Biyonik Kulak

Biyonik Kulak

Son dakika biyonik kulak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan biyonik kulak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını biyonik kulak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Biyonik Kulak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan biyonik kulak gelişmeleri de dahil olmak üzere 37 biyonik kulak haberi bulunmuştur. Tüm biyonik kulak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tek gözü maviye dönüşen çocuk hayaline kavuştu
Tek gözü maviye dönüşen çocuk hayaline kavuştu Adana’da bir aylıkken tek gözü maviye dönüşen, doğuştan işitme engeli ve hiperaktif 10 yaşındaki Emir Yıkılmaz’ın zarar gören biyonik kulaklığının masrafı yardımseverler tarafından karşılanınca, çocuk tekrar duymaya başladı.
10.12.2022 Yaşam
3 yaşındaki Aslan duyma cihazı ile adını ilk kez duydu!
3 yaşındaki Aslan duyma cihazı ile adını ilk kez duydu! İzmir'de Suriye uyruklu Salahaldin Alomar (37) ve Hanadi Halabiye (27) çiftinin doğuştan işitme engeli bulunan tek çocuğu Aslan Alomar'a (3), koklear implant (biyonik kulak) takıldı. Operasyonun ardından ismiyle seslenilen Aslan, heyecanla annesine sarılırken, duygu dolu anlar yaşandı. Baba Salahaldin Alomar, "İşaret diliyle iletişim kuruyorduk. Hiç konuşmuyordu. Eşim, çocuğumuzun ağzından ilk kez çıkacak 'anne' kelimesini duymak istiyor. Ben de ilk sözünün 'baba' olmasını bekliyorum" dedi.
24.10.2022 Yaşam
3 yaşındaki Aslan adını ilk kez duydu! Duygu dolu anlar yaşandı
3 yaşındaki Aslan adını ilk kez duydu! Duygu dolu anlar yaşandı İzmir'de Suriye uyruklu Salahaldin Alomar (37) ve Hanadi Halabiye (27) çiftinin doğuştan işitme engeli bulunan tek çocuğu Aslan Alomar'a (3), koklear implant (biyonik kulak) takıldı. Operasyonun ardından ismiyle seslenilen Aslan, heyecanla annesine sarılırken, duygu dolu anlar yaşandı. Baba Salahaldin Alomar, "İşaret diliyle iletişim kuruyorduk. Hiç konuşmuyordu. Eşim, çocuğumuzun ağzından ilk kez çıkacak 'anne' kelimesini duymak istiyor. Ben de ilk sözünün 'baba' olmasını bekliyorum" dedi.
24.10.2022 Yaşam
Bir yılda 360 hasta biyonik kulakla ilk kez duydu
Bir yılda 360 hasta biyonik kulakla ilk kez duydu Gaziantep'te, Kulak Burun Boğaz (KKB) ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Secaattin Gülşen, halk arasında biyonik kulak olarak bilinen ‘koklear implant’ tedavisinde kentin önemli bir merkez haline geldiğini söyledi. Doç. Dr. Gülşen, "Bu tedavi ile yılda 360 hastamız ilk defa sese kavuşuyor" diye konuştu.
26.11.2021 Sağlık
Türk bilim insanlarının buluşu biyonik kulakla işitme verimini yüzde 15 artırdı
Türk bilim insanlarının buluşu biyonik kulakla işitme verimini yüzde 15 artırdı Trakya Üniversitesi Uluslararası İşitme Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cem Uzun, tasarladıkları ve patentini aldıkları buluşun hasta uygulamalarındaki ilk sonuçlarında, işitme cihazlarında verimliliği yüzde 15 artırdığını söyledi.
19.11.2021 Bilim ve Teknoloji
İlyas, ilk kez biyonik kulakla duydu
İlyas, ilk kez biyonik kulakla duydu Trabzon’da doğuştan işitme kaybı yaşayan 2 yaşındaki Afganistan uyruklu İlyas Husseini, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde iç kulağına yerleştirilen biyonik kulak (Koklear İmplant) ile ilk kez duymaya başladı.
