Boko Haram

Boko Haram

Son dakika boko haram haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan boko haram ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını boko haram haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Boko Haram

haberleri sayfasında son dakika yaşanan boko haram gelişmeleri de dahil olmak üzere 435 boko haram haberi bulunmuştur. Tüm boko haram haberleri aşağıda listelenmiştir.
Numan Kurtulmuş: Kendilerini üstün diğerlerini köle olarak görüyorlar
Numan Kurtulmuş: Kendilerini üstün diğerlerini köle olarak görüyorlar TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "İslam düşmanlığı yapan ya da Avrupa'nın dünyanın herhangi bir yerinde yabancı düşmanlığı yapan faşistler, ırkçılar onlar sadece bir ideolojinin zehirlediği insanlar olarak değil, aslında kendilerini üstün diğerlerini ise aşağıda köle olarak gördüğü için bu tavırların içine giriyorlar. Bakın İsrail-Filistin arasındaki çatışma zamanında maalesef insanlık tarihinin duyduğu en ağır gayriinsani lafı söyleten zihniyeti keşfetmeden sorunları çözemeyiz. Adam ne dedi? Hem de koskoca İsrail’in Savunma Bakanı. ‘Biz insansı bazı hayvanlarla savaşıyoruz’ dedi. Çünkü beyler, kendileri üstün seçilmiş millet, dünyanın geri kalanları onlar da insan bile değil, onları hayvan olarak görüyorlar" dedi.
19.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi. Sivillere saldırıyı asla kabul etmeyiz." dedi.
13.10.2023 Gündem
AK Partili Kurtulmuş: Yunanistan sırtını sıvazlayanlara güvenmesin
AK Partili Kurtulmuş: Yunanistan sırtını sıvazlayanlara güvenmesin AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, son dönemde Yunanistan ile yaşanan gerilime değinerek, "Yunanistan'ın, komşumuz olarak Türkiye'yle arasındaki meseleleri varsa müzakere masasında çözmekten başka hiçbir yolu yoktur. Sırtını sıvazlayanlara güvenmesin, 'Yürü aslanım' diyenlere güvenmesin. Yunanistan, bölgemizdeki istikrarı bozacak, haddini aşan hiçbir işin içerisinde olmasın, hiçbir adımı atmasın" dedi.
13.10.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Cemevlerine yapılan saldırıların peşlerini bırakmayacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Cemevlerine yapılan saldırıların peşlerini bırakmayacağız  Muharrem Ayı nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından Yas-ı Matem oruç programı düzenlendi. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okay "Cemevlerimize yapılan saldırıların hesabını birlik, beraberlik ruhuyla sonuna kadar soruyoruz. Olayın failleri hukuk önünde cezasını almadan, arkalarındaki örgütler ortaya çıkmadan bu işin peşini bırakmayacağız" diye konuştu. 
7.08.2022 Siyaset
Nijerya’da hapishane baskını: Yaklaşık 900 mahkum firar etti
Nijerya’da hapishane baskını: Yaklaşık 900 mahkum firar etti Nijerya’nın başkenti Abuja’nın hemen dışındaki Kuje Hapishanesi’ne düzenlenen baskında yaklaşık 900 mahkum firar etti. Firari mahkumlardan 443'ünün yakalandığı, 400'ünün ise hala firari olduğu bildirildi.
6.07.2022 Dünya
Afrika ziyareti dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Öyle veya böyle alacağız
Afrika ziyareti dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Öyle veya böyle alacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdemir Bayraktar'ın vefatı, erken seçim tartışmaları, büyükelçilerin Osman Kavala açıklaması, siyasi cinayetler iddiası, Birleşmiş Milletler, Yunanistan'ın Fransa ve ABD ile anlaşması konularıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "F-35'ler için şu anda tabi alt düzeyde bu görüşmeler söz konusu. Ama biz bu 1 milyar 400 milyon dolarımızı öyle veya böyle alacağız." dedi.
21.10.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmam Hatip Okulları açıklaması: Fetret dönemini biz sonlandırdık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmam Hatip Okulları açıklaması: Fetret dönemini biz sonlandırdık Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da "70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Uluslararası Sempozyumu"nun açılışında konuştu. Erdoğan, "İmam hatipler 28 Şubat döneminde vesayetçilerin hedefi olmuş, kat sayı zulmüyle üniversite hayallerine set vurulmuştur. Kkat sayı uygulamasını kaldırarak 4+4+4 uygulaması ile orta okul kısmını açarak imam hatiplerin fetret dönemini hamdolsun biz sonlandırdık" dedi.
15.10.2021 Siyaset
Terör örgütüne ağır darbe! Boko Haram üyesi 190 kişi teslim oldu
Terör örgütüne ağır darbe! Boko Haram üyesi 190 kişi teslim oldu Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın kuzeydoğusunda Boko Haram terör örgütüne mensup 190 kişinin teslim olduğu bildirildi.
16.08.2021 Dünya
Resmen duyurdular! ABD'den çok sayıda savaş uçağı aldılar
