Borç Son Dakika

Borç Son Dakika

Son dakika borç son dakika haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan borç son dakika ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını borç son dakika haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Borç Son Dakika

haberleri sayfasında son dakika yaşanan borç son dakika gelişmeleri de dahil olmak üzere 358 borç son dakika haberi bulunmuştur. Tüm borç son dakika haberleri aşağıda listelenmiştir.
Borcu olanlar için büyük fırsat: O borçların tamamı silinecek
Borcu olanlar için büyük fırsat: O borçların tamamı silinecek SGK borçları siliyor. Borcu olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Sigorta primi, genel sağlık sigortası başta olmak üzere borcu olan 14 milyon 600 bin kişi, 3 milyon 300 bin işletme yapılandırma hakkından yararlanabilecek. Bağ-Kur'luların yanı sıra primini kendisi ödeyenler de ödeme kolaylığından yararlanarak emekli olabilecek. Bazı alacakların yarısından vazgeçilirken, ilk taksit ve peşin ödemeler haziranda başlayacak. Part-time, kısmi süreli çalışanlar son bir yılda yatırılmayan primlerini yapılandırarak eksik günlerini tamamlayabilecek.
16.03.2023 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı
Borçlar siliniyor! Yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı Vergi borçları ve tüm idari para cezalarını kapsayacak geniş çaplı bir yapılandırma paketi yolda. Pazartesi günü detayları açıklanacak pakette daha önce sunulmayan ödeme imkânlarının yer alacağı belirtildi. Hükümet 84 milyon vatandaşa vergiden prime, öğrenim kredisinden trafik cezalarına kadar birçok başlıkta barış eli uzatıyor. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı barışıyla, 31 Aralık 2022’ye kadar oluşan borçların tamamı yapılandırılacak. İşte yüz binlerce vatandaşı kapsayan detaylar...
21.01.2023 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Milyonları kapsıyor, limit belli oldu
Borçlar siliniyor! Milyonları kapsıyor, limit belli oldu Borcu olan milyonlarca kişiye müjdeli haber geldi. Borçlar siliniyor. Hükümet resmen harekete geçti. Yaklaşık 6 milyon dar gelirli vatandaşın 30 milyar liralık icra ve haciz borçlarının silinmesi için yasa çıkarılacak. Düzenlemeden faydalanmak için icra işleminin başlamış olması şartı aranacak. Borcu olan ancak icra işlemi başlamayanlar paket kapsamında olmayacak. Silinecek borçlar için belli bir tarih belirlenecek. İlk çalışmalara göre 15 Ağustos öncesi borçların silinmesi planlanıyor. İlk aşamada 2 bin liraya kadar elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçları devlet üstlenecek. 9 milyon vatandaşı ilgilendirecek düzenlemeler kapsamında, ilk olarak eylül ayı içerisinde orta vadeli program açıklanacak. İşte son dakika haberinin detayları...
8.09.2022 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Milyonlara müjde! Elektrik, su, doğalgaz, telefon hepsini kapsıyor
Borçlar siliniyor! Milyonlara müjde! Elektrik, su, doğalgaz, telefon hepsini kapsıyor Borcu olan milyonlarca vatandaşa güzel haber. Borçlar siliniyor. Yaklaşık 6 milyon dar gelirli vatandaşın 30 milyar liralık icra ve haciz borçlarının silinmesi için yasa çıkarılacak. Düzenlemeden faydalanmak için icra işleminin başlamış olması şartı aranacak. Borcu olan ancak icra işlemi başlamayanlar paket kapsamında olmayacak. Silinecek borçlar için belli bir tarih belirlenecek. İlk çalışmalara göre 15 Ağustos öncesi borçların silinmesi planlanıyor. İlk aşamada 2 bin liraya kadar elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçları devlet üstlenecek. 2 bin liraya kadar olan Borç silinecek, icradan düşecek. Bu amaçla vatandaşların borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterecek ve vergiden düşecek. Böylece bu kapsamdaki vatandaşların borcu kamu maliyesinden karşılanmış olacak.