5.10.2021 Sağlık
'Yenidoğanlara hastaneden çıkmadan işitme testi yapılmalı'
'Yenidoğanlara hastaneden çıkmadan işitme testi yapılmalı' Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alkan, "Sağlık Bakanlığının da önergesi doğrultusunda yenidoğanlar için hastaneden çıkmadan ilk 48 saat içerisinde işitme testleri yapılmalıdır." dedi.
3.03.2021 Sağlık
Küçük kızlarının sessiz dünyasına "ses" arıyorlar
Küçük kızlarının sessiz dünyasına "ses" arıyorlar Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde yaşayan Suriyeli Munzır Hadace (29) ve eşi, doğuştan işitme ve konuşma engelli 4 yaşındaki kızı Meryem Hadace'nin tedavisi için yardım bekliyor.
27.06.2020 Sağlık
Bakan Selçuk'tan engelli istihdam açıklaması!
Bakan Selçuk'tan engelli istihdam açıklaması! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, engelli istihdamının arttığına dikkat çekerek, “2002 yılından 2020 Nisan ayı sonuna kadar 402 bin engellimizin özel sektörde işe yerleşmesine aracılık ettik. Hep dediğimiz gibi; hayaller engelsizdir. Önümüzdeki dönemde hedefimiz; daha da fazla engellimizin istihdama katılması” dedi.
23.05.2020 Ekonomi
65 yaş üzerindeki her 3 kişiden birinde işitme kaybı görülüyor
65 yaş üzerindeki her 3 kişiden birinde işitme kaybı görülüyor Sağlık Bilimleri Üniversitesi KBB Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın, "DSÖ verilerine göre 65 yaşın üzerindeki her 3 kişiden biri işitme kaybı yaşıyor." dedi.
3.03.2020 Sağlık
Biyonik kulaklık takılan minik Yusuf 'un ilk sözleri baba oldu!
Biyonik kulaklık takılan minik Yusuf 'un ilk sözleri baba oldu! Van'ın Çaldıran ilçesinde yaşayan Kerem ve Kamile Kaçmaz çiftinin işitme bozukluğu yaşayan oğlu, 2,5 yaşındaki Yusuf, biyonik kulak ile duymaya başladı. Daha önce seslere tepki vermeyen Yusuf’un ilk sözü ise ‘baba’ oldu.
21.09.2019 Yaşam
"2050'de 900 milyonu aşkın işitme engelli olacak"
"2050'de 900 milyonu aşkın işitme engelli olacak" Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Aslı Şahin Yılmaz, "Dünyada 34 milyonu çocuk olmak üzere 466 milyon işitme engelli birey var. 2050 yılına kadar 900 milyondan fazla insanın veya her 10 kişiden birinin işitme engelli olacağı tahmin ediliyor" dedi.
19.09.2019 Sağlık
YKS ile ilgili en çok sorulan 76 soru ve cevapları...
YKS ile ilgili en çok sorulan 76 soru ve cevapları... Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin "sıkça sorulan sorular ve cevapları" yayımlandı.
13.02.2019 Eğitim
Bakan Selçuk açıkladı! SMA hastaları bugün ilaçlarını alabilecekler
Bakan Selçuk açıkladı! SMA hastaları bugün ilaçlarını alabilecekler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “SMA hastaları bugün itibariyle ilaçlarını alabilecekler” dedi.
1.02.2019 Gündem
Yerli 'sensör' işitme engelini ortadan kaldıracak
Yerli 'sensör' işitme engelini ortadan kaldıracak Yıldız Teknopark'ta Ar-Ge şirketinin TÜBİTAK'ın desteğiyle geliştirdiği, fiyatı ve tasarımıyla da dikkati çeken koklear implant sensörü, işitme engellilerin duymasını sağlayacak.