Resmen duyurdular! ABD'den çok sayıda savaş uçağı aldılar Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın, terörle mücadele kapsamında ABD'den 6 "A-29 Süper Tucano" saldırı uçağı aldığı bildirildi.
23.07.2021 Dünya
Terör örgütü Boko Haram’ın lideri öldü
Terör örgütü Boko Haram’ın lideri öldü Son dakika haberine göre; Bir dönem DEAŞ’ın “fazla radikal olduğu için” reddettiği, terör örgütü Boko Haram lideri Abubakar Shekau’nun öldüğü ortaya çıktı.
8.06.2021 Dünya
Boko Haram, BM'nin yardım tesisine saldırdı: 5 ölü
Boko Haram, BM'nin yardım tesisine saldırdı: 5 ölü Nijerya'nın kuzeydoğusunda terör örgütü Boko Haram, Birleşmiş Milletler'in (BM) yardım tesisine saldırı düzenledi. Saldırılarda 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.
11.04.2021 Dünya
Dışişleri'nden Nijerya'daki terör saldırısına kınama
Dışişleri'nden Nijerya'daki terör saldırısına kınama Dışişleri Bakanlığı, Nijerya'da, Boko Haram terör örgütü tarafından gerçekleştirilen terör eylemini kınadı.
15.03.2021 Siyaset
Nijer’de 3 gün ulusal yas ilan edildi!
Nijer’de 3 gün ulusal yas ilan edildi! Nijer'de terör saldırısında 100 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından 3 günlük ulusal yas ilan edildi.
4.01.2021 Dünya
Türkiye'den Nijerya'daki terör saldırısına kınama
Türkiye'den Nijerya'daki terör saldırısına kınama Dışişleri Bakanlığı, Nijerya'da 40'tan fazla tarım işçisinin ölümüne neden olan Boko Haram terör örgütünün saldırısını kınadı
29.11.2020 Gündem
Boko Haram tarafından düzenlenen saldırıda 44 çiftçi  öldü
Boko Haram tarafından düzenlenen saldırıda 44 çiftçi öldü Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın kuzeydoğusunda terör örgütü Boko Haram tarafından çiftçilere düzenlenen saldırıda 44 kişi hayatını kaybetti.
28.11.2020 Dünya
Boko Haram'dan kanlı saldırı! 9 ölü
Boko Haram'dan kanlı saldırı! 9 ölü Batı Afrika ülkesi Nijerya'da, terör örgütü Boko Haram'ın, Borno Eyaleti Valisi Babagana Zulum'un konvoyuna düzenlediği saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
22.11.2020 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan videolu kritik mesajlar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan videolu kritik mesajlar! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İstişare toplantısına videolu mesajıyla katılarak, "Görüş ayrılıklarımızı kenara bırakmalıyız. Pek çok çetrefilli sorunla yüzleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.
20.10.2020 Gündem
Çad'da mayın patlaması: 13 asker öldü
Çad'da mayın patlaması: 13 asker öldü Çad'ın Nijerya sınırında yola yerleştirilen mayının askeri araçların geçişi sırasında patlaması sonucu 13 askerin öldüğü bildirildi.
10.07.2020 Dünya
Çavuşoğlu'dan Macron'a sert tepki: Dürüst davranmadı
Çavuşoğlu'dan Macron'a sert tepki: Dürüst davranmadı Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Fransa bir darbeciyi destekliyor. Esas sorgulanması, eleştirilmesi gereken Fransa'nın özellikle de Macron'un tutumu ve politikalarıdır. Öncelikle dürüst ve şeffaf olsunlar, sonra Türkiye'yi eleştirsinler." ifadelerini kullandı.
30.06.2020 Siyaset
Nijerya'da Boko Haram saldırısında 9 asker öldü
Nijerya'da Boko Haram saldırısında 9 asker öldü Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın kuzeydoğusunda, terör örgütü Boko Haram'ın düzenlediği silahlı saldırıda 6 asker hayatını kaybetti.
28.06.2020 Dünya
Ülkede büyük şok! Silahlı saldırıda 69 kişi öldü
Ülkede büyük şok! Silahlı saldırıda 69 kişi öldü Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın kuzeydoğusunda, terör örgütü Boko Haram'ın düzenlediği silahlı saldırıda 69 kişi hayatını kaybetti.
10.06.2020 Dünya
Terör örgütü Boko Haram'ın 11 üyesi öldürüldü
Terör örgütü Boko Haram'ın 11 üyesi öldürüldü Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın kuzeydoğusunda, terör örgütü Boko Haram'a yönelik operasyonda 11 örgüt üyesi öldürüldü.
30.04.2020 Dünya
Çad, Boko Haram operasyonunda 1000'e yakın teröristi öldürdüğünü  duyurdu
Çad, Boko Haram operasyonunda 1000'e yakın teröristi öldürdüğünü duyurdu Çad hükümeti, ülkenin batısında terör örgütü Boko Haram'a karşı yürütülen operasyonda 1000'e yakın teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
9.04.2020 Dünya
Çad, topraklarından Boko Haram’ı tamamen temizlediğini açıkladı
Çad, topraklarından Boko Haram’ı tamamen temizlediğini açıkladı Çad hükümeti, topraklarındaki terör örgütü Boko Haram'a ait tüm unsurları temizlediğini duyurdu.
7.04.2020 Dünya
Nijerya'da terör saldırısı: 30 ölü!
Nijerya'da terör saldırısı: 30 ölü! Nijerya'da terör örgütü Boko Haram'ın kapatılan bir yolda bekleyen araçları hedef aldığı saldırıda 30 kişi hayatını kaybetti.
11.02.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Boko Haram ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki boko haram haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.