26.08.2022 Ekonomi
Borcu olanlar dikkat, siliniyor! Başvuran fırsattan yararlanıyor ödemeler...
Borcu olanlar dikkat, siliniyor! Başvuran fırsattan yararlanıyor ödemeler... Borcu olanları çok yakından ilgilendiriyor. Başvuran fırsattan yararlanıyor. Borcu olan çok sayıda kişi yapılandırma imkanından yararlanarak borçlarından kurtuluyor. Faiz yükünün büyük kısmı ödenmiyor. Peşin ödemelerde indirim yapılıyor. Borçların cezaları kaldırılarak güncelleniyor ve taksitle ödeme imkanı da sağlanıyor. Başvurular için son gün. Yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyen vatandaşlar 30 Eylül Perşembe günü mesai saati bitimine kadar ilgili vergi dairelerine başvuru yapması gerekiyor.
29.09.2021 Ekonomi
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 90'ı silinecek...
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 90'ı silinecek... Milyonlarca vatandaş bekliyordu. Borcu olan herkesi sevindiren haber geldi. Yapılandırma müjdesi verildi. Birçok kişi bu haktan yararlanarak borçlarından kurtuldu. Borç yapılandırmasında son gün 1 Şubat. Yapılandırma hakkından yararlanmak isteyenlerin acele etmesi gerekiyor. Borç yapılandırmasında birçok avantaj sunuluyor. Yüzde 90 indirimden, 18 ay vade imkanına kadar sağlanan kolaylıklar ile vatandaşın borçlarını ödemesi amaçlanıyor. Fakat pek çok kişi yapılandırmanın detaylarını bilmiyor. Vatandaşlar özellikle borçlarının yüzde 90'ının silineceğini düşünüyor. Fakat yüzde 90 faizden siliniyor. Anapara ödemesi ise olan şekli ile yapılıyor.
28.01.2021 Ekonomi
Borcu olanlar dikkat! Haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz
Borcu olanlar dikkat! Haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz Yargıtay’dan borcu ve alacağı olan milyonları ilgilendiren emsal niteliğinde bir karara imza atıldı. Hiçbir yazılı beyan olmadığı halde sosyal medyada borçlu olduğuna ilişkin ifadeler kullanılması delil sayıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Avukat Ali Oktay Coşgun, bu tip uygulamalardaki yazışmaların belge niteliği taşıdığına dikkat çekerek, haklıyken suçlu duruma düşürecek konuyla ilgili de çarpıcı bilgiler verdi.
5.04.2024 Ekonomi
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Birçok kişi yanlış biliyor, bu mallar haczedilemiyor
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Birçok kişi yanlış biliyor, bu mallar haczedilemiyor Borcu olan herkesi ilgilendiren detay ortaya çıktı. Borcu olanların en büyük korkusu haciz. İcralık olan pek çok kişi ise bu konudaki haklarını ya bilmiyor ya da yanlış biliyor. Borçlarla ilgili Yargıtay’ın emsal kararlarını hatırlatan Avukat Ali Oktay Coşgun, haczedilemeyen mal ve hakları bir bir sıraladı.
13.03.2024 Ekonomi
Beşiktaş'ın toplam borcu açıklandı!
Beşiktaş'ın toplam borcu açıklandı! Beşiktaş’ın 30 Kasım 2023 tarihi itibariyle borcunun 8 milyar 453 milyon 690 bin TL olduğu açıklandı.
9.03.2024 Beşiktaş
Fenerbahçe Kulübü'nün borcu açıklandı!
Fenerbahçe Kulübü'nün borcu açıklandı! Fenerbahçe Kulübü'nün borcu 11 Milyar 466 Milyon TL olarak açıklandı.
