilal görünmesi ne anlama geliyor?
Hilal gözüktü mü? Ramazan hilali göründü mü? Hilal görünmesi ne anlama geliyor? Hilal göründü mü sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayının müjdecisi olan hilal hicri takvime göre bu yıl ilk olarak Büyük Okyanus'ta görülecek. Peki Türkiye'den hilal görünecek mi? Ramazan hilali ne anlama geliyor?
21.03.2023 Gündem
3.5 milyon yıllık keşif! Küçük kız sahilde gezerken buldu
3.5 milyon yıllık keşif! Küçük kız sahilde gezerken buldu ABD’nin Maryland kentinin sahilinde ailesiyle birlikte fosil avcılığı yapan 9 yaşındaki Molly Sampson, nesli yaklaşık 3.5 milyon yıl önce tükenen ve boyu 20 metreyi geçen Megalodon köpekbalığının dişini buldu. Uzmanlar keşfi ‘hayatta bir kez bulunabilecek türden bir keşif’ olarak nitelendirdi.
11.01.2023 Dünya
Küçük kız, sahilde Megalodon köpekbalığının dişini buldu
Küçük kız, sahilde Megalodon köpekbalığının dişini buldu ABD’nin Maryland kentinin sahilinde ailesiyle birlikte fosil avcılığı yapan 9 yaşındaki Molly Sampson, nesli yaklaşık 3.5 milyon yıl önce tükenen ve boyu 20 metreyi geçen Megalodon köpekbalığının dişini buldu. Uzmanlar keşfi ‘hayatta bir kez bulunabilecek türden bir keşif’ olarak nitelendirdi.
11.01.2023 Dünya
Tonga açıklarında 6.7 büyüklüğünde deprem
Tonga açıklarında 6.7 büyüklüğünde deprem Tonga açıklarında Büyük Okyanus'ta 6.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
4.12.2022 Dünya
Meksika açıklarında 6.2 büyüklüğünde deprem
Meksika açıklarında 6.2 büyüklüğünde deprem Meksika’nın Baja California eyaleti açıklarında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
22.11.2022 Dünya
Tonga'da 7.3 büyüklüğünde deprem
Tonga'da 7.3 büyüklüğünde deprem Tonga açıklarında meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı.
11.11.2022 Dünya
Ay tutulması ne zaman? Ay tutulması hangi burçları, nasıl etkileyecek?
Ay tutulması ne zaman? Ay tutulması hangi burçları, nasıl etkileyecek? Yılın son ay tutulmasına kısa bir süre kaldı. 2022 yılının ikinci ay tutulması kasım ayında gerçekleşecek. 2022’nin son tutulmasının burçlara etkisi araştırılıyor. Peki, Ay tutulması ne zaman, saat kaçta? Ay tutulması hangi burçları etkileyecek? İşte detaylar…
7.11.2022 Astroloji
Orta Amerika’da 6.3 büyüklüğünde deprem
Orta Amerika’da 6.3 büyüklüğünde deprem Orta Amerika’nın Büyük Okyanus açıklarında 6.3 şiddetinde bir deprem meydana geldi.
16.10.2022 Dünya
Meksika'da 7,4 büyüklüğünde deprem!
Meksika'da 7,4 büyüklüğünde deprem! Meksika’nın Michoacan eyaleti açıklarında 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem başkent Mexico City ve çevredeki bazı eyaletlerde hissedildi.
19.09.2022 Dünya
Büyük Okyanus’taki Kermadec Adaları açıklarında 6.6 büyüklüğünde deprem
Büyük Okyanus’taki Kermadec Adaları açıklarında 6.6 büyüklüğünde deprem Büyük Okyanus’ta yer alan ve Yeni Zelenda’ya bağlı Kermadec Adaları açıklarında 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
14.08.2022 Dünya
El Salvador nerede? El Salvador para birini ne, nüfusu kaç, devlet başkanı Nayib Bukele kimdir?
El Salvador nerede? El Salvador para birini ne, nüfusu kaç, devlet başkanı Nayib Bukele kimdir? El Salvador, Bitcoin'i ülkenin resmi para birimi yapmak için yasa hazırladı. Haberin basına yansıması sonrası El Salvador nerede, El Salvador’un devlet başkanı kim, nüfusu kaç? gibi sorularında artış yaşandı. İşte detaylar
21.01.2022 Gündem
Tonga’daki yanardağ patlamasının ardından alarma geçildi! Birçok ülkede acil durum...