28.11.2018 Bilim ve Teknoloji
Emir’e kulak verelim
Emir’e kulak verelim Kulakları doğuştan duymayan Emir İnanç Ödemiş’e (1) ameliyatla takılması düşünülen ve ‘biyonik kulak’ olarak bilinen koklear implant, döviz kurundaki artış nedeniyle alınamayınca ameliyatı yapılamayan minik Emir İnan’ın ailesi yardım istiyor.
1.10.2018 Yaşam
Biyonik kulaklı küçük piyanist
Biyonik kulaklı küçük piyanist İzmir’de işitme engelli olarak dünyaya gelen 7 yaşındaki Altan Arsal, 6 sene önce takılan “biyonik kulak” sayesinde duyma engelini aşarak piyona çalmaya başladı.
19.08.2017 Arşiv
Kulağı bozuldu, devlet ‘iki yıl bekle’ dedi
Kulağı bozuldu, devlet ‘iki yıl bekle’ dedi Antalya’da kapıcılık yapan Veysi Atak, görme ve işitme engelli kızı 7 yaşındaki Rojbin’in biyonik kulağının 4 ay önce bozulduğunu, devletin yeni cihaz için “2 yıl beklemelisiniz” dediğini söyledi
6.02.2017 Yaşam
'S' ve 'F' harflerini duymakta zorlanıyorsanız...
'S' ve 'F' harflerini duymakta zorlanıyorsanız... Doğumsal olabildiği gibi ilerleyen yaşlarda da ortaya çıkabilen işitme kayıpları, sosyal ve psikolojik problemlere neden olabiliyor...
29.02.2016 Sağlık
Başbakan'ın doktorundan açıklama
Başbakan'ın doktorundan açıklama Başbakanlık Sağlık Koordinatörü Prof. Dr. Celil Göçer, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sağlığını "spor yaparak, düzenli beslenerek ve hazır market ürünlerini tüketmeyerek" koruduğunu söyledi.
29.09.2021 Gündem
Erdoğan talimat verdi yüzü yeniden güldü
Erdoğan talimat verdi yüzü yeniden güldü Adana'da işitme cihazı çalınan 2 yaşındaki M. Yusuf Taş'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yenisi alındı.
18.03.2015 Yaşam
Çalınan kulağını devletten aldı
Çalınan kulağını devletten aldı İşitme cihazı çalınan 2 yaşındaki Yusuf’un biyonik kulağının yenisini Cumhurbaşkanı Erdoğan yolladı
17.03.2015 Yaşam
Mehmet’i ağlatma, çaldığın kulağını getir
Mehmet’i ağlatma, çaldığın kulağını getir Adana’nın Yüreğir İlçesi’nde oturan Ayşe Taş, amcasının oğlu ile berdel geleneğiyle 14 yaşında nikahsız evlilik yapıp, bir çocuk dünyaya getirdi...
16.03.2015 Yaşam
Bu kadarına da pes! Öyle bir şeyi çaldılar ki...
Bu kadarına da pes! Öyle bir şeyi çaldılar ki... Adana’da doğuştan işitme engelli 2 yaşındaki Mehmet Yusuf Taş’ın, sokakta oynarken 12 bin lira değerindeki biyonik kulak cihazı çalındı. Tarım işçisi 18 yaşındaki anne Ayşe Taş, "Ben o cihazı alabilmek için kulağımdaki küpemi, çeyizlik eşyalarımı satmıştım" diyerek gözyaşı döktü.
16.03.2015 Yaşam
ÖSYM'den engellilere özel düzenleme
ÖSYM'den engellilere özel düzenleme ÖSYM, sınav güvenliğini zedeleyecek nitelikte alet, araç gereç ve cihaz kullanmak zorunda olan engelli adayları, Ankara’da yüksek güvenlikli binalarda sınava alacak.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Biyonik Kulak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki biyonik kulak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.