3.02.2024 Fenerbahçe
İki kardeşi uyuşturucu parası için öldürmüş
İki kardeşi uyuşturucu parası için öldürmüş Kayseri'de, iki grup arasındaki silahlı kavgada Suriye uyruklu Ahmed (29) ile kardeşi Muhammed Alhalaf'ı (26) öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan ve ifadelerinde cinayeti işlemediğini öne süren Hüseyin El Hammud (20), cezaevinden itirafçı olmak istediğine dair mektup yazdı. Savcılıkça yeniden ifadesi alınan Hammud, olaydan önce Alhalaf’tan kullanmak için 150 TL karşılığında uyuşturucu aldığını ama parasını vermediğini belirterek, “Beni arayıp, '150 TL, bin TL oldu' dedi. Küfretti. 15 dakika sonra da eve 5-6 kişi geldi. Beni dövmeye başladılar. Öldürecekler diye korktum. Tüfek ile 1 el ateş ettim. Ama, korkmadılar. Üzerime gelmeye devam ettiler. 2 el daha ateş ettim. Sonra da korkumdan olay yerinden kaçtım. Daha önce koktuğum için farklı ifade verdim" dedi.
15.01.2024 Gündem
Borçlar siliniyor! Milyonlarca kişiyi kapsıyor, borç affı ile ilgili detaylar belli oldu
Borçlar siliniyor! Milyonlarca kişiyi kapsıyor, borç affı ile ilgili detaylar belli oldu Borcu olan kişilere sevindiren haber geldi. Meclis’e cuma günü sunulan 80 maddelik torba yasa tasarısı, genel sağlık sigortası (GSS) borcu olanlara af niteliğinde avantajlar sağlıyor. Buna göre belirlenen tarihten önceki prim borçları ve gecikme cezaları tamamen silinecek. Peki düzenleme kimleri kapsıyor? İşte borç affı ile ilgili merak edilen detaylar...
1.12.2023 Ekonomi
Borçlar tamamen siliniyor! Tarih belli oldu, yıl sonuna kadar bedava olacak
Borçlar tamamen siliniyor! Tarih belli oldu, yıl sonuna kadar bedava olacak Borcu olan kişilere sevindiren haber geldi. Meclis’e cuma günü sunulan 80 maddelik torba yasa tasarısı, genel sağlık sigortası (GSS) borcu olanlara af niteliğinde avantajlar sağlıyor. Buna göre belirlenen tarihten önceki prim borçları ve gecikme cezaları tamamen silinecek. Peki düzenleme kimleri kapsıyor?
28.11.2023 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz oranları ile ilgili yeni gelişme
Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz oranları ile ilgili yeni gelişme Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kredi kartı faizleri ile ilgili yeni gelişme! Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faizi 2.5 puanlık beklentinin üstünde 5 puan (500 baz puan) artırarak yüzde 35’ten 40’a çıkardı. Böylece faizler son 6 ayda aralıksız artmış oldu. Her faiz artışında kart faizleri de yükseliyordu. Fakat bu sefer faiz artışıyla kart faizi 1 Ocak tarihine kadar değişmeyecek ve yüzde 3.66 olarak sabit kalacak. Gecikme faizi de yılbaşına kadar yüzde 3.96 olarak uygulanacak.
24.11.2023 Ekonomi
EYT başvurularında prim borcu engeline dikkat! Bunu yapanın ikramiye hakkı yanıyor
EYT başvurularında prim borcu engeline dikkat! Bunu yapanın ikramiye hakkı yanıyor Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için emeklilik yolculuğu devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun prim borcu bildirimleri ve emeklilik başvurularındaki kritik süreçler hakkında bilmesin gereken detaylar ortaya çıktı. SGK Uzmanı Dilek Ete birkaç aydır EYT başvuranlarının reddedildiğine dikkat çekerek yeniden başvuru konusunda vatandaşlara önemli önerilerde bulundu.
27.10.2023 Emekli
Borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Ağustos
Borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Ağustos Borcu olan yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisinin ilk taksiti ve borç yapılandırmasında ödeme süresi 31 Ağustos'ta doluyor.