Tonga’daki yanardağ patlamasının ardından alarma geçildi! Birçok ülkede acil durum... Dünya şokta. Ajanslar son dakika duyurdu. ABD Ulusal Tsunami Uyarı Merkezi, Tonga’daki yanardağ patlamasının ardından ABD’nin Kaliforniya'dan Alaska'ya kadar olan batı kıyısı ile Kanada'daki Britanya Kolumbiyası eyaleti için tsunami uyarısında bulundu.
15.01.2022 Dünya
Kum fırtınası nedir, nasıl ve neden oluşur? Konya’da kum fırtınası etkisi sürüyor!
Kum fırtınası nedir, nasıl ve neden oluşur? Konya’da kum fırtınası etkisi sürüyor! Kuvvetli rüzgar Konya ve Aksaray'da bazı bölgelerde kum fırtınası oluştu. Fırtına nedeniyle Aksaray-Adana kara yolu polis ekiplerince trafiğe kapatıldı. Peki, kum fırtınası nedir, nasıl ve neden oluşur?
30.11.2021 Yaşam
Güneş kremi kullanımı yasaklandı! Nedeni..
Güneş kremi kullanımı yasaklandı! Nedeni.. Tayland’da kimyasal içerikli güneş kremlerinin kullanımı, mercanlara zarar verdiği gerekçesiyle tüm ulusal deniz parklarında yasaklandı.
5.08.2021 Dünya
Nadir rastlanan "Cam Ahtapot" görüntülendi
Nadir rastlanan "Cam Ahtapot" görüntülendi ABD'de Schmidt Okyanus Enstitüsü, Pasifik Okyanusu'nun (Büyük Okyanus) derin sularında gerçekleştirdiği araştırma seferinde nadir rastlanan "Cam Ahtapot"u görüntüledi.
11.07.2021 Bilim ve Teknoloji
O ülkeye dönmenin yeni kuralları! 'Zengin değilseniz geri dönmeyin'
O ülkeye dönmenin yeni kuralları! 'Zengin değilseniz geri dönmeyin' Büyük Okyanus’ta ada ülkesi olan Yeni Zelanda’da hükümet, yurt dışından evlerine dönen vatandaşların altı ay içerisinde ülkeden ayrılması durumunda 3 bin 100 dolar ceza ödemesine karar verdi. Vatandaşlar ise duruma tepki gösterirken Kanada'da yaşayan ve teknoloji alanında çalışan bir Yeni Zelandalı olan Owen Williams, “Hükümetin verdiği mesaj net: Vatandaş olsanız bile, zengin değilseniz geri dönmeyin" dedi.
25.03.2021 Dünya
Rus gemisi Karadeniz'de battı
Rus gemisi Karadeniz'de battı Bartın'ın İnkumu açıklarında kötü hava şartları nedeniyle ikiye bölünen Palau bandıralı bir kuru yük gemisi battı. Geminin 12 personeli ise filikalara binerek ve can yelekleriyle denize atladı. Filikalar ve denize atlayanlar şiddetli rüzgar nedeniyle sürüklenirken, 6 kişi kurtarıldı. Bartın Valisi Sinan Güner, 2 kişinin de cansız bedeninin bota alındığını açıkladı. 4 denizciyi kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı da destek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan bir fırkateyn görevlendirildiğini duyurdu.
17.01.2021 Yaşam
Rusya füzeleri ateşledi! O noktalar tek tek vuruldu
Rusya füzeleri ateşledi! O noktalar tek tek vuruldu Rusya, en etkili balistik füzeleri arasında bulunan ve yaklaşık menzili 8 bin kilometre olan “Bulava” tipi balistik füzenin denemesini yaptı.
12.12.2020 Dünya
Rus sınırında alarm! ABD uçağı radara yakalanınca...
Rus sınırında alarm! ABD uçağı radara yakalanınca... ABD’ye ait keşif uçağı Bering Denizi açıklarında Rus savaş uçağı tarafından önlendi.
11.12.2020 Dünya
Eritre'de alıkonulan 3 Türk denizci serbest bırakıldı
Eritre'de alıkonulan 3 Türk denizci serbest bırakıldı Tekneyle dünya turu yaparken Eritre'de gözaltına alınan ve yaklaşık 3 aydır bu ülkede alıkonulan 3 Türk denizci Türkiye'nin girişimleriyle serbest kaldı.
20.06.2020 Gündem
Kuril Adaları'nda 7 şiddetinde deprem
Kuril Adaları'nda 7 şiddetinde deprem Japonya'nın kuzeydoğusunda bulunan Kuril Adaları 7 şiddetinde depremle sarsıldı. Japonya'nın Hokkaido eyaletinde de hissedilen deprem nedeniyle henüz tsunami uyarısı yapılmadı.
13.02.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Büyük Okyanus ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki büyük okyanus haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.