15.08.2023 Ekonomi
Taksi problemi acil çözüm bekliyor: Aylık 22 bin TL ödeme
Taksi problemi acil çözüm bekliyor: Aylık 22 bin TL ödeme Vatandaş taksi bulamıyor, taksici tarifelerden şikâyet ediyor. Şu anda bir şoför kontağı yaklaşık ortalama 1300 lira borçla açıyor. Günü kurtarması için saatte ortalama 300 lira kazanması lazım. Aylık plaka kirası 22 bin lira. Buna yakıt, yıkama, durak parası, yemek, sigorta ve bakım masrafı eklenince şoförler önemli bir yükün altında kalıyor. Şoförler tarifeler düşük kaldıkça yolcu seçmeye, turist aramaya devam edeceklerini, trafiğe girmeyeceklerini söylüyorlar. Sorunun asıl kaynağı olarak ise yine plakaları elinde tutan galericiler gösteriliyor. İşte şikâyet konuları, yolcu hakları ve kazanç denklemiyle taksi ekonomisi.
12.08.2023 Ekonomi
MTV ödemeleri için kritik tarih! Süre uzatılmıştı
MTV ödemeleri için kritik tarih! Süre uzatılmıştı Yapılandırma kapsamındaki vergi borçları ile motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin 2'nci taksit ödemelerinin son günü bugün.
4.08.2023 Ekonomi
Borcu olanlar dikkat! Ödemeler için son gün
Borcu olanlar dikkat! Ödemeler için son gün SGK kapsamında yapılandırılan borçlar ile sigorta primi borçları için bugün son ödeme günü. Yapılandırma kapsamındaki vergi borçları ile motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin 2'nci taksit ödemelerinin son günü ise yarın.
3.08.2023 Ekonomi
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! SGK duyurdu, yapılandırma tarihi değişti
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! SGK duyurdu, yapılandırma tarihi değişti Borcu olan herkesi yakından ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresinin 3 Ağustos 2023 saat 23:59'a kadar uzatıldığını duyurdu.
31.07.2023 Ekonomi
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Vergi yapılandırmasında ilk ödeme için son gün
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Vergi yapılandırmasında ilk ödeme için son gün Borcu olan herkesi yakından ilgilendiriyor. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında birinci ve ikinci taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Yine motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin ikinci taksit ödemelerinin de bugün son günü.
31.07.2023 Ekonomi
ABD ile Avrupa arasında para krizi! Fed, Deutsche Bank'a kara aklama cezası kesti
ABD ile Avrupa arasında para krizi! Fed, Deutsche Bank'a kara aklama cezası kesti Fed, kara para aklamaya karşı yavaş ilerleme gösterdiği için Deutsche Bank'a 186 milyon dolar para cezası verdi.
20.07.2023 Ekonomi
Borcu olanlar dikkat! Yargıtay'dan flaş karar, suçlu duruma düşebilirsiniz
Borcu olanlar dikkat! Yargıtay'dan flaş karar, suçlu duruma düşebilirsiniz Yargıtay’dan borcu ve alacağı olan milyonları ilgilendiren emsal niteliğinde bir karara imza atıldı. Hiçbir yazılı beyan olmadığı halde sosyal medyada borçlu olduğuna ilişkin ifadeler kullanılması delil sayıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Avukat Ali Oktay Coşgun, bu tip uygulamalardaki yazışmaların belge niteliği taşıdığına dikkat çekerek, haklıyken suçlu duruma düşürecek konuyla ilgili de çarpıcı bilgiler verdi.
2.07.2023 Ekonomi
Yargıtay'dan borçlu kalanlar için sevindiren karar
Yargıtay'dan borçlu kalanlar için sevindiren karar Yargıtay 12. Hukuk Dairesi, 'murisin ilâma bağlanmış borcu için takip yapılırsa daha önce mirasın reddi kararı almış kişi takibin iptalini süresiz şikayet olarak ileri sürebilir' dedi.
29.06.2023 Ekonomi
Borcu olanlara müjde! Yüzde 90'ı siliniyor, taksitle ödeme fırsatı, işte son tarih
Borcu olanlara müjde! Yüzde 90'ı siliniyor, taksitle ödeme fırsatı, işte son tarih Borcu olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Vatandaşın yüzünü güldüren yapılandırma yasası vergi borcu olanlara da büyük fırsat sunuyor. Borç yapılandırmasında son tarih yaklaşıyor. İşte haberin detayları...
29.06.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Borç Son Dakika ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki borç son dakika